i

Saturday, November 26, 2011

Jangan...Monyet! jangan... kenangan masa kecik yang best!

buka laman twitter ayu pagi-pagi ni
tengok trending topik yang best..

#WhenIWasYounger

suka...bila mengimbas balik kenangan zaman kecil..zaman bahagia, zaman hingus-hingusan lagi waktu tu :D Kalau yang lahir tahun 80an macam ayu mesti tahu ni...video tauladan kat tv. Ingat tak? haha zaman kecik tengok la ni...(umo 25 tahun) baru tengok balik hahaha terasa masih kecil...and rasa nak gelak tengok bahan-bahan tontonan kita zaman kecil..mana la ada entertainment lain, tak da henfon, takda la main game, even takda celik-celik dah kenal komputer facebook skype twitter berbagai...aduh!


walau macamanapun...even tengok tv ja dunia pun dah rasa indah! Ingat lagi cerita teladan Jangan....MOnyet! ,Arnab dan kura-kura, Hikayat Sang Kancil dan Buaya, Gagak yang bijak, HIkayat Sang Kancil- Buaya dan kerbau.....dll...


ah jum tengok satu sedutan yang Ayu suka...suka wording dalam video hingga selalu diguna pakai time zaman dulu-dulu..."Jangan...Monyet! Jangan..." . Enjoice!

#music intro yang oldies sangat-sangat
#animation 2d...hihik..
#dan ayat ni best "Aku tak peduli, aku nak jugak" sampai 3 kali ulang!! hahahha

tak tahan gelak!



silalah ke link ini jika nak imbau lagi kenangan zaman kecik budak zaman 80an? Ingat brick game? power rangers? doremon? lagiiii? ahh tengok sendiri...
morning bloggers...


sharing is caring!!

6 comments:

  1. Hi,

    Join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win Fragrance Mist from Victoria's Secret.

    ReplyDelete
  2. eh kita sama umor ek..hehe...ciktom pn suka tgk cerita katun tauladan tue ms kecik esp kisah kancil ngan sang buaya..hehe

    ReplyDelete
  3. tumpang lalu...

    kelakar je kan.ahah :)

    ReplyDelete
  4. @CIK TOM a'ah...tu yang satu du tiga ketuk jantan betina aku ketuk!

    ReplyDelete