i

Tuesday, August 16, 2011

kenangan zaman kecik dulu-dulu~

masih ingat kah zaman kecik-kecik kita..
zaman bahagia gumbira...
no tension2 cari duit, save duit yang kita tau is main main main..
and being happy is the best feeling EVER!!


siapa lahir tahun 1986 angkat tangan macam saye!!!!
alahh yang lahir tahun 1985, 1987 pun kena tempias jugala kan...sebab kita membesar seiringan!! hehe


jum kita imbau kembali nostalgia zaman kanak-kanak kita..
mesti rindu!


okeh,, di iklan-iklan tv kita selalu tengok ni..tagline??
"Tora datang lagi!!!!"
then kita pun terpengaruh soh mak ayah belikan XD

Power rangers...
seawal jam 5 petang dah mandi and dudok depan tv tengok kehebatan Power Rangers selamatkan dunia dari makhluk asing..
aku teringat dengan si yang selalu sebut "ayayaiyayaiiii..."

malamnya pulak kita tengok Doraemon...
kasian si Nobita selalu kena gelak sebab selalu jadi mangsa buli

Dragonball..ah yang ni tontonan WAJIB hari ahad jam 9.30 pagi.
dengan iklan Appollonya...kalau x tengok,, xupdate ngan kawan nak cerita kat sekolah lame! ;P
ni chewingum doulu-dulu...ada lagi ka jual sekarang?? haha
game kita time kecik-kecik.

1. apa ntah nama,,tapi mainan mesti ada ni..sungguh "in" time tu cheh haha
golek2 kat tangga..dll

2. waterfall...tembak-tembak sampai gelung tu masuk dalam palang disediakan..
tak pernah tengok lagi game ni skarang.
4. pistol air
5. brickgame..sampai gaduh-gaduh tarik-tarik nak main ni :P
6. gelembung - manual
{ikut suka aku ja bagi nama haha suka hatila belog aku..}
kadang-kadang rasa rindu kami beli juga main benda alah ni ..tehee
7. magic eye - ada hidden picture dalam gambar ini...
renung lama-lama then u akan dapat tengok apa hidden picture dalam gambar..

p/s: teringat dulu-dulu ada hidden pic dia gambar kuda terbang....
macam orang gila nak tengok gambar tu dengan menjarak/dekatkan gambar dengan kita...sungguh happy bila dapat view at last . korang ada??

perihal sekolah.

1. dulu-dulu ada program memberus gigi beramai-ramai...and pastinya di tepi PARIT!
haha,, dengan tengok darah gigi kawan-kawan sebelah hehe ,,cakap ada ka xda??

2. kalau mewarna mesti nak pakai kaler pensel LUNA..haha pastu simpan balik kaler yang diambil cun-cun ditempatnya,,xboleh salah mesti susun balik. bengong!
3. ni untuk water kaler..cap panda!

best tak best zaman kecik??
terasa masa sangat cpat berlalu
sekarang saya dah sweet 25!! switt??
huuhu tua dah...




sharing is caring!!

8 comments:

  1. hahaha..serupa semua aku pernah try..haha

    ReplyDelete
  2. fuuhhh memang semua barangan tersebut mengingatkan aku pada zaman kanak-kanak.. baragan tersebut dah tak jumpa dah sekarang

    ReplyDelete
  3. yarabbi. semua mainan wjib dlk eh. sine nK crk. nektok suma jak org gago ngan elektronik

    ReplyDelete
  4. sy zaman 90 an tp semua ni penah merase jugak . ngeee ;)

    ReplyDelete
  5. semua tu mmg zaman budak2 dulu. alaa rindu. hehe

    ReplyDelete
  6. tipskerjaya: dah tak jumpa dah..tinggal kenanga ja =)

    ztie: haha ne miak kecik nektok tau mainan kita...cdak tauk fesbuk jak

    ReplyDelete
  7. cikfadh: alaaa kita seiringan maa...hehehe
    asmanissa : rinduuuuuuuuuuuuuu kan!

    ReplyDelete