i

Wednesday, October 31, 2012

#WordlessWednesday [emma Maembong Rani Rania]

gambar emma maembong rani rania slot akasia tv3

<3 p="p">

sharing is caring!!

Sunday, October 28, 2012

Pengomen tegar atau silent reader?


kadang-kadang kita tengok followers satu-satu blog boleh mencapai sampai ribu riban..tapi comment yang singgah ada seketul atau boleh kira dengan jari..hehe mcm belog ayu jugak..pakai jari pun boleh kira..hehe

so, nak salahkan siapa? kalau nak tengokkkan viewer, ramai jugak dalam satu hari..tapi kenapa ada yang tak singgah komen? sebab malu? or tak tau apa nak komen..atau entri tak dapat pancing oarng untuk berkata sesuatu..cukup sekadar suka-suka nak baca..lepas bosan diri? hehe..

disebabkan itu, ayu masukkan top commentator widget dalam blog..its kind of appreciation untuk sesiapa yang datang singgah and comment...bukan apa, top commentator bagi free backlink pada blog kamu jugak..orang akan tend nak siggah and jenguk blog si pengomen tdi..aktif sungguh hehe :)

btw, untuk yang silent reader pun ayu appreciate sangat-sangat sebab singgah baca blog..ayu hanya ada kasih sayang jer nak kasi kat korang heehe..kalau takde korang yang silent readers, memang sumpah,, ayu terus jadi tak bersemangat nak menulis pun...thank you all..xoxo









sharing is caring!!

Friday, October 26, 2012

Jessica Biel and Justin Timberlake wedding.

Jessica Biel in cotton candy pink wedding gown and Timberlake in black Tom Ford Tuxedo.
they both thought that their marriage is "so magical" and "total fantasy experience".
Jessica Biel change her name to Jessica Timberlake..

but i don't care about their wedding at first, but i felt terrible after saw the People's Magazine cover photo, where they did post a photo of Britney Spears and make up negative stories about her, whilst the spotlight is Biel and Timberlake Wedding..I feel bad, I admit that i do ever hope they're getting back together, but no ones can change God's Plan..i'm so upset for her..emotionally sad.

so, always imagine that that this ever happen..
fixed history for Britney Spears.. (!_!)


p/s: sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead...
i'm hurt deeply inside.. :'/







sharing is caring!!

Thursday, October 25, 2012

i'm at my weakest point.

gambar muka demam

ok.. i got fever, i'm weak. totally alone..guess what waiting me?
loads of work to do..have to mark all those paper exam...oemmmgeeee...
died!

gerak gempur matematik
memang menggunung, bila gerak gempur maths dibuat dua kali. 3 kelas, 2 paper setiap satu kelas...so 6 set...buat dua kali...jadi 12...maigottt... dengan demamnya, dengan banyak side work yang perlu dikerjakan dalam masa yang singkat, memang takleh tahan...badan sakit, pening takyah cakap lah, ku kuatkan juga p kerja..mls nak mc nanti bertangguh, pening juga last2..now, tinggal 3 hari lagi sekolah...(minggu depan),, dah start cuti..gila2 marking la aku ni...uwaaaaaa,, 

chaiyok2 to me... wahai semangat,, kembalilah kepada ku..

p/s: i miss my teenage and childhood time..i really do..if i could turn back the time... :'/












sharing is caring!!

Wednesday, October 24, 2012

#wordlessWednesday There's still Hope Quotes



:'(









sharing is caring!!

Monday, October 22, 2012

top 6 Mind Blowing Bokeh images



by Rahj











sharing is caring!!

Friday, October 19, 2012

BE Oktober dah mula menyinggah.. yeay!!

apa itu buffered earning, blog jana duit online, cara buat duit online

ok, foiine..hepi sakan..that's is good enough to make my-hectic-and-weak weeks meaningful..yes, i'm not in a good health this week..too many works to be done, kepala pening, ada submission date, and everythings need in a hurry, .., padahnya,, tak cukup rehat, plus kepala berat, tekak sakit, mula batuk dan menuju fasa demam..and what really makes me sad that I am totally alone..hue sob sob...it makes me miss my lovely family and my boy so much huhu...nak bermanja-manjaan konon,, hee... but its ok..Nuffnag dah manjakan blog pinkbubblegumprincess dengan beberapa BE pun sudah ok..it cheer me up! walopun,, serba sedikit amount nye pun aku letak la jugak...no time nak edit actually...biorlah korang nak mengata pon..hehe..

ayu sakit, so kasihan lah siket.. ;p... thanks too Nuffnag by the way..and Libresse..korang ade yang pakai libresse eh? actually my mum yang pakai (overnight nyer) sebab sometimes heavy..,, try lah.. and suker pada This is a pair of Levis punya iklan sebab menginggah dan beri Buffered dan Meter earning pada blog ni..toce toce in advance hhee...len kali mr Nuffnag singgahlah beri Buffered earning lagi oke...lau boleh sampai sepuloh lah dalam satu bulan...wah tamak haloba sikap keji harus dijauhi...oh ok...sakit tekak takleh cakap banyak2...(ada kaitan eh? )...

gudnite,, tido dulu guys..love u all jugak sebab datang menyinggah... muaxx


p/s: aritu nyer Buffered earning dah jadi metered earning daaa......alhamdulillah jugak :)









sharing is caring!!

Tabita Skincare (TSC) : Review

tabita skincare murah malaysia

ok, i'm a beauty products junkie..i will do anything, the best for my beautiful skin..hihi..and in my entry before, ayu pernah cakap nak kongsikan something yang best...dalam entry Ada Orang, adala Kau Jugak semuanya tentang kecantikan, beauty..well, sharing is caring..biarlah cantik sama-sama...k ;)

So, dengan promosi yang maha hebat daripada my-personal-beauty-consultant free dan tak berbayar (oh he is definitely my boyfriend Lol!), i termakan pujuk..then i wat research about the products, google here and there,, so ayu ready nak try something new lepas diyakini testimonial and review of others, kononye hehe,,, thus, i'm officially a Tabita Skincare (TSC) user right now..

Sebelum nih ayu memang sentiasa mekap heavy-pakai foundation full coverage, semata-mata nak kulit yang flawless and glowing skin..and the best product at that moment for me is,, foundation Kryolan..(the best foundation i tried so far selain revlon photoready.. ) memang kemana-mana Kryolan tak boleh lupa...ni muka sebelum pakai Tabita Skincare tp pakai Kryolan Foundation..
tabita skincare review

ni gambar sebelum pakai Tabita Skincare..close up siket..and takde foundation and i'm in my bare face..frankly speaking, muka ayu tak adalah masalah jerawat sangat, ada pun tapi jerawat pasir and paling tak suka adalah freckles and bekas-bekas jerawat di dahi, tepi pipi and my skin is a bit dull. 
tabita review malaysia
sebelum

tabita skincare testimonial
Ok, takyah lah tunjuk gambar everyday lepas pakai Tabita Skincare ok..ini selepas pemakaian Tabita dalam seminggu..i love it, my skin feels supple and look glow..takde secalit makeup pun..pores mengecil, licin and nampak berbeza.

tabita review blog malaysia
officially is about 1 month Tabita Skin user now...start 11 september 2012...and i'm glad to share to all of you, it is worth of a coin. Now, i'm dare enough to leave all my foundation and just pakai Tabita Skincare (daily cream sahaja), eyeliner, mascara, blusher and lipstick je pergi kerja..no more full coverage makeup..dapat rasa my skin bernafas lega, berpeluh tak macam waktu pakai foundation,, tertutup pori kot..huhu


and bila orang mula menegur kulit semakin berseri, licin, pegang and bagitau kulit ayu licin macam baby, and thinking of i go to the facial recently, what you would say? don't you feel happy,? honestly said..i do! :)

tabita skincare review

couldn't agree more, Tabita Skincare is the best product for the best person only... :)
satu je, hati-hati dengan produk palsu yang banyak di pasaran..
sharing is caring..xoxo..








sharing is caring!!

Tuesday, October 16, 2012

Everything seems not be alright.



dunno why today, feel no mood at all..start dari pagi sampai malam,, everything seems not be alright. huehue..on my way to work, ayu jumpa orang accident..cuak gak wei..sebab terpaksa slow and berhenti sekejap kat tempat accident sebab tunggu turn nak amik jalan yang sebelah lagi tu,, mayat dah terbaring kat tepi jalan dah ditutup dengan kain putih, kereta kancil putih tu pulak cermin depan dia pecah berlubang dekat bahagian penumpang depan..dunno apa terjadi dengan mangsa..tak berani pulak nak tengok betul2..takut!..mula2 bukan main lagi bawak laju-laju,, after jumpa accident, terus insaf....hehe utamakan keselamatan di jalan raya...


That's why, seat belt and lampu depan kereta penting kalau nak drive pagi-pagi..lagi-lagi, kawasan yang dilalui kawasan berembun, putih je...and i hate driver yang tak pasang pun lampu (not aware with their life at all!!)...fikir orang akan sentiasa nampak dia, bengong..macam lah berbayar bila pasang lampu kereta tu...ish,, satu lagi yang ayu tak suka bila drive pagi-pagi bila jumpa penunggang motosikal yang pakai serba gelap, baju, jaket, seluar..sekali pakej dengan motor tak pasang lampu...memang mulutku mengomel panjang beb!! geram!...lau mata ni rabun,, habis memang terlanggar penyek kat jalan lah dia tu...heran dengan orang macam ni..apalah yang dorang fikirkan....


and what makes me so down is,, my essential thing lupa kat rumah my parents...my godddd...i hate it. lagi-lagi bila realize barang tu takda bila malam dah tiba,, memang sakit hati...makanya, nak makan pun tak lalu, mood jady moody, bukan keja tak ada hati...semua tak betullah,, senang cite..huhu,, makanya esok kena balik jugak..huuhuhu...sedih,, gudnite korang...dengar aku bising-bising kat sini..huhu






sharing is caring!!

Sunday, October 14, 2012

Munchkin Cat! aww so cute [pictures]

Its a breed of cats...and it is called Munchkins..
so cute right? adorable in the eyes..i love Munchkins Cat!
cute Munchkins Cat pitures


i love their very short legs and feel so comfy to hugs..
that makes them look so adorable!


Munchkin Cats Pictures

Munchkins cat photo

i will bite you!

this characteristics makes people adore them, 
their big paws and very short legs is an unique characteristics for gene mutation cat.. :)

How adorable little Munchkin cat right? How about this Scottish Fold Kittens? they are super cute too...Check it out if you don't believe..








sharing is caring!!

Friday, October 12, 2012

Heliza Helmi.

cantiknya wajah Heliza Helmi: putih, mulus, comel..
tak tau kenapa Heliza Helmi kahwin selalu singgah kat blog Pinkbubblegum princess..
naik hairan jugak,,pelik bin ajaib pun ada..rasanyanya Heliza Af ni masih dara sunti..kan? 
ker aku ni yang tak tau perkembangan dunia seni tanah air?

setau ayu, Heliza pernah jadi pengacara majlis Perkahwinan Irma Hasmie dan pasangannya, Redza Syah azmeer..Heliza kahwin, tu macam nonsence lah,,tak percaya a a a..... hehe
so maybe sebab jadi pengacara majlis kahwin lah kot...

ok,, takpelah jommm kita layan gambar Nur Heliza Helmi yang cantik ni...awww cantiknya dia..

heliza

gambar
Heliza Helmi Hijab...cantikkan? nak beli boleh order online...

gambar
comeyy mu ni..

cantiknya hijab style Heliza ni

macam muka Nora Danish pun ada kan? siapa setuju?

semanis wajah seri pengantin hehe suci murni..;)


p/s: satu matrikulasi dengan beliau and pernah tengok dia in person..memang cantik teramat u'olls..
sure, Tak tipu.





sharing is caring!!

Thursday, October 11, 2012

Jadual Perincian Persekolahan Mengikut Penggal bagi tahun 2013

Jadual Perincian Persekolah mengikut Penggal bagi tahun 2013 dah keluar..maksudnya tarikh awal persekolahan, tarikh cuti pertengahan penggal, cuti pertengahan tahun, serta tarikh cuti akhir tahun persekolah dah ada gambaran..

Jadual Perincian Persekolahan mengikut penggal 2013, jadual cuti sekolah tahun 2013

Jadi Sekolah akan dibuka pada 2 Januari 2013 (jatuh pada hari Rabu) bagi sekolah yang rehat hari Sabtu dan Ahad, manakala bagi negeri yang hari minggunya Hari Jumaat dan Sabtu, akan mula bersekolah pada 1 Januari 2013 (hari selasa).


untuk pengetahuan, Tarikh Perayaan Tahun Baru Cina adalah 10-11 Januari 2013, Hari Raya Puasa pula 8 & 9 Ogos 2013, Tarikh Hari Raya Qurban pula jatuh pada 15 Oktober 2013.


Siapa ada planning nak kahwin tahun depan bolehlah semak takwim persekolahan 2013, boleh lah kahwin waktu cuti sekolah okeh..


selain siapa yang suka pergi holiday dengan kawan-kawan, nak bercuti sekeluarga, bolehlah mula merancang percutian bermula dari sekarang..nak pergi mana masa cuti persekolahan nanti? Jakarta, Singapore, Sydney, Korea? u named it...jangan lupa pulak semak jadual Perincian Persekolahan mengikut Penggal pulak nanti k.. ;p

sumber: www.kabinet.gov.my


Sharing is Caring- <3 nbsp="nbsp" p="p">



sharing is caring!!

Wednesday, October 10, 2012

"kamu pun jaguh Ka?" Lol #WordlessWednesday


Gambar dato Lee Chong Wei menang,Gambar Lucu,Lee chong wei



sharing is caring!!

Tuesday, October 9, 2012

Risau Mata Katarak

hye, lama dah tak upload gambar sendiri di blog Pinkbubblegum Princess ku ini..hehe segan plak..ok, that is not my point. what i want to highlight is, kalu tenung direnug lama-lama gambar ayu kat atas tuh, memang nampak elok je, cube kalau ZOoom betul-betul....ni ha,, cer tengok!

nampak tak mata hitam ayu dah tak bulat lagi dah,, huhu sob sob sob, kalau ikutkan memang takut, risau sangat-sangat bila pandang cermin tengok condition mata ayu..yelah risu jugak orang dok tegur, bahya kalau katarak kat mata, nanti boleh jadi buta..duhhh minta dijauhkan..nak pergi check mata kat doktor belum pulak,..agak ketakutan ada di situ,, takut kena bedah..huhu,,[padahal ada dengar orang cakap sekarang pakai laser jer..] mata tu oo, jadi ayu macam dilanda Dilemma : antara nak baik atau takut.. worried so much! Tapi ayah pun mata macam ni, dulu arwah atok pun...tapi atok berubat cara tradisional, ntah macam mana ntah...huhu siapa eh ada pengalaman or pakcik makcik or sedara yang dah pegi bedah mata disebabkan katarak, boleh share kan how their condition now? huhu, if only u don't mind to share.. :'(



p/s: Esok seramai 481 424 pelajar seluruh Malaysia menduduki Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) 2012..Good Luck! Dah baca Tips-Tips Menghadapi Peperiksaan di Saat Akhir



sharing is caring!!

Sunday, October 7, 2012

Pavlova untuk yang tersayang : Resepi

resepi pavlova mudah dan senang blog

Pavlova lagi untuk hari ni.....cantik tak ayu nye Pavlova Decorations? haha main deco-deco untuk Pavlova..boleh kira tiap minggu jugak lah buat Pavlova,,setiap kali balik kampung ,my dad akan tanya, ada beli whipping cream tak? (My dad jadi gila Pavlova sejak my first trial buat Pavlova, and bila rasa malas nak buat,, so ayu buat alasan whipping cream habis takde jual,,..kih3...anak sapela ni..ampunkan anaknda ayahnda..:p)

Tak rugi cuba Pavlova tau, bahan senang nak cari, process, mudah dan senang (bayangkan ayu yang tak mahir buat kek ni pun boleh) and paling penting, is SEDAP to the max! ;) kalau susah takde kuasanya ayu nak buat hihihi..biasanya resepi sama jer,,tapi ayu akan kongsikan Resepi Pavlova yang paling mudah bagi ayu la...



Bahan-bahannya: 4 biji telur, 1 cawan gula castor (3/4 cawan kalau nak kurang manis), 1 sudu besar tepung jagung, 1 sudu teh cuka makan, 1 sudu teh essen vanilla.


Cara-caranya:

1. Panaskan oven lebih dulu pada suhu 140 darjah celcius..nanti masa nak bakar turunkan suhu tau,, ke 110 hingga 120 darjah celcius..kalau tak,,, nanti hangus pahit, nangis tak berlagu ekau dikk..

2. Putar putih telur guna kelajuan yang tinggi hingga soft peak (maksudnya adunan tak tumpah kalau diterbalikkan magkuk tu ok..)
3. masukkan gula kastor sikit demi sikit, sambil putar guna mixer pada kelajuan tinggi..putar hingga adunan tadi kental dan berkilat okeh..

4. masukkan satu sudu besar tepung jagung, dan terus putar lagi dalam 3 minit.

5. masukkan campuran cuka dan essen vanilla ke dalam adunan dan putar lagi guna mixer dalam seminit.

6. sediakan loyang, letak kertas minyak macam biasa buat kuih tu.. (ada jugak org pakai aluminium foil, ayu pernah guna tapi dia lekatlah and susah nak bukak nanti...ikut pengalaman ayu yg tak pandai buat kuih ni la..hehe, so better pakai kertas minyak ok..)

7. letak 'meringue' (adunan tadi) ke dalam acuan..letak je letak adunan di sekeliling tinggi sikit dari sebelah tengah k..sedia untuk dibakar..

8. bakar dalam oven 1 jam 15 minit,,sampai meringue kering tau...(p/s: suhu tu depend dengan oven masing-masing..u better check ok..

9. Bila dah masak, jangan keluarkan meringue dari oven terus,...biarkan sejuk dalam oven dengan bukak pintu oven sedikit renggang..

10. meringue yang dah di bakar, and u all kena keluarkan secara berhati-hati waktu nak letak dalam pinggan,, takut pecah lak..hehe (part ni ayu lupa nak amik gmbar,, sorry ye..)

11. You all dah boleh hias Pavlova korang dengan whipping cream dan buah-buah pilihan korang... 

Potong buah-buahan yang korang pilih untuk hiasan Pavlova,, macam ayu pakai buah kiwi, oren manis, buah anggur hitam..strawberry susah nak cari lah hehe...(pilihan buah penting untuk colour dan rasa..)

resepi desert senang

12. sejukkan dalam refrigerator, and siaplah pavlova untuk yang tersayang.. :)



Cara buat krim.
1. Putar 250ml whipping cream sampai kental dan gebu, putar dalam masa 10-15 minit k....Harus pilih, whipping cream non-dairy...ayu pilih yang jenama Rich.

then hias.... senang kan? Selamat Mencuba... :)











sharing is caring!!

Saturday, October 6, 2012

Cantik Cara Melayu Lama: Petua

sekadar gambar hiasan..

semua wanita nak kelihatan cantik, itu lumrah betul? macam-macam cara, tips, petua kita cari, produk yang kita guna semata-mata untuk kelihatan cantik, anggun, berseri, dan manis dipandang,..sebab cantik adalah 'shield' untuk rasa confident untuk bergaul dengan orang sekeliling...and confident and smile is our very best make up! bear in mind, Ladies!

ok, Petua Kecantikan Melayu lama yang ayu nak kongsikan disini adalah...

bila bangun awal pagi,..biasakan diri untuk cuci wajah dengan air embun pagi dan air hujan yang turun pada malam jumaat. Orang tua cakap, air hujan yang turun pada malam jumaat amat berkhasiat untuk melembutkan kulit wajah dan boleh menyegarkan badan, selain boleh menyembuhkan pelbagai penyakit jika dibuat sebagai mandian pagi.

p/s: kalau nak cuci wajah biarlah usapkan air embun tu dari bawah dagu bawa ke atas dahi ok...tips cantik jugak ni..hehe,,nanti bolehla cantik macam Emma Ma'embong..hehehe Selamat mencuba!! ;)





sharing is caring!!

Friday, October 5, 2012

Deep condolence for him.


terkedu waktu baca status rakan sekerja justify tat our colleague, Cikgu Jeffery Risob meninggal dunia petang semalam. eventhough, i'm not really close to him....tapi,, his last words terus menerjah dan riak wajah yang ceria nya bermain-main di minda..ayu fikir lepas buat chemotheraphy haritu, tengok muka dia senyum, happy, ceria...dia dah sembuh...sekuat mana semangat kita berjuang untuk sihat, bila ajal menjemput, tiada siapa pun yang dapat menghalangnya..Ingat mati.


Kadang-kadang we are don't aware dengan tahap kesihatan kita. Tengok badan kurus, tak gemuk gemuk..terus ambil peluang makan semua tolak kayu dan batu je..padahal kolestrol tinggi, kencing manis dan darah tinggi tak pilih orang berdasarkan umur, saiz badan ke ape..apa-apa pesan Doktor walaupun Doktor  comel lote, Fatin Liyana pun tak dihiraukan tanpa menhiraukan kesan buruk pada kesihatan..yang berisi tak kisah kalau diri dah jadi obesiti..tak nak peduli apa kata orang kate nyer..takde istilah diet dalam hidup kononyer..nak jumpa doktor lagi lah payah ; dah terukkk sangat barulah beriya nak pergi medical checkup..kalau tak,,harammmm..


Sebenarnya mendiang pergi bercuti bersama family pada cuti sekolah tahun lalu, when accidenttally dia pengsan..dan at that moment doctor sahkan yang dia in the 4th stage lung cancer..bukan 1st, 2nd, 3rd,..terus 4th stage cancer!! can you all imagine that you, in his shoe? I still remember his words always remind us to be conscious with our own health.."Don't you want a suprise like me?"..So, jaga kesihatan, and jangan merokok,..and please to all dad, jangan merokok bila dekat dengan anak anda yang kecil tu...agak-agak la bro...tak sayang nyawa diri, sayangilah orang yang menyayangi anda... :)..
Sharing is Caring..







sharing is caring!!