i

Monday, November 5, 2012

Klinik Gigi Menakutkan!


sumpah lama betul tak pergi klinik gigi..hehe tahun lepas takde rasanya kut..ermm
padahal doktor gigi dah sarankan supaya kita semua harus lah check gigi sekurang-kurangnya 2 kali setahun, setiap 6 bulan pergi check gigi...ni tak,, haram sebab apa?? takut...oh oh...

kita ni, kalau penjagaan muka selalu dititik beratkan, 
tak pernah miss tiga perkara asas penjagaan muka, seperti mencuci muka, toner dan mosturise...
tapi kita kadang-kadang lupa dengan penjagaan anggota badan yang lain..semua dah dok fokus ke penjagaan muka..maklumlah nak bagi first impression yang cantik kat semua orang..

Habis, Kalau GIGI RONGAK di depan tak memburukkan keadaan? nak senyum pun payah...
lagi satu kalau gigi geraham terpaksa dicabut keEMPAT-empatnya sekali kan ker azab nak mengunyah makanan? can u imagine makan macam orang tua, kunyah guna gigi depan? 

Nahhh,, makanya penting betul penjagaan gigi untuk gigi yang sihat dan kuat..
tambah kecantikan lagi tu..

pagi tadi pergi klinik ramai jugak yang datang..fikirkan waktu cuti begini, takda orang..
rupanya ramai..huhu..and rasanya ramai yang ada rasa TAKUT dalam jiwa nak pergi klinik gigi, maybe sebab ada pengalaman tak elok ataupun trauma zaman kecik dulu kot??
mana tau kot-kot korang yang meronta-ronta 
menangis takutkan doktor gigi cabut gigi 
time zaman sekolah dulu..

and apa yang paling menakutkan adalah BAU KLINIK GIGI...diingati sampai kini...ahh menakutkan..dupdapdupdap..serta kerusi di klinik gigi ini...serius..ayu takut!! hahahahah


nak dijadikan cerita, ayu pergi bukan nak cabut gigi ke tampal gigi, tapi nak cuci gigi je pun...oh buat appointment dulu je pun...bukannya serius...tapi perasaan takut and gerun tetap ada...memang bengong berabiss!! 

happie sungguh harini,, Buffered earning rupanya melekat lagi..tambah lagi,, yeay..yippie..
Thank you to Digi Samsung Galaxy Note advertisement dan Astro On the Go..bagi ayu
duit poket untuk bulan ini... Thank you Nuffnag




Guys do take Note ok.




sharing is caring!!

2 comments: