i

Saturday, September 15, 2012

Regatta Sarawak serta Karnival Sains dan Inovasi Sarawak 2012


What a tiring day! mengiring budak-budak ke majlis Perasmian Regatta Sarawak 2012 serta Karnival Sains dan Inovasi Sarawak 2012. pergi pagi pulang tengahari..bukan senang nak kontrol budak remaja sekolah tingkatan empat, aduii pening kepala eden...permulaan hari kami agak mempunyai moment-moment yang me'nervous'kan ..why? sebab bas sekolah waktu reverse bas terlanggar kereta orang belakang..akibat kesilapan komunikasi hmm..tak sangka..kesian jugak dengan kereta tu...rosak teruk jugak huhu...btw they settle among themselves..tapi agak cuak jugak, dengan keadaan dalam bas tak terkawal sedikit..alahh..biasalah budak-budak jerit-jerit sebab terkejut dengan kejadian..dah kena marah and dinasihat baru boleh kawal diri and faham keadaan..aduii mau fengsan gue! :p after that kami arrived safely...

kami datang awal tau, dengan orang masih baru nak mula set up kedai, tebingan kuching aka waterfront Kuching or majlis regatta Sarawak 2012 belum lagi bermula..masih sunyi keadaan waterfront Kuching waktu tu..Regatta Sarawak 2012 start lewat sikit..


so amik-amik gambar dulu...hah, orang lain pon belum ada, kerusi lain pun masih kosong! heee muka dak nakal..
nah yang ni dua paling bising and naughty to the max, i tell u!
sementara tunggu, perut pun berkeroncong berGangnam Style...
so cikgu-cikgu curi-curi jalan cari makan dulu hehe
seyesly panas kat jalan..padahal jam baru 9.30 pagi..memang ayu takkan pergi kalau tak ikut sekolah..sebab tak suka keadaan penuh sesak and hari panas...uwaaa..tak suka tak suka..memang berlari-lari anak masuk booth-booth tkt kena panas hehe.
after that, majlis perasmian Regatta Sarawak dan Karnival Sains Inovasi 2012 bermula..yang seronoknya antara 5 hasil pemenang Inovasi Akar Umbi Terbaik adalah berkaitan dengan makanan..tak ingat secara tepat nama inovasi tu, tapi berdasarkan kefahaman ayu...yang menang inovasi adalah belacan dibuat dalam bentuk serbuk supaya senang dan selesa digunakan di dapur, tulang ikan terubuk diinovasikan menjadi tulang yang lembut seperti tulang ikan sardin dalam tin! boleh di makan begitu jerr,, well good innovation actually kan?? ermm...yang satu lagi ayu lupa heeee...ingat benda yang menarik perhatian je..ekekeke

then after that, kami berpeluang and sanggup pi cari cop sirim untuk masuk cinema 5D for free,, well for FREE ok..selalu orang masuk bayar rm10, just for 5 minutes kan?? so, apalagi,, untuk yang free ayu sanggup redah orang ramai,tunggu nak masuk,, nasib tak lama....seronok betull jerit kuat-kuat macam takda orang disebelah,, then lepas habis tersipu malu pulak kat orang sebelah-menyebelah kui3...aku pedulik apa? enjoy yang penting!! hahaha XD kan Chung and Agatha?

then balik time...budak-budak masih excited nak jalan..cikgu-cikgu dah tahan nak melayan...haha, dorang ajak pegi jalan shopping mall malas jugak nak layan...kami dah ngantok dah...so, aku takkan kalah dengan pujukan mu...studentku... hihi..balik terus Tido.. :)












sharing is caring!!

0 10 orang send love letters:

Post a Comment