i

Friday, December 23, 2011

Not RM20 kembali..Wang Kertas Baru 2012 macam duit JUTARIA?


wah...lama rasanya tak tengok not RM20...dulu kaler merah..sekarang kaler kuning keemasan..fuhyoo!!
Wang kertas RM20 kembali diperkenalkan dalam siri mata wang baru Malaysia. Ia memaparkan dua spesis penyu iaitu penyu Kerah dan penyu Belimbing, yang hanya dijumpai di perairan Malaysia.


Eh korang perasan tak..Wang kertas baru baru 2012 ni macam duit JUTARIA! setuju atau tak?
sila tengok!
sebab kaler dia warna warni....biru, hijau, merah, kuning keemasan, biru hijau-hijau, kaler ungu pun ada untuk not RM100. comel pulak, ahahahha....jum main JUTARIA jom!

Untuk pengetahuan, wang kertas ni akan diedarkan pertengahan tahun 2012. Manakala Not RM50 dan duit syiling baru Malaysia yang dilancarkan pada bulan Julai 2011 yang lalu akan mula diedarkan pada Januari 2012 kelak...nah link untuk korang if nak tengok rupa duit syiling baru Malaysia. Nice oh..bling-bling ruang dompet dengan syiling kuning...mau tak SILAU mata ayu nanti tengok kilauan emas hahah!

aww seronok! sebab i suka benda baru....lagi-lagi duit colourful...
nah awal-awal minta hadiah Wallet untuk tahun baru 2012 okkeyh...
ei...duit baru wallet pun kena la baru...baru ada semangat yer tak?? =)


nite guys.




sharing is caring!!

0 10 orang send love letters:

Post a Comment