i

Saturday, December 17, 2011

5 link wedding photographer yang super otai dan ohsem!!

Kamera adalah alat paling penting untuk "capture the moments" dalam peristiwa bersejarah lebih-lebih lagi untuk majlis perkahwinan yang merupakan peristiwa sekali seumur hidup..Nama pun Raja Sehari yer tak?untuk itu, kepentingan memiliki jurukamera yang berpengalaman dan ada sentuhan yang boleh "keep all of the treasured memories" membolehkan setiap saat berharga boleh digambarkan sepenuhnya agar boleh dikenang sampai bila-bila..ahh like fairy tale lah pulak hehe.. 

Ramai yang sanggup berhabis beribu-ribu untuk mencipta kenangan manis di hari perkahwinan..hari meraikan cinta yang paling agung serta penyatuan dua hati menjadi satu jiwa. ececeh...yer yer e' jer..That's why digital fotografi menjadi semakin popular untuk membantu melakarkan hari terindah kedua mempelai pengantin di hari perkahwinan mereka. 

so kesimpulannya...mereka bayar mahal kepada photografer untuk captured moments bahagia mereka..bukan sekadar dudok dan amik pose sahaja...kalau macam itu, ramai yang boleh berkecimpung dalam bidang ini..kan? dan satu lagi...keupayaan photographer Mahal tersebut untuk "memproses" gambar yang mereka ambil..tone yang sejukkk mata memandang, tone yang classic, teruss buat kita berada dalam dunia fairytale bila tengok gambar wedding yang super ohsemm kan?..angle gambar yang diambil, composition yang menarik...so that's why...i kumpulkan beberapa photgrafer paling otai dan saya rasa sungguh kagum dengan photowork mereka...and mereka idola saya?? haipp ada hati nak jadi wedding photographer jugak??..teringin jer sikit-sikit hahah..

dah lets jangan panjang cerita, 5 link wedding photgrapher yang paling otai dan ohsem adalah......(drum roll please...)


yang paliiing saya suka...gambar dorang cantik cantik and paling penting dia candid dan tak over edit..nice..=) tapi sayang dorang based di Singapore,, oh orang Johor boleh panggil dorang nih...hehe entah berapalah dorang buat harga kan?? try tengok hasil dorang kat bawah..nak tengok lagi, sila click link di atas.


lightedpixel photography

best wedding photographer in singapore

best wedding photographer in singapore lightedpixels photography

Based : Malaysia, dan photgraphe ryang ohsem jugak...banyak ambil gambar artis seperti yang baru-baru ni Syeera Ayob dan Zahiril Adzim. Suka tone yang dorang main lah..siapa boleh bagi tau ah?? plis??
jangguttouch

best wedding photographer malaysia

the best wedding photographer malaysia

hasil photowork Udey Ismail pun boleh tahan juga... i like it..popular juga dia ni...tengok gambar yang ada bokehh tu..menarik gila...
wedding photographer malaysia udey ismail

(wedding photographer malaysia) udey ismail

3. Ministry of Moments yang paling maju diborong oleh artis-artis kita..heheh,, Tomok dan Ayu ( me?? oh totally bukan), Irwansyah (alaaa artis yang kapel dengan Acha Sepriasa tapi kahwin dengan Zaskia Sungkar tu..), Umie Aida..dan entah hehe..lawa kan hasil kerja Ministry of moments!! kalau ada duit nak jugak..tapi Lightedpixels lagi siokk

(wedding photographer malaysia) ministry of moments


(wedding photographer artis malaysia ministry of moments)

wedding photografer hebat malaysia blog
owh...photgrapher otai ooo..hehe nice job dia buat,, pergi shoot luarnegara pun ada...ni sifu ni...cuba lah saya ada duit kan boleh attend dia punya workshop kan?? mahal lah huhuhu...nah silakan tengok wedding photo dia buat...ohsem kan??
(fotografer dan videografer perkahwinan melayu malaysia cantik)



suka betul tengok gambar ni, sweet tone jer semua

tunjuk lah ajar ku SIFU..
nak belajar free boleh?? hehehe





sharing is caring!!

0 10 orang send love letters:

Post a Comment