i

Friday, November 14, 2014

Korean beauty Tips.

Rasanya kita dilanda demam korea. Everything korea..Daripada TV Shows Running Man, drama series korea di TVBS di astro, music pulak semua dengar K-pop, gilakan Gangnam style..malah korean make up dan korean hairstyles tutorial pun kita layan dan belajar dari youtube, nak jugak rasa secomel ala-ala korean girls! ahha... rasanya omputih pun gilakan korean makeup, besarnya pengaruh entertainment korea kepada masyarakat dunia.
nak secomel atau kyowo macam yoona Girls Generation?

Girls Generation SNSD cantik di red carpet. oh ok ini hanyalah gambar hiasan.

How to look like a korean?

Rule no1: Mesti mempunyai flawless skin.
perasan tak bila kita tonton rancangan Strong Heart ataupun Star King, bila semua artis berkumpul dan mulut pun melopong...cantiknya artis pompuan korea..kulit cantik, bersih, licin, flawless! almost all of them have a very-very good skin, putih, and transluscent! ahh jeles..Nyatanya rahsia trick makeup flawless mereka adalah water-based skincare..ok p cari di kedai the face shop..hihi

Rule no2: Makeup look like tak mekap pon.
Apa yang best tentang korean makeup adalah makeup dorang natural..tak nampak pon dorang wear makeup. selalunya just a touch of lipgloss (ok sekarang popular pakai tony tint ala-ala korea), blusher, sentuhan eyeliner, dan mascara disamping flawless and glowing skin..seriously muka bercepuk-cepuk tu tak ada yer..hahaha, barulah kyeopta (cute in korean). :)

Rule no3: Mempunyai soft, flowing hair.
Yang menraiknya bila tengok artis -artis korea ni, rambut dorang cantik giler! daripada rambut straight, long perm, long curls mahupun short curls, ada bangs apa-apa gaya pun cantik..and buat me myself terlekat mata pandang muka dorang kat tv. siyesly super gojes..kuncinya adalah rambut yang lembut dan looks natural. walaupun rambut di set/ dibuat di salon pastikan ia looks like belongs to you originally..dan bila perm or curl rambut ataupun straighten, pastikan rambut kena maintain dijaga rapi..jangan sekali buat terus anggap dia akan cantik sampai bila-bila..nak cantik kena maintain beb..

itu saja tips buat masa ni, and korang kena elakkan 10 beauty mistake ini..boleh tua dari usia tau!! Jaga - jaga






sharing is caring!!

11 comments:

  1. pemilik blog ni pun macam korea dah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni yg buat hidung terasa kembang kuncup nih..*perasan hehe

      Delete
  2. akak sahih selalu buat facial kan :)

    ReplyDelete
  3. yg penting kaki dorg jinjang gile...fuhhh

    ReplyDelete
  4. Wargh,sy pown fanatik mekap korea tau,flawless jew kulit gram,hihi...

    meh singgah review brang korea pula :)
    http://illaaqilah91.blogspot.com/2013/01/review-mekap-yang-simple.html

    ReplyDelete