i

Wednesday, October 12, 2011

Blog jana duit: Earning Nuffnang bulan September RM29160.05!!



juling sekejap tengok earning Nuffnang ni
sunggoh tak percaya ia bukan milikku!! uhh

siapa kata blog tak dapat menjana pendapatan?
hampir RM30k tu...
gila tak hepii
kalau aku la....
eh dah macam-macam terbayang
and ter'list' benda yang nak dibeli tehee..
membuang duit ja kojonyo ish...


what?? tak kenal siapa Redmummy??
duhhh kena hantuk kepala lau tak kenal :p
orang super famous, ada ka patut tak kenal?
blog Redmummy merupakan
blog peribadi yang terkenal
and menjadi inspirasi para bloggers
eh earning ribu riban tu,,
hanya dengan berblog and andvertorials
and memang macam-macam ada kat dalam blog dia
best i tell you


aku rasa teruja tengok pendapatan dia
adei...rasa macam semangat berkobar-kobar nak berblog
hahah cett perasan nak jugak letteww
hanya lam mimpilah =)


ei dulu pun dia cakap
mula-mula earning dia
RM90, then naik ke RM150...pastu bertambah jadi RM300
sampai sekarang nah...lebih dari 20k dah tu...fuhyooo

jeless gila tengok Redmummy atau kak Mira Abu Bakar pegi melancong sini sana
kat luar negara..huhu i want i want too t.t


tapi apa-apapun...dalam berblogging
utamakan dulu interest and minat kita...bukan duit semata..
supaya bila adanya ganjaran datang
hati berdetik gembira
kerana sesungguhnya 'hadiah' disebalik
perkara yang kita suka adalah suatu yang amat indah..


jom ketahui tips jana duit dengan berblogging dari Redmummy pulak..

1) Anda perlu mempunyai internet dan laptop yang mudah dibawa ke mana-mana [checked]
2) Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popular [oh akan dipraktikkan..haha]
3) Kemuadian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan 3 komen di situ begitulah seterusnya sehingga ia berkembang.
4) Buat template yang menceriakan maksudnya menarik perhatian.
5) Setiap hari post sebanyak 10 entri, setiap entri disiarkan tiga atau empat jam, agar sentiasa terima kunjungan….[aduii ni yang payah ni hehe]
6) Mendaftar dengan Nuffnag dan pastikan terima iklan dari Nuffnag
7) Rajin serta tidak kenak erti putus asa…


wahhh semoga kita inspired dengan kejayaan Redmummy ni
and semoga kawan-kawan dapat manfaat daripada entri post kali ni...


kejayaan tak datang bergolek semuanya berkat kesabaran dan usaha




love,
ayu.

sumber: mirlme.com

sharing is caring!!

24 comments:

  1. mak aih.tips no 5 tu mmg susah.nk post 1 entri sehari pn seksa.redmummy maybe ok la sbb sepenuh mse.org yg keje ni mne la ada mse nk blogging smpi gtu skali.cbe la sedaya termampu.ayuh menjadi cam redmummy.

    ReplyDelete
  2. @aReLaN
    haha memang!! tips no5 tu paling payah sekali..xpa usaha..dapat bonus hujung tahuun dari Nuffnag pun ok gak..kalau tak bulanan..tehee.. =P

    ReplyDelete
  3. 10pos!!! biar betul....
    okey!!aku cuba

    ReplyDelete
  4. @Hanif cuba jangan tak cuba,, bukan rugi pun kan? =)

    ReplyDelete
  5. @♛ Dea ♛ banyak ooo...kmk bleh berikk tapi duit juta ria...maok?? haha :p

    ReplyDelete
  6. redmummy bekerja sepenuh masa dan punya 2 anak, sedang mengandung, bila masa pulak dia tak bekerja? malam2 dia blogging tersengguk2 untuk earning nih.

    ReplyDelete
  7. Tips no 5 dia tu dah lama dia tak applylah, tu kan news tips lama dia bagi, bertahun dah, already 3 tahun dia tak buat 10 entries coz dia dah stabil, skang blog dia 1 hari ada 1-2 entries jer, 2 tu dah kira maksima.

    ReplyDelete
  8. YA LAH KENA SHARE SELAU INFO TERKINI HEHEH
    :)

    ReplyDelete
  9. @Anonymous ya dia kerja, xsilap saya dia pakai autopost =)

    ReplyDelete
  10. mmg lumayan lah earning red mummy nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lumayan sungguh kan...dah la selalu jalan2 luar ngara..jelosh gila

      Delete
  11. Good Luck Ayu..

    Kalau nak berjaya, kena la sungguh-sungguh ye dan jangan pernah kenal erti putus asa..

    :-)

    ...Oil and Gas Blog

    ReplyDelete
  12. wahhh kawe pun nak jugoklah... mace senang tapi suseh jugok ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan senang nak jadi senang, bukan susah nak jadi susah.. :p

      Delete
  13. bile duit byk jom tonton wayang,citer terbaru disni http://movieentertaiment.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. Memang masyuk la redmummy ni.. Http://www.wanayu.com

    ReplyDelete