i

Monday, October 17, 2011

Mak ai kemalangan di simpang lampu isyarat melibatkan 8 kenderaan!

[gambar] kemalangan membabitkan 8 buah kenderaan di persimpangan lampu isyarat Taman Bukit Emas, Senawang, Seremban.

hurm..ini ker pemandu Malaysia..kalau ada kesedaran pemanduan dengan berhemah tak mungkin jadi kemalangan teruk sangat macam ni kot..hormat orang lain..ni tak tau dia sorang saja nak cepat sampai ke destinasi..pentingkan diri sendiri, sampai tak ingat orang tersayang...


hoho...saya trauma gak lepas eksiden dulu...atas kesilapan orang lain kemalangan terjadi..see?? kalau ada kesedaran 'pandulah dengan berhemah' kan bagus..xda yang sesukati tunjuk hero ataupun cool giler cara dia drive..pala hotak la..opss!


oh ya satu lagi...perilaku wajib rakyat Malaysia kalau ada kemalangan jalan raya...ramai yang baik hati nak tolong..."tolong tengok!!" patutla jem kannnnnn!" :p


sumber: Harian metro


sharing is caring!!

4 comments:

  1. prnh tgk org eksiden mati otw g keje.trus bwk moto slow2 sbb chuak.tp hr tu jela insaf.hehehe

    ReplyDelete
  2. itu mmg biasa, ramai yg tlg tgk saja bila jadi accident.. apapun pandu dengan cermat.. ingatlah org tersayang ;)

    ReplyDelete
  3. @aReLaNish...menakutkan..tp memang tak patut insaf sehari jer..hahah

    ReplyDelete
  4. @Dan Arif ya,, setuju pandu dengan cermat ramai orang sayang... :p

    ReplyDelete