i

Tuesday, July 23, 2013

Persiapan raya 2013.

Huh,,, raya sakan nampak....? prepare sana prepare sini. Tiap minggu jalan,, hehe teman familie buat persiapan hari raya...puasa puasa pun tahan jugak jalan yer..ahahhaa,, biar gambar membicarakan semua boleh?? bagi yang follow Instagram ayu,, anda dah tengok sebahagian dah...tak supprise lagi kan..ehhe...gambar akan first masuk instagram,, basi dah baru sempat nak masuk blog..busy kemain sekarang huhu..Maksudnya nak tahu perkembangan kena follow Instagram,, ayu bau je buat account tehee,, sila-sila la follow i will follow you all back ;).. @ayulilprincess .Jom layan gambar persiapan raya ku.. hehe

ohoho anak gadis baru nak berjinak-jinak bermain pondok-pondok berangan nak buat biskut raya ini tahun..haha makanya segala bahan dan preparation untuk buat biskut sudah disediakan..rasanya? Wallahualam..minggu depan kita start buat ok..jangan jadi biskut hangit sudah.. :p

persiapan barang mekap? hurm..belum complete lagi..eh eh..pakai je la mana yang ada..ni dapat sample free Estee Lauder Mascara daripada BestBuy-World haritu dah pakai untuk turun kerja la pulak..tehee...nak shopping?? oh tunggu gaji..minggu ni lerr..

WARNING!!: gadis ini sangat perasan!

beli baju rayaaaaaa...my dad sempat grab baju raya..bukan main kami yang perempuan ke hulu ke hilir masuk keluar kedai butik baju tak dapat apa-apa,, bapak ayu cepat je berkenan baju melayu, terus cuba and beli. hah,, perangai lelaki kan, tak choosy and tak suka tunggu-tunggu,, asal cantik di mata terus beli je banding si perempuan yang "hurmm..tunggu dulu lah, maybe ada lagi yang cantik dari ni kut"...(padahal dah berkenan dah),,but then cari kat kedai lain masih lagi apply kata-kata pujangga yang sama..and at last got nothing! ah amek kau,, memilih la sangat kan...





pergi kedai lampuuuuu...hehe beli untuk rumah,, raya semua nak baru,,semua nak tukar..cantiknya pelbagai pilihan lampu yang cantik-cantik..i love modern design..tapi my dad mesti suka ada tiga lampu and bulat-bulat eihh pelik sungguh..and kami berjaya membuat propaganda supaya dia setuju ikut pilihan ayu and adik tehee..kebolehan mempengaruhi keputusan itu penting! ha ha



langsir baru untuk runag tamu harus ada..hehe,, pergi kedai buat langsir and customize lagi senang dari beli dah siap..at least boleh pilih material sendiri and design sendiri, puas hati and cantik..eh eh,, bukan yang ni pilihan kami tau,, it's supriseee... nanti raya pegi rumah tengok ok? hehe oh by the way,, langsir ni sangat comel untuk bilik gadis kan..comelnya warna dia pastel and sejuk mata memandanag..i want!!

nahhh my dad dapat tangkap baju Levis lagi..kami dok tunggu kat luar amik gambar snap-snap picture ler..

inilah gayanya orang yang letih menunggu..duduk dulu,, rehat and tak larat..puasa la katakan..ha ha

shopping for baju raya...how many baju raya do you have?? nanti kita update baju raya ayu k..suprise tak leh kasi tunjuk awal,, nanti tak berseri hehe itulah sedikit gambaran persiapan raya 2013..korang pulak macam mana? :)





sharing is caring!!

7 comments:

  1. abg x siap apa lgi ni hehe

    ReplyDelete
  2. wah kemain dh start shopping...

    ReplyDelete
  3. Wah shopping raya betul ni. Hehe

    ReplyDelete
  4. Hi there.terjumpa your blog masa google about pastel langsir. Kalau tak keberatan boleh share nama kedai jual materia langsir tu? Thanks :)

    ReplyDelete