i

Wednesday, December 9, 2015

S A L E | Baju Maxi Dress online RM50 sahaja

This is my december... whoa.. Sempena bulan kelahiran dan merayakan kegumbiraan, Iprincess nak buat Sale untuk baju maxi dress bagi harga murah sahaja, pastinya kualiti terjamin. no worries beauty! Menampilkan baju dress terkini ; colour block, plain colour dan paisley printed muslimah dress..ade free belt lagi sayangku sekalian. Fesyen yang sesuai untuk nampak casual, pergi kenduri kendara almaklumlah sekarang musim mengawan tehee :'), nak pergi dinner pun boleh :) Semuanya RM50 free postage tau! Grab while stock last and last but not least, please spread the news!! whoot whoot..

baju maxi dress murah malaysia
semua baju dress muslimah ni rm50 free postage!

fesyen dinner untuk muslimah

fesyen dinner untuk muslimah

fesyen dinner untuk muslimah

jubah murah online rm50

baju maxi dress murah malaysia

baju dress terkini 2015

baju dress terkini 2015

baju dress terkini 2015

1baju dress muslimah rm50


1baju dress muslimah rm50
nak usha baju dress muslimah yang terkini
Jom singgah sebentar ke Iprincess Boutique
Busana muslimah terkini


sharing is caring!!

Thursday, November 26, 2015

Yahaira Leanne vs Maria Letizia Gracia Dantes.

Teringinnya nak tengok wajah Yahaira Leanne secara full version. Asyik pandangan sisi sahaja.. i bet she is more beautiful from front view.. tak sabar nak tengok dia besar mesti lawa macam Lisa Surihani. tengok dari tepi pun dah comel!! geram..
(1)Gambar Yahaira Leanne anak Lisa surihani

(1)Gambar Yahaira Leanne anak Lisa surihani

Oh ya.. Baby Marian Rivera dan Ding dong dantes pun dah ada.. i'm so excited to see her face too. Baby zia's picture also known as Maria Letizia Gracia Dantes! 

1Marian Rivera ding dong dantes baby picture

marian rivera and ding dong dantes' daughter picture
baby zia's picture
marian and ding dong dantes newborn baby

marian rivera baby zia photo



1baby zia picture marian rivera's daughter picture



sharing is caring!!

Wednesday, November 25, 2015

Happy birthday sepet!

It's been a long time i didn't update any in my blog. been busy all this time, busy working of course! dah nak cuti pun still rasa kerja masih bertimbun! update blog? jauh sama sekali. hahaha..no time at all..only able to update my facebook, twitter, intagram account only.. oh ya.. back to main topics. Happy 29th birthday to my man, who love unconditionally. Thanks for everything, for being able to put a smile on my face again, for putting the best effort to make me fall in love with you, and thus prove that how good it is to be in love once again. May your dream comes true and hoping that all happiness comes in your way! :)
it hard for me to find cake and cupcake delivery in jb since i'm in sarawak. thanks mr google, i found azie nozie kitchen as they were able to to customize fondant cake (liverpool cake for him) and such a cute cupcake delivery direct to his factory. thank you so much to make it happen :')

muka org terkejut, maybe. unexpected katanya as he question how i managed to find cake and cupcake delivery to his office. well, see the leg laaaa hehe

hurm orang yang sama tapi tak serupa,..dalam beberapa bulan dia sudah gemok :p


p/s: i'm not the one who always PDA.. i always keep my love story to myself..but this, i can't help it..
bye!





sharing is caring!!

Tuesday, November 24, 2015

Akaun Maybank2u kena block : nak buat macam mana?

Inilah kisahnya. kesiha sedih saya. hehe ingat lagi tak dalam entry sebelum ini [ blog tak update siapa nak baca?? ] something bad happen to my laptop kan. so, dalam seminggu tu tak ada la laptop. everything i run guna smartphone kesayanganku ini. sampai telapak tangan panas, serius tak tahan. login maybank2u pun pakai henfon je. so mula-mula tak tahu kalau nak login maybank2u pakai smartphone kena tukar setting keyboard kat smartphone..kena jugak tukar. sebab dah kena la ayu bagitau. Better guna Qwerty keyboard instead of 3x4 keyboard. tak tau lah kenapa. hue =.='' . Paswword betul pun dia cakap salah..cesss!

Kisahnya bila nak login, terima message password salah. terdetik kat hati eh betul lah password tu, sebab biasa login pakai laptop je kan. Cuba lebih dari tiga kali...nahhh tiba-tiba dapat pulak message "akaun maybank2u kena block". Huh hati dah cuak..Maybank2u kena block apa perlu saya buat? How to retrieved my maybank2u? Geez. Try telefon maybank2u customer service (customer care) memang hampeh! dah la makan kredit handphone, and ayat last yang bikin panas berapi ala-ala cenggini la..i don't even ingat setiap wording ok.."talian sibuk..sila cuba sebentar lagi"..Dua hari try telefon customer care, macam itu jugak hasilnya. sorry to say, tapi memang panas hati membuak-buak. 

Tak tahan so ayu terus ke kaunter Maybank berdekatan. Abang kaunter pulak cakap kena telefon ke customer care baru boleh activate balik. What the hell kan. makin panas berapi, rasa macam nak suruh je abang tu call customer care and buat report customer service sorang sibuk betullaaa..sakit hati macam disiat-siat haha. Balik rumah try balik call and dapat result yang sama. Entah macam mana dapat idea hantar email kepada Maybank ke mgcc@maybank.com.my and they reply me. Thank God. Eh sebagai customer wajarlah kita nak bank tu tolong kita dalam apa jua masalah selesaikan dengan cepat, tuntas dan pantas kan. Rupanya senang je. 

Apa perlu anda buat jika akaun maybank2u kena block atau disekat?

maybank2u kena block apa nak buat?
1. pergi ke tempat login.
2. self reset password

Now dia akan keluar seperti gambar di bawah

maybank2u blocked what should i do?

3. Isikan details seperti yang dia nak
- username korang                               
-atm card no (16 no kat kad korang tu)
- nombor kad pengenalan                     

4. tekan submit

tak silap dia minta isi pasword yang baru, confirm password dan nombor TAC yang maybank hantar kat handphone korang.. so, part ni pastikan no telefon korang ada didaftarkan untuk online banking korang tu.

so siap. tu je.

tak susah pun. padahal cuak giler. macam blurr apa nak buat.
bagi yang memang pakai online banking, shopping online, jual beli online kena tahu ni semua. kot-kot jadi pada korang suatu hari nanti huhu..sharing is caring :)

Buat yang belum mendaftar maybank2u, sila lah baca entri
Cara daftar maybank2u dengan mudah ini ya ;) happy online banking!







          



sharing is caring!!

Friday, October 2, 2015

(16 Photos)Marian Rivera's Baby shower: Aww so lovely!


Welcoming Maria Letizia G. Dantes!!
cannot wait to see Marian Rivera and Ding Dong Dantes's baby girl
I can imagine how adorable the baby girl with cute and lovely smile just like her mom!
Will be waiting for Dongyan's baby girl photo

but first thing first, let's us see baby shower held for their upcoming baby girl Maria Letizia G. Dantes
Aww so pinky, girly, i love it so much!

1marian rivera baby shower detail


1Marian Rivera baby shower invitation card

1pink princess baby shower theme ideas

1Dongyan's baby shower ideas

1Dongyan's baby shower ideas

1Baby shower marian rivera pink theme

1Baby shower marian rivera pink theme

1marian rivera baby shower

1marian rivera baby shower

1Marian rivera baby girl

1Marian rivera baby girl ready to pop

1cute baby shower cake ideas pink

1cute baby shower ideas pink princess

1pink princess baby shower theme ideas

1pink princess baby shower theme ideas

1marian rivera and din dong danter baby girl photos

Hi Baby maria Letizia, we cannot wait to see you!
i bet you are just beautiful like your mum!




sharing is caring!!

Monday, September 28, 2015

(10 GAMBAR)Majlis Pertunangan Akim Stacy: She's so gorgeous!

Setelah menyulam rasa cinta selama 6 taun, akhirnya Akim dan Stacy telah mengikat ikatan pertunangan pada sabtu lepas. Semoga kebahagiaan milik mereka, setai bersama hingga ke akhir hayat. Tak sabar rasanya nak melihat gambar Majlis Perkahwinan Akim dan Stacy nanti kan?

Juma sama layan Gambar Majlis Pertunangan Akim dan Stacy..look simple tap cantik..i love their pelamin tunang, baju tunang is so sweet and lawa, make up cantik, bunga tangan lawa..erm almost all cantik! Kehadiran si comel Beyya aka Bellaluna Valentina, anak stacy juga memberikan nampak lebih bermakna.
1majlis pertunangan akim stacy
sungguh padan pasangan sejoli

1majlis pertunangan akim stacy
i made it!

1akim stacy tunang beyya
Gambar Beyya aka Bellaluna Valentina

1akim stacy tunang beyya

1baju tunang peach online malaysia
baju tunang dan veil tunang stacy


1cincin tunang stacy akim
gambar cincin tunang stacy

1bunga tangan stacy tunang

1Baju tunang stacy peach

1Baju tunang stacy peach
gambar full dress baju tunang stacy


1gambar tunang stacy akim
Makeup tunang sweet stacy



sharing is caring!!

Baju Pengantin 2015 (serta veil nikah gojes)

Cuti sekolah bakal menjelma.. pasti ramai bakal raja sehari yang akan makan nasi minyak tak lama lagi.. dah berbau dari sekarang dah pun hehe.. congrats ek korang.. :') i"m happy for u olls.. 

Bagi yang hendak meraikan hari bahagia tak lama lagi tetapi masih mencari-cari baju nikah yang sesuai atau baju tunang yang tercantik, ni haaa.. baju akad nikah yang gojes dengan limpahan manik yang eksklusif disertakan dengan veil nikah sekali. Harga combo yang pasti sangat mampu milik. Pelbagai warna yang boleh anda pilih mengikut warna tema perkahwinan anda.. Jum layan semua kaler baju nikah 2014.



baju nikah baby pink murah online

baju nikah cream murah online

baju nikah electric blue online murah

baju nikah gold coklat online murah

1baju nikah dusty pink online murah

1baju nikah putih online murah

1baju nikah peach online murah

1baju tunang baby terkois





kegemaran gorjess-bride-to-be
yang sukakan wedding ala-ala princess theme
here you go! kaler peach..ade baby terkois, putih, royal blue, dusty pink dan lain-lain


sekarang sennag ..beli je nikah attire yang sekali veil.. murah senang dan pantas. takyah fikir nak beli material ape, nak beading macam mane, nak pening fikir deisgn ape, kadang-kadang dengan harapan tinggi hantar kain mahal kat kedai, sekali hasilnya hampeh. cutting tak ngam, mengelembung.. last-last sakit hati. terpkasa beli gak.. naaa.. konon nak jimat sekali belanja dua kali pulak kann.. hehe

Oh ya, biasanya beli online ni kita menghadapi trust issues kan. Takut kene tipu, takut material tak cantik. takut lah segala-galanya.,.. usah paranoid. Tak semua online seller penipu, ada yang baik hati macam gua.. hehe dan jujur .. ok.baju ni semua ready stock 1-3 hari bekerja. je.. Here is customer review. Alhamdulillah syukur.

baju nikah 2014


jika nak pilih design serta warna lain yang juga cantik-cantik 
dan harga mampu milik sila click link ini k Iprincess boutique

dan untuk harga baju nikah dan tunang Megasale Ready stcok 
boleh ke link Baju Nikah dan Tunang Murah ini :)

To order:
sila inbox page
wechat: pinkbubblegum
whatapps +60109720158

as salam..
good night..

oh ya.. Happy Married beautiful :)




sharing is caring!!