i

Friday, March 22, 2013

Random : Jodoh, ajal, maut dan cuti. eh?


lamanya tak update! been busy satu minggu ni. semakin nak cuti semakin banyak kerja mendatang. makin dibuat, macam semakin banyak tidak pandai surut-surut kerja ku ini. fening kepala gue. rasanya 24 jam dah tak relevan, satu badan macam nak dipotong kecil-kecil supaya dapat uruskan macam-macam. Dengan nak urus pendaftaran pelajar SPM, dengan nak buat pemilihan ke pertandingan kadet bomba, dengan analisis disebabkan SPM result nak keluar, dengan nak semak kertas exam, SNS, item analisis, and the lists is going down. boleh sakit makkk kalau macam ni. Rehat kagak cukup dech. Sabo je lah.

Jodoh, ajal, maut di tangan tuhan. This morning got sad news daripada family, suami kazen terdekat meninggal dunia. and i was like, cannot believe it. sebab? suami dia muda. Just 27 tahun ni, sama umur dengan ayu. ajal tidak kenal berapa umur kita, tua atau muda. masih terkenang-kenang lagi wajah arwah and their happy family waktu kenduri cousin's kahwin bulan 1 yang lepas. I just wonder how my cousin's feelings right now. Siapa sangka suami yang disayangi sepenuh hati meniggalkannya dalam sekelip mata? I don't think that I'm too strong kalau diduga sebegitu rupa.  Berat mata memandang berat lagi bahu memikul. 

Kadang-kadang kita kena sedar, at some weakest point of life, kita mungkin merasa betapa besarnya dugaan yang kita hadapi, namun kadang-kadang kita alpa ada orang diuji dengan dugaan yang Maha hebat daripada kita. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman. amiin.







sharing is caring!!

4 comments:

  1. Replies
    1. sebelah bapak...second kezen kak ayu n kak opie..huhu cian anak dorang baru je 5 bulan huhu

      Delete
  2. tuhan tu tak kan uji hamba Dia kalau hamba Dia tak mampu menghadapi ujian tu =)

    ReplyDelete