i

Sunday, October 9, 2011

Tips cantik


owh mana ada perempuan yang tak mahu kelihatan cantik...

semua nak cantik samada dari segi penampilan juga dalaman.. nak kelihatan cantik untuk sang suami, depan boipreng' kalau yang masih bujang, depan kawan-kawan (owh saya sunggoh malu kalau jumpa kawan waktu muka tengah sememeh,, tak confident iollls tehee..), and yang paling penting nak kelihatan cantik untuk diri sendiri...untuk kepuasan diri sendiri bukan nak tayang kat orang hoccay!!!


so pagi-pagi ahad ni, rehat-rehat kan diri kat rumah, jom ayu share beberapa tips cantik yang boleh di apply bersama...yela,, kalau tau tips kecantikan tapi tidak di praktikkan takda makna nya kan...


jum gurlsss masuk kelas kecantikan bersama saya..dah ready pakai swimsuit? tehee..mcam kelas swimming lak. jum layannn..


Tips Cantik pertama

Bagi mewujudkan kesan lembap seperti krim pada bibir anda, sapukan pelembap bibir sebelum mengoles gincu.
contoh bibir sihat.

semua nak bibir sihat kan?? woman desire untuk dapat birbir sihat..sebab dia akan buat natural beauty seseorang perempuan itu terserlah...kecantikan asli..takyah mekap berat pun cantik...so perlu tekankan "moisturise" kan bibirmu itu dulu..sebelum pasang lipstik..

antara lip balm ynag best,, yang ramai suka...

Ayu suka Lip ice sheer Colour, sebab ambassador dia si gorjess Lisa Surihani..



Tips Cantik yang kedua.


Krim penabir Suria adalah satu-satunya produk yang wajib anda guna setiap hari tanpa mengira cuaca.

this is absolutely true..jangan fikir oh hari ni mendung so takyah pakai krim penabir suria lah..tak panas...i ada sorang kawan yang kulit cantik and have no blemish at all,, i perempuan pun salute giler tengok kulit dia...


so dia bagi tips (ayu share eh..) : sebelum makeup, put on moisturiser, then serum (nano white i loiike), then put on your krim tabir suria,, last sekali baru foundation..then bleh stat makeup like biasa...wah berapa banyak lapis dah....tapi sejak itu ayu pun ikut pakai krim tabir suri hari-hari...well we don't know UV boleh je tembus ke dalam kulit kita kan..eventhough dalam rumah.


owh ayu pakai Day shield ahh lantakla siang ke malam sebab ni ja yang jumpa boleh meresap ke dalam kulit dengan kadar yang cepat and paling penting tak melekit and tak rasa tebal di muka...selalunya krim tabir suria selalu lekit n i tak suka lekit2 cepat ja nak basuh hehe :D so this one i feel comfortable with, really light when put on my face..[kalau ada produk best lagi pliss share okeh..kan sharing is caring weee~ suka bab begini..wink!~
Tips Kecantikan ketiga.

Skrub wajah perlu dilakukan sekurang-kurangnya sekali dalam seminggu. Ini penting agar sisa kulit mati dapat disingkirkan dan kulit anda bertambah segar.
ehhe.. i bagi tips tapi i sendiri pun tak scrub haha...i suka mask muka...buat sekali dalam tiga hari..feel calm..best!


itu je setakat ni yer murid-murid..
gerenti korang akan cantik meletops macam
Nealofa dan Izara Aisyah pasni..



k daa.... happy trying beauty!! xoxo



sharing is caring!!

6 comments:

  1. Saya pakai compact powder semata je . haha

    ReplyDelete
  2. @Nalisa Syahira

    hehe bleh jer ada compact powder yang sekali foundation, Angelfit powder Foundation dari Maybelline..

    ReplyDelete
  3. sama!! sy pun suka lipice sheer kaler!! best!!

    ReplyDelete
  4. nsb bek la laki xyah nk buat sme tu.byk btul pakai duit kn pmpuan ni nk maintain ayu.laki pemalas like me time dok oberc dlu je pakai krim, losyen, lip balm pe sme.klu x mmg sksa.

    ReplyDelete
  5. @pinky_liscious paling simple if nak look natural but berseri... kan?

    ReplyDelete
  6. @aReLaN wahh kat oberc laki pakai gitu eh...?? baru tau.. complete set pakai lg tu haha..

    ReplyDelete