i

Wednesday, June 6, 2012

Pernah kena dengan kawan macam ini? eew




siapa tak rindu zaman sekolah?
kalau tiba-tiba terserempak dengan kawan satu kelas dulu-dulu waktu tengah syok 
shopping sakan di Mall siapa tak excited? terus moments doulu-dulu menerjah terus ke dalam minda yang buat kita tersenyum..kan?


then dalam "ke-excitedtan" -apa punya BM lah ni hehe. Maka bertukarlah nombor handphone masing-masing al-maklumlah lama tak jumpa..dan saya adalah seorang yang selalu bertukar hp number tanpa notis pemberitahuan 24jam kepada rakan-rakan..hehe kejam tak kejam? erk...well sekarang kan dah moden, dunia dah maju..facebook ada, twitter ada..no hal lah kan..(haipp main cover kesalahan diri hehe)..oh ok, let's continue..

Excited heppi gila bila kawan zaman sekolah mesej beria nak jumpa..thinking of mungkin mengungkit kembali zaman sekolah dulu yang nerd gila, or our heppi moments..sanggup datang jauh semata-mata nak jumpa kita. Tapi!..rupanya si kawan ini nak meet up semata-mata untuk mempromosikan bisness MLM  nya sahaja..!! tak ke mendidih rasanya? it's kind of betrayal for me.and rasa tertipu..makanya terpaksalah i mendengar ceramah bisness MLM free yang saya tak minat pun dalam masa 2 jam!! Ya dua jam!! 

Penatnya telinga mendengar celoteh tentang berapa banyak keuntungan sampai ribu riban dalam sebulan and manis sungguh mulut si penceramah itew. Biasalah kalau tak berminat maka mulalah jari-jemariku menggaru-garu kepala, mata mulai melihat-lihat baju, dan aset luaran si kawan yang berkata-kata riak dia dapat jana wang ribu-riban dalam sebulan dengan bisnesnya, gosok-gosok hidung yang tak berapa nak gatal, kepala rasa berat nak tidur! dah terkena nak buat macam mana? itu satu hal. satu lagi nak create ayat yang tak menyinggung hati dan perasaan si kawan yang kita kurang berminat nak terlibat dengan Bisness MLM nya itu satu hal lain...punyalah susah ayat bm yang bagus nak keluar dari multu..huehuehue last-last ok.."i will contact u back bila berminat" hmm tidak memuaskan tapi cukuplah sekadar untuk memelihara diri dari Bisness MLM. it's not mean that i hate Bisness MLM, bukan..i just don't want people to run away as they seeing me! it's like macam tak ada kerja lain jumpa orang nak promote barang jew keja, like how i run away from them and will ever IGNORE their message.yes, saya kejam. but i don't care. That's My perrogative.

but its kinda loser bila kawan meet up semata-mata nak promote that kind of thing dalam perjumpaan pertama. Atleast bagilah hints hints dulu, and don't approach just like that. understand? macam cara tackle awek dengan berkesan juga..don't just approach and terus nak salam tangan and minta no telefon nak calling-caling. eeww..please grow up. It's a don't. u know that? i'm frustrating a bit, but i forgive them. Jadilah kawan yang baik ok.. barulah i hormat u you hormat i ok.



tamatlah tazkirah malam ni..
gudnite!





sharing is caring!!

2 comments:

  1. pernah kena gitu..kwn lama nak promote koset harga sepasang rm 2000....kena ader modal dlm 10k

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha saya kena dah tiga orang dah..berkali-kali ugut nak jumpa,, i ignore jer msg dorang heee.. :p dasar orang x pandai bisnes ayu ni hehe

      Delete