i

Tuesday, April 24, 2012

Tunggakan Gaji Baru SSM esok.



mesti banyak yang dah dok senyum sengih-sengih kambing
depan pc or lappy bila check slip penyata gaji baru khenn..
korang dah check?? 

penuh sesak and lambat loading lagi laman web Jabatan Akauntan Negara Malaysia
tipu arr korang kalau tidak ada senyum...
tunggakan 3 bulan gaji tu..gaji baru ooo..
esok, ramaila la orang pergi cucuk dinding...
takla banyak adelah sikit..syukur oo..
ade jugak penghibur di kala kering di hujung bulan ini..

siapa kering macam ayu?? padan muka!! hehe
Siapa suruh financial planning tidak ada..
main hantam saja..sudah habis baru makan megi..
makan roti celup milo! adakah kita serupa?
hidup membujang single pon kering tau! 
why why why..sedih =.=''
padahal berbelanja sampai lupa diri..tak dak duit pun aku still lagi berjoli
shopping baju ekeke..tak apa yang penting kepuasan itu ada...
nnti dah berkeluarga tak kuasa dah nak melayan nafsu shopping tu kan..
layan anak and laki...opps he..

bah,,, banyak gaji and banyak masyukkkkk
beringat-beringat juga...untuk menyimpan..=)
pesanan untuk ayu juga tu.

"It's not how much we earn, but how much we keep."-Irfan Khairi-


sharing is caring!!

2 comments:

  1. itu pentingnya melengkap diri dengan ilmu pengurusan kewangan,bukan sahaja cara nak savings but how to grow your money through investments

    ReplyDelete
  2. yeap..setuju sangat3..ilmu pengurusan kewangan paling penting..and discipline...kalau boleh grow money tu memang tabik spring lah!

    ReplyDelete