i

Thursday, November 10, 2011

i'm blessed with their love..


its been 3 years i'm in Lake school

dua tahun mengajar dari Form 4 dan bawa ke Form 5

bukan senang mengajar budak-budak menengah atas..

ada yang jenis memberontak

ada yang suka mencari perhatian

ada yang suka main-main tidur dalam kelas

ada yang termenung sampai tembus papan hitam

ada yang jenis belum mengenal erti kepentingan pendidikan

banyak kelas

pelbagai ragam

pelbagai sikap dan personaliti yang cikgu perlu handle

jiwa dan mental perlu kuat

hati perlu tabah kontrol rasa marah

u can't even hit a student just like that.. =)

plus, make belief that the naughty one will change as soon as possible.


kat sini even macam manapun saya marah kat student

they still love me,, that's why i enjoyed teaching

especially [oh i will say his name] Robson.

hahadia lah student yang paliiiiiiiiing cikgu-cikgu tak tahan

sebab dia suka buat bising time cikgu mengajar

suka bergendang, menyanyi and paling sukar nak dikawal..

kalau dia tak hadir kelas, kelas senyap gila ...

(kadang-kadang tercari-cari jugak dia sebab

dia lah yang menyakitkan hati, dia jugalah yang buat ayu heppi mengajar - silly true Lol!

for me,

"student yang bijak selalunya sombong and tak nak tegur cikgu,

tapi student yang nakal lah yang paling menghormati guru, tunjuk yang mereka appreciate cikgu, mereka tak malu or tak sembunyi kalau jumpa cikgu kat pasar

and dari jauh sanggup sapa cikgu..."

betul tak?

nah kena batang hidung sendiri khannn


**********
Stripriya (an Indian but even donno how to speak Tamil,, make me laugh),
Doretty, Me, Julia, ...., .... how come i forgot their name?? Lame.



damn i can't recall his name haha, Robson, Me, Benedict, and ........ oh i too many names i forgot oso..too old oredy...
look how naughty they are
with two cute young lady, Belinda and magdalene..
=)
Gudluck SPM =)


sharing is caring!!

3 comments:

  1. wah sy sangkakan awk ni designer,rupa2nya seorg cikgu sekolah menengah,hebat:D!

    ReplyDelete
  2. peh! cikgu cun nye ;) kalau tak suke that subject pun bleh jadi suke hehehe

    ReplyDelete
  3. @Eric haha sila2 msk kelas maths cgu ya.. =P

    ReplyDelete