i

Monday, August 1, 2011

BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK..



selamat berpuasa semua...hari ni first day puasa...sahur x sahur ni?? hehe
mengimbau kembali kisah bersahur di bulan puasa aduiiii...memang kelakar.

sangat-sangat liat nak bangun,,berapa kali ayah ketuk dinding bilik macam bergegar satu rumah..bangun tu bangun la, tapii..melencong dekat sofa di ruang tamu dulu..sambung tdo balik..hehe.,,dah tu time makan, mata takleh nak bukak-bukak sampai sikit lagi nasi yang makan ayu,, bukan ayu yang makan nasi...{tersembabm atas pinggan nasi tu haha]

adohaii tu la kisah2 kecik yang ketawa sensorang kalau ingat balik kan...

makanan kegamaran bersahur masa kecik2?? oh semestinya ayam kicap...sampai sekarang my fevret tu...sedap sampai menjilat jari,, baru semangat nak bersahur ye tak??

ish meleh air lior tengok ni...opss dah2 jangan tengok lagi
pic taken from blog Mat Gebu

sharing is caring!!

15 comments:

  1. kalo ada org belanja buka puasa nie best..haha

    ReplyDelete
  2. dari blog abg ben...
    jom singgah blog sy...
    follow lebih baik..he3... :)

    JOM TERJAH SINI!!

    ReplyDelete
  3. paduu: nak?? sy belanja tengok makan kat blog mat Gebu je...hehe

    Haris: ya join segmen abg ben

    ReplyDelete
  4. wah...sedap nih....nanti cari
    "salam singgah kenalan....jika sudi follow² ye...
    see u around and happy blogging….follow awak"

    ReplyDelete
  5. awal juak ingin mok mkn2 tok. aih2

    ReplyDelete
  6. nyummmmmy!
    ayam masak kecaaaap
    kikiki =)

    ReplyDelete
  7. ahaha makan sahur sambil mata tutup tu wajib..huhu..saya pun join segmen nie..jom la singgah :) : BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

    ReplyDelete
  8. ramai jugak yang minat ayam kicap ni ek? sedap sedap...

    http://marinafazli.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

    ReplyDelete
  9. azam: =)
    mr abs: hahhaha awal pagi dh nyebut hal makan oh..hehe
    aimie: sedapp kan!!!

    ReplyDelete
  10. daya jelita: hahhaa sambil mata tutup kan... ;P
    marina: fevret ma....

    ReplyDelete
  11. singgah sini... bukak link tengok semua makanan best2 jer....tak tahan nie!! ahahha

    http://emmaeema.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

    ReplyDelete
  12. Promosi Kek Lapis Sarawak utk hari raya kini DIBUKA =) http://asiarosehouse.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. hahah...macam2 ragam kan...
    trutama time nk sahur...
    jenjalan dari segmen abang ben...
    jom singgah sini..

    http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

    ReplyDelete
  14. Dari melayan blogging mengurangkan pahala di bulan Ramadhan Mubarak ini, saya dengan rendah dirinya mengajak kalian semua untuk join [segmen] Blogger Semarakkan Ramadhan (BSR)

    ReplyDelete
  15. singgah dr blog bang ben

    jemput singgah blog cik ayu
    http://bila2akurajin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

    ReplyDelete