i

Monday, October 3, 2011

bengang betol ngan syarikat insurans kereta!!

Dear : Mr Insurans...

kalau nak orang amik Insurans bukan main janji tinggi melambung
claim ini boleh itu boleh...


tapi kalau dah dalam masalah...
orang nak claim,,
cut sini cut sana
ini tak boleh itu tak boleh..
time nak bayar....lajuuuuu ja kalau lambat bayar terima la surat 'cinta'...
ni kalau nak apply claim yang sepatutnya
dah la tunggu lama...urus sana urus sini
terkejar sana terkejar sini..
dapat pulak ciput!

abis dia potong..
padahal kereta lama kat bengkel
cis punya insuran!

benci huhu T.T


what should i do?? pertikai kan?? persoalkan?? or just terima dengan hati yang redha??


utk pengetahuan: ini pasal claim Loss of use utk kereta yang eksiden, claim third party...huarrghh..


sharing is caring!!

4 comments:

  1. uish,cmtu skali.xprnh claim insurans keta sbb tkde keta.moto hilang dulu 6 bln gk la br setel.hmmm

    ReplyDelete
  2. memang, kalau bab claim macam kena minta sedekah..hampess

    ReplyDelete
  3. @aReLaN

    ish memang tak puas hati...kes tunggu lama lama nak settle,,

    ReplyDelete
  4. @blogtilldrop

    setuju2...kadang2 rasa malu juga..tapi dah hak kita..

    ReplyDelete