i

Friday, November 30, 2012

Kebiasaan yang mempercepatkan kedut pada wajah!!

cutest duckface korean girls
biasa lihat kan? gadis comel buat duckface sebagai default picture di facebook account

atau bergambar bersama BFF mengenyitkan mata dengan comel, besties..

wink people pictures
or buat duckface di tempat-tempat awam

cute duckface weheartit
sememangnya akan kena puji kerana kelihatan sungguh comel dengan duckface

suzy Miss A picture
nak secomel suzy Miss A? silakan buat mimik muka macam ini

alolo memang gadis ulzzang!! (best face :)

maybe bagi yang camwhorer atau si gila bergambar akan amik gambar diri sendiri, kenyit sana kenyit sini, buat mimik muka pelbagai, muncung sana muncung sini, buat mata kecil, kepala senget dan senyum untuk trip-trip korean girls ala-ala k-pop artis.. betul tak betul tak? jangan tak mengaku! hehe

untuk pengetahuan korang, "pergerakan pada otot wajah yang berulang seperti senyum, berkedip dan mengenyit akan menyebabkan timbulnya kedutan dinamik."


American Academy of Dermatology (AAD)  menyebut sebarang pergerakan berulang-ulang pada otot wajah seperti mengenyit mata membentuk alur di bawah permukaan kulit. Alur ini lama-kelamaan akan membentuk kedut.. Oh no!!!!

so, nak muka cepat kedut ke? lu pilih lah sendiri... kihkihkih
(gelak jahat)










sharing is caring!!

6 comments: