i

Saturday, June 2, 2012

Digital perm and colour hair day out.

dah manjakan wajah dengan Hello Kitty mask. Bersemangat pulak manjakan rambut mahkota diriku yang begitu berharga...ala-ala ayat iklan la pulak : p. Bukan actually hujung rambut dah ada split end and curl semakin loose untuk perm yang dulu..so alang-alang dah tak terurus, kaler pun dah turun and perm disikat jadi lurus pulak,,so terpaksa di buat balik...i love to perm hair! buat sy nampak berisi :)

so i come to Chantell salon untuk buat balik digital perm and buat colour rambut baru..semangat nak pergi kenduri kawan yang i'olls pikirkan sabtu ini (awal Jun), rupa-rupanya awal bulan Julai! huh. Mengalahkan orang yang menghitung hari untuk menjadi Raja Sehari..i pulak super duper excited u'olls..ohmigadddd...(tangan dibahu, kepala dongak ke langit!) and sure i malu kalau kawan saya tu tau yg i dah salah tarikh..ohh adakah ini disebabkan faktor usia ku? =.=''


ini lah gaya lone ranger..hehe sebenarnya ayu lebih selesa pergi salon alone.. tak sanggup rasanya nak bawa orang ikut semata-mata menunggu i buat rambut. Even i'olls pun tak kuasa nak tunggu orang buat rambut lama-lama..therefore, (wah ada kata penghubung) kalau ada Boyfie yang sanggup tunggu u'olls buat rambut sampai 4-5 jam memang i tabik spring lah, sebab i pun tak kuasa nyah!! =D

muka anime kat baju t-shirt ayu pun sedih sebab tunggu set rambut bukan main lama and sakit pinggang u olls...rasa nak tertidor pun ada sebab rasa nyaman ade aircond heheh..ratu tidur la katakan,, mana2 pun boleh : p

Beauty is pain! berat kat rambut ku sanggup Jebat..untuk cantik la konon...mau muntah tah tah haha
padahal pinggang and punggung gadis ini rasa nak patah and kebas akibat duduk kemain lama wuwuwu



hasil colouring my hair..copper+ada hijau-hijau ckit hehe...
(abaikan skaf rambut yang rompeng itewww sungguhlah murah hehe)



bawah matahari jadi ini pulak..

owh yang lucunya tengah buat treatment rambut..tiba-tiba air tingkat salon i pergi tu xda air..sebab paip pecah ka tak silap..sementara tunggu dorang angkut air,, boleh pulak Girlfriend hairstyler tanya and suruh saya jawabkan soalan matrix untuk budak U, memandangkan saya cikgu matematik tambahan..sempat jugak ehh...haha

then bila dah siap, dorang ni yang coolest ever plus sporting sempat lagi posing,, aduhh kelakar

then...apa jadi dengan i??
.
.
.
.
ahh tradisional sunggoh!! kitorang sempat gelak-gelak lagi waktu cuci rambut ni..
rasa bersiram di tepi sungai and zaman lama-lama...aduii

this is my first time kejadian berlaku macam ni..bila tengah tunggu rambut orang suruh jawab soalan matematik and cuci pakai air dalam baldi!! no shower-shower ok..haha..what an experience, will never forget that moment u know lol!

ok enough.
need my beauty sleep now =)












sharing is caring!!

2 comments: