i

Saturday, June 15, 2013

Saps semakan markah ditutup sementara: Biar betul?

SAPS semakan markah

Saps.. oh SAPS...Pastinya guru-guru busy dengan hal nak kemaskini markah pelajar dalam sistem SAPS semakan markah tapi tergendala kan..balik-balik check dan try nak buka page or website tak boleh. Makanya kerja tertangguh. Rupa-rupanya  laman SAPS nkra ditutup buat sementara kepada pengguna sehingga 30 Jun 2013. Hampeh tul! Pening sungguh gara-gara Saps semakan lah pagi Jumaat yang indah ini, ayu jadi kelam kabut sebab kena bagi lembaran markah pelajar pada Guru Tingkatan..Terpaksa buat cepat sebab minggu depan dah Hari Akademik jumpa mak bapak budak bincang prestasi pelajaran murid. Seronok SAPS buli ayu...grrr.. padan muka gue sebab tak kira markah awal..terkejar sana terkejar sini dengan nak pergi latihan koir lagi..ah amikk kau! (ehh ikut koir guru la pulak.. :p)..So, hujung minggu kerja overtime daa..kena buat analisis peperiksaan secara manual bagi menetukan kedudukan pelajar dalam kelas dan kena kena masuk markah dalam buku laporan..So nak jadi guru kena kuat fizikal and mental..kadang-kadang kerja 'ad-hock' anda kena pandai tangani stress sendiri kalau tidak..sakit ooo..cepat kena demam hehe..Sabar sajalah SAPS tergendala sementara waktu..

usah merungut, lakukan kerja dengan ikhlas nescaya jiwa tenang
poket pun masyukkk...amiin.

saya yang menurut perintah.




sharing is caring!!

4 comments:

  1. cikgu. mak saya garang. haha :D jgn bagitau sy ada blog :D okayyy pelisssssss *mintak simpati

    ReplyDelete
  2. hahaha cikgu mau cakap jugak minggu depan..cepat bg duit tutup mulut hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. omg miss. pleaseee satu benda ini sajak tutup. hihi :D pleaseeeee

      Delete
  3. Wah, dah jadi cikgu duhal kitak.. Hihi..

    ReplyDelete