i

Thursday, October 20, 2011

cinta sebelum dan selepas berkahwin : Setuju atau tidak?


-Bercinta sebelum kahwin-
wanita kurang rasional, lelaki mudah menguasai hubungan percintaan
dan wanita sanggup berkorban apa sahaja...
dan hubungan perkahwinan kurang rasa indah
sebab wanita sering membandingkan sikap si suami yang nyata jauh berbeza
dengan lelaki yang dicintainya dan dinikahinya suatu masa dahulu..
Kenangan lalu mengusik jiwa..(KLMJ)


berbeza dengan


-Bercinta selepas Kahwin-
wanita lebih rasional dan tiada kuasa menguasai diantara lelaki dan perempuan sesebuah perhubungan...si isteri menerima si suami seadanya dan hari-hari mendatang merupakan hari yang cukup indah sebab sentiasa belajar soomething new tentang pasangan...dan tiada ruang ataupun level yang nak dibandingkan sebelum dan selepas ijab kabul dilaksanaka...


setuju atau tidak??? apa kata anda..?
tepuk dada tanyalah minda...


assalamualaikum.. n_n

p/s: perkara ini apa yang saya dapat bila bercakap dengan kakak kakak yang dah kahwin lama..just summarize a little bit of it..

sharing is caring!!

8 comments:

  1. bercinta lps kawen mmg sgt penting...tp realiti idop... sblm kawen je bercinta...tp lps kawen... hmmm...hehehe

    ReplyDelete
  2. ntah la.nk bercinta sblum kwen n terus smbung gak smpi dh kawen bertahun2 hinggalah dh tua.hehehe

    ReplyDelete
  3. Erm... Cam setuju je... Sbb Parent kta pun bercinta selepas kawen... Hihihikk... So bla tgk drg.. Macam org yang baru kapel je.. :))

    ReplyDelete
  4. @-✿Ayu✿- eh nama kita sama lah...wee~ hehe tapi apa-apapun kena "spice up" balik relationship tu,, kalau tak hubunagn kan hambar and macam rutin je kan?

    ReplyDelete
  5. @aReLaN hehe semua orang nak macam tu..bercinta kawen and still happily in love for the rest of their life till death breaks us apart..susahlah dapat eternal love story but its possible maybe ;P

    ReplyDelete
  6. @secret Ash sebab tu orang zaman dulu-dulu kurang rekod penceraian kot....oh ya best kan tgk mum and dad still like loving kapel even they're married almost like 25 years! =)

    ReplyDelete