i

Wednesday, December 26, 2012

Dorayaki Polkadot menjadi kenyataan!


hahahhaha sila tahan gelak melihat gambar di atas..kenal Doraemon? nah..kalau biasa tengok Dorayaki kaler coklat, ayu telah buat Dorayaki Polkadot..invent resepi baru...oemmmgeee Pastinya Doraemon berbangga dengan ciptaanku ini..tak tahan gelak tengok....malu! sesungguhnya berkali-kali view pun gelak lagi..senget macam bentuk muka sin chan pun ada jugak haha actually ni first time nak buat apam polkadot, ok mak jarang nak buat-buat menda alah ni...tapi disebabkan apam polkadot tu comel, gebu-gebu..nak try la, tengok bahan alah kacang je senang....confident habis buat and kukus, sekali lupa letak acuan bulat kat bawah mangkuk kertas...maka dia tak jadi apam yang gebu-gebu tu, dia meleper, maka terhasillah Dorayaki Polkadot seperti di atas. ok ayu buat nama menarik untuk cover malu!!.hihi,,, burok dan hodoh lagi apam polkadot ku ini....kasihan sungguh!~


ok second attempt, apam polkadot telah menjadi "apam sukahati nak decorate" sebab dah merajuk hati apam tak menjadi..nasib baik, dia jadi gak gebu seperti yang diidamkan serta comel! hhohoo tetapi permukaannya ada bulat-bulat berwah lah, adakah sebab jatuh air kukus?..ke nak kena tutup pakai aluminium foil? hurm..i do think so.. siapa tau share lah dengan ayu ok..maklumlah...umo dah tua nak buat kerja dapur tak pass lagi,, caner ni? ohhoho

p/s: walaupun rupa apam polkadot ku itu hodoh dan si buruk rupa,, habis jugak di makan oleh member of family..ker nak jaga hati? kahkahkah... :p












sharing is caring!!

7 comments:

  1. Replies
    1. hahahahha gelak besar dulu...tu bila apam polkadot tak menjadik!! :p

      Delete
  2. nice try. haii tinggal jejak d sini :)

    ReplyDelete
  3. Tentu sedap dorayaki polkadot tu hehe..

    ReplyDelete
  4. Hahaha..knp jd penyek camtu ., sy pun pnh jgk bt jd cmtu

    ReplyDelete