i

Sunday, July 7, 2013

Candy Crush addiction: Barah Tahap Bahaya dah ni!!



Owh bukan main lagi kan quotes dari gambar di atas "Candy Crush is an evil". I do think so! I'm one of the willing victim..dahsyat sungguh penangan Candy Crush Game. kalau kira barah memang kena stage 4 terus lah!! adoyai..sampaikan everyday mesti main. Struck by candy crush, adush! Adakah korang pun ketagih Candy Crush? jum rate your candy crush Saga addiction level mana korang sekarang hahaha..haruss chcek now!

Personally ayu rasa i'm in 151-200 and over 200 level..ooeemmgeee..teruk sangat dah. sampaikan nak buat kerja pun terpkasa ada-tawar menawar bagai..lagi-lagi time mula-mula main game ni dulu,, sampaikan buat kerja sekejap in 30 minutes, but main Candy Crush tahan lebih 1 jam...hei gila betul..pernah jugak sampai sanggup cari cheats and tips level in candy crush yang stuck tu..hohoho rajin buat research berbanding time study dulu-dulu hahah.

ah,, kalau part merengek-rengek minta life kat adik-adik, sanggup inbox facebook dorang, tak dapat reply whatsapp pulak. and bila tak puas hati sebab life tak jugak muncul-muncul dalam 1-2 minit, 'ayu sms handphone' dorang..paksa bagi life cepat-cepat..hah amik kau!! kejam tak kejam hewhewhew. ini adalah serangan peribadi buat sesiapa yang tidak membantu memberikan life kepadaku..haha ohh ya, nasibb la my bapak tak main candy crush macam kat gambar kat atas tu mihmihmih. 


Hahaha ini memang penipuan paling hebat sekali buat Candy Crush Gamer. Bila malam selalu bagi harapan kat mata yang dah ngantok giler "sabar k my dear mata, sekejap lagi kita tidur, just one more game..after i beat this level, kite boleh bermimpi dengan indahnya".. dah bila level tak lepas-lepas, mata pun kena tipu sebab kena tunggu sampai ke pagi. haha. And bila level lepas pulak, hati geram nak beat level tu pulak,, sampai bila nak habis? sampai bila nak tido? Sleep pattern pun lari khannnn..and i'olls selalu salahkan internet connection. hihi

rileks je..tak apa bukan i'olls sorang je yang addicted to Candy Crush game ni.., korang, korang, and korang pun kan? siapa tak tu not cool la..ieehhhh hahaha

Rehabilitation centre ni kalau la betul-betul bukak, memang ramai pesakit yang addict to Candy crush stage 4..haha,, parah semuanya. Sampaikan jadi tak produktif sehari-hari layan Candy crush game. berhenti main di lappy, sambung di ipad, dahtu sambung pulak di handphone. parok parok mu ni.

Apa-apa pun jum layan...."8 Life lesson thaught by Candy Crush". 


 p/s: main-main jugak, tapi mesti jaga kesihatan...nanti dapat mata macam panda tau!


sharing is caring!!

11 comments:

  1. dulu selalu main candy crush sekarang dah tak main..hehe :) main sampai level 20 lebih...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe,,ayu masih bertahan lagi hihihi,, pemain tegar. :p

      Delete
  2. hehe game ni memang sekali start mmg x bole berenti....
    reaperz.net

    ReplyDelete
  3. Wahh.. mmg ketagih parah cik Ayu ni..hihiks~ saya belum pnh main game ni , tapi ramai kawan2 update ttg Candy crush ni.. mmg seronok lah, ada yg minx tnjk kalau dh stuck.. ala yg cm walkthrough klu x silap..semua gamer ada main kotor pnya tuh..haha~ pasni nk cuba game ni koz kita msh obses ngn Shingeki no kyojin g.. ahakz~ gudluck ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahhaa jangan cuba,, nanti addict jugak hehe

      Delete
  4. Abis life , cepat kan je jam tepon tu . Problem solved :D

    ReplyDelete
  5. bestkan...adda pun kemain lgi melayan game ni..kalau xbleh nak lepas tu kemain lagi rasa nak meroyan..hihihiih

    ReplyDelete
  6. tak boleh tinggal game ni... dalam masa yang sama, saya main 3 game.. candy crush saga, flower shop dan criminal case.. hihi..

    ReplyDelete
  7. jom sertai..
    http://zafarah.blogspot.com/2013/07/slot-blog-review.html

    ReplyDelete
  8. memang ramai betul yg addict dengan game nie..
    kawan2 sy pun ramai yg main game nie..
    tapi sy mmg tak try lagi..
    sbb memang bukan kaki game sangat...huhu..

    ReplyDelete