i

Tuesday, October 9, 2012

Risau Mata Katarak

hye, lama dah tak upload gambar sendiri di blog Pinkbubblegum Princess ku ini..hehe segan plak..ok, that is not my point. what i want to highlight is, kalu tenung direnug lama-lama gambar ayu kat atas tuh, memang nampak elok je, cube kalau ZOoom betul-betul....ni ha,, cer tengok!

nampak tak mata hitam ayu dah tak bulat lagi dah,, huhu sob sob sob, kalau ikutkan memang takut, risau sangat-sangat bila pandang cermin tengok condition mata ayu..yelah risu jugak orang dok tegur, bahya kalau katarak kat mata, nanti boleh jadi buta..duhhh minta dijauhkan..nak pergi check mata kat doktor belum pulak,..agak ketakutan ada di situ,, takut kena bedah..huhu,,[padahal ada dengar orang cakap sekarang pakai laser jer..] mata tu oo, jadi ayu macam dilanda Dilemma : antara nak baik atau takut.. worried so much! Tapi ayah pun mata macam ni, dulu arwah atok pun...tapi atok berubat cara tradisional, ntah macam mana ntah...huhu siapa eh ada pengalaman or pakcik makcik or sedara yang dah pegi bedah mata disebabkan katarak, boleh share kan how their condition now? huhu, if only u don't mind to share.. :'(



p/s: Esok seramai 481 424 pelajar seluruh Malaysia menduduki Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) 2012..Good Luck! Dah baca Tips-Tips Menghadapi Peperiksaan di Saat Akhir



sharing is caring!!

6 comments:

  1. bukan sebab u pakai kontek lense ke ni dear??

    ReplyDelete
    Replies
    1. i'm absolutely sure bukan sebab contact lense ni dear...huhu,,

      Delete
  2. Atok sedara saya pernah alami katarak yg sgt teruk. Sampai putih anak mata hitam dia. Sebab tak bertindak dari awal dan sebab tak tau kenapa. Waktu tu tak ada laser lagi tak silap. So, lalui surgery. Baik gi check dear... Belum tau kataraks ke apa. InsyaAllah, perubatan zaman skrg dah canggih. Jgn risau;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for the advice dear..huhu dengar nak pergi hospital pun dah nerves babe hehee

      Delete
  3. ayu..cantik kulit muka ayu...apa product n petua ayu guna?share plss..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai..hehe malu pulak..xde petua ayu pakai tabita sis,, so far i love the product :)

      Delete