i

Tuesday, October 16, 2012

Everything seems not be alright.



dunno why today, feel no mood at all..start dari pagi sampai malam,, everything seems not be alright. huehue..on my way to work, ayu jumpa orang accident..cuak gak wei..sebab terpaksa slow and berhenti sekejap kat tempat accident sebab tunggu turn nak amik jalan yang sebelah lagi tu,, mayat dah terbaring kat tepi jalan dah ditutup dengan kain putih, kereta kancil putih tu pulak cermin depan dia pecah berlubang dekat bahagian penumpang depan..dunno apa terjadi dengan mangsa..tak berani pulak nak tengok betul2..takut!..mula2 bukan main lagi bawak laju-laju,, after jumpa accident, terus insaf....hehe utamakan keselamatan di jalan raya...


That's why, seat belt and lampu depan kereta penting kalau nak drive pagi-pagi..lagi-lagi, kawasan yang dilalui kawasan berembun, putih je...and i hate driver yang tak pasang pun lampu (not aware with their life at all!!)...fikir orang akan sentiasa nampak dia, bengong..macam lah berbayar bila pasang lampu kereta tu...ish,, satu lagi yang ayu tak suka bila drive pagi-pagi bila jumpa penunggang motosikal yang pakai serba gelap, baju, jaket, seluar..sekali pakej dengan motor tak pasang lampu...memang mulutku mengomel panjang beb!! geram!...lau mata ni rabun,, habis memang terlanggar penyek kat jalan lah dia tu...heran dengan orang macam ni..apalah yang dorang fikirkan....


and what makes me so down is,, my essential thing lupa kat rumah my parents...my godddd...i hate it. lagi-lagi bila realize barang tu takda bila malam dah tiba,, memang sakit hati...makanya, nak makan pun tak lalu, mood jady moody, bukan keja tak ada hati...semua tak betullah,, senang cite..huhu,, makanya esok kena balik jugak..huuhuhu...sedih,, gudnite korang...dengar aku bising-bising kat sini..huhu






sharing is caring!!

4 comments:

  1. kadang kadang ada hari yg kita rasa begitu kan? chill always yeahhh

    ReplyDelete
  2. a'ah...now dah recover...tapi badan tak sihat pulak..hue :(

    ReplyDelete
  3. semoga bersemangat kembali pink :)
    Bahaya betul kalau tidak pakai lampu & tali pinggang ni, at lease boleh selamatkan nyawa. Harap2 tak terjadi kepada diri sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeapp mmg tul,, seat belt ptg..pernah dulu sy eksiden,, seat belt and airbag yg menyelamatkan...huhu syukur..

      Delete