i

Saturday, September 17, 2011

Pasangan yang cantik lebih cenderung dapat anak perempuan??


still ingat entri saya Adorable baby girl?


ok, now let's straight forward.
ingin saya kongsikan apa yang saya baca while tengah Google.
and the facts dari kajian tersebut macam betul.
ok. lemme tell u wat is it.

Pendedahan hasil kajian
1. Pasangan Cantik adalah 36 kali lebih cenderung untuk
mendapat anak perempuan sebagai anak pertama mereka.

2. Pasangan yang memiliki rupa paras yang cantik cenderung untuk medapat anak perempuan, manakala pasangan atheletic ( yang terarah kepada lelaki sket) akan cenderung mendapat anak lelaki.

3. Wanita cantik cenderung melahirkan anak perempuan.

Kanazawa menyatakan hal ini berlaku kerana lelaki mementingkan kecantikan rupa paras pasangan berbanding wanita [yang pentingkan kualiti lelaki], dan sebab itulah kecantikan diwarisi anak perempuan berbanding lelaki.


so adakah anda gila mengidam nakkan anak perempuan??
pastikan pasangan anda cantik okkay! cess~
[jangan hempas laptop sudah lepas baca ni ok]


pandangan sendiri..
kajian ini macam ada kekurangan sebab kecantikan adalah subjektif.
well, beauty are depends on the eyes of the beholder right?

dia cakap, perempuan cantik lahirkan anak perempuan..macam betol,
bila Katie Holmes ada Suri, Angelina Jolie ada Shiloh, Anak Erra fazira pun perempuan, anak Dynaz, anak Sharifah Eja pun perempuan, (kami adik beradik semua perempuan..opps nak jugak..haha), tapi bagaimana pula dengan teori yang kita belajar dalam kelas Sains dulu cakap gene anak XX dan XY itu dibawa oleh si suami?? huhu..mcm contradicts kan..


p/s : wanita-wanita yang mempunyai ramai bala tentera atau panglima (anak lelaki banyak or kesemua anak lelaki) adakah anda rasa tercabar dengan kenyataan ini?? Pandangan anda??



sumber: 1 2

sharing is caring!!

0 10 orang send love letters:

Post a Comment