i

Tuesday, August 2, 2011

1st day puasa di sekolah

header baru...eh taklah,,tukar font jerrr...uwek!!!


situasi: masuk kelas check attendant budak2....

tengah-tengah check nama budak2, tiba-tiba.....dengar suara daari sudut belakang..


Vianncy: Cikgu, kenapa muka cikgu pucat??

cikgu ayu: ah, ya ka?? {buat mimik muka macam x percaya}

vianncy: ya cikgu, xda seri macam selalu...pucat, xda blusher-blusher, sebab puasa ka cikgu?

cikgu ayu: hurm...[dalam hati: eh budak ni perasan pulak mekap aku, blusher2 kat muka aiiiy bahaya ni, if serabai alah malu ditegornya lagi besok-besok hue]

-tiba-tiba juga teringat pagi tadi rushing pi sekolah dari rumah..tempoh masa : 1 jam huhu-

vianncy: kalau macam tu 30 hari puasa, 30 puluh harilah muka cikgu pucat tak bermaya...
budak2 lain pun senyum2 kambing..


aku?? huh...down down [buat aksi macam nak lap peloh mcam la ada peloh..huhuhu]

mak down sebab di tegur begitu...huuuuue

ekceli,, gara-gara tak nak berbuka sensorang di rumah (alaaa i tinggal sorang di sekolah ma...huhu), i sanggup drive pagi ke sekolah yang amik masa 1 jam tuu..

sebab tu i foundation, blusher, eyeliner, mascara suma tak jejak muka pagi tadi...rushing punya pasal muka pun au de natural....(kalau natural menawan tak pa la ekk,,, :p ni...pucat daa)

owh ada gak menyesal time on the way tu kahkahkah...letih sebab terpaksa gerak awal and berkorban masa tdo tuuuu huuhu..

tapi xpa...untuk berbuka bersama my family i sanggup!! tehee~

apa juadah berbuka korang hari ni???



sharing is caring!!

0 10 orang send love letters:

Post a Comment