i

Friday, October 5, 2012

Deep condolence for him.


terkedu waktu baca status rakan sekerja justify tat our colleague, Cikgu Jeffery Risob meninggal dunia petang semalam. eventhough, i'm not really close to him....tapi,, his last words terus menerjah dan riak wajah yang ceria nya bermain-main di minda..ayu fikir lepas buat chemotheraphy haritu, tengok muka dia senyum, happy, ceria...dia dah sembuh...sekuat mana semangat kita berjuang untuk sihat, bila ajal menjemput, tiada siapa pun yang dapat menghalangnya..Ingat mati.


Kadang-kadang we are don't aware dengan tahap kesihatan kita. Tengok badan kurus, tak gemuk gemuk..terus ambil peluang makan semua tolak kayu dan batu je..padahal kolestrol tinggi, kencing manis dan darah tinggi tak pilih orang berdasarkan umur, saiz badan ke ape..apa-apa pesan Doktor walaupun Doktor  comel lote, Fatin Liyana pun tak dihiraukan tanpa menhiraukan kesan buruk pada kesihatan..yang berisi tak kisah kalau diri dah jadi obesiti..tak nak peduli apa kata orang kate nyer..takde istilah diet dalam hidup kononyer..nak jumpa doktor lagi lah payah ; dah terukkk sangat barulah beriya nak pergi medical checkup..kalau tak,,harammmm..


Sebenarnya mendiang pergi bercuti bersama family pada cuti sekolah tahun lalu, when accidenttally dia pengsan..dan at that moment doctor sahkan yang dia in the 4th stage lung cancer..bukan 1st, 2nd, 3rd,..terus 4th stage cancer!! can you all imagine that you, in his shoe? I still remember his words always remind us to be conscious with our own health.."Don't you want a suprise like me?"..So, jaga kesihatan, and jangan merokok,..and please to all dad, jangan merokok bila dekat dengan anak anda yang kecil tu...agak-agak la bro...tak sayang nyawa diri, sayangilah orang yang menyayangi anda... :)..
Sharing is Caring..







sharing is caring!!

2 comments: