i

Friday, May 16, 2014

Happy teacher's day to me.

hah! over kan? biar la .. saya nak meraikan hati happy bila terasa dihargai oleh anak didik sendiri. And i think i want to read this again when i'm in my old age later..Lol. bittersweet memories during my teaching life.. yerr ..so i decide to put these things in my blog.. hehe :')

I never ask for anything form my students, cuma dapat belajar rajin, dapat kerja tetap dah memadai buat ayu. I do appreciate jika kata-kata saya, motivasi yang ayu berikan dapat memberi sedikit suntikan serta anjakan paradigma dan memberi kesan kepada seseorang pelajar. satu kepuasan yang tidak dapat digambarkan. :') Oh ya,, thank you for all the presents yang ayu dapat harini.. simple but really meaningful to me as an educator.. 
I've been teaching almost 5 tahun started form 2009.. mm rasanya ramai dah anak murid ayu. Mana tak, bawa student ke pertandingan kadet bomba wakil sarawak ke peringkat kebangsaan, my ex-student dah jadi bomba.. tak malu pun nak tegur and lepak dengan cikgunya.. bila pergi hospital Daerah Lundu, nak lawat baby pertama cousin, terkejut tengok ex-student dah jadi nurse.. peluk cikgu happy tengok cikgu dia. ada yang jadi MA, ada yang jumpa cikgu di shopping complex tahan cikgu rupanya kerja sambilan di kfc, di singapore chicken rice, hah macam ke mana-mana boleh jumpa anak murid sendiri. tetiba terasa tua pula diri ini mihmihmih. Eksitednya bila dari jauh dah budak panggil cikgu and can sembang like friends now. 

I'm so thankful bila my ex student yang ajar atau tak ajar, atau hanya rapat disebabkan Persatuan Kadet Bomba (well setiap petang jumpa and hubungan sangat rapat dengan dorang :')) still wishing me "Happy Teacher's Day di facebook atau sms..hohoho Cikgu rasa terharu :')


 One of them is Divee. Inilah budak yang ayu rasa nak je ada anak macam dia. Berkepimpinan tinggi, bertanggung jawab , dan pandai dalam pengurusan. Memang harapan ayu ni dulu hehe..


Selain itu haaa ni la yang lucu, bila student beriya-iya nak tengok cikgu nya kahwin dan ada anak. ha haha nak gelak baca message ni. And for trish i hope you will succeed in blogging life :') hehe
Ni pun lucu "Hope u find your true person" thank you my beautiful chinese students .. agama dan budaya tak membezakan kita, tiada istilah pilih kasih dalam mendidik anak bangsa. I love all of them :) hehe ish ish ish.. ramai yang doakan ayu kawin.. hurm doa hari-hari k. manatau masin mulut :p

Happy teacher's day to me. happy teacher's day to my mum to.
happy teacher's day to my heart too. happy teacher's day to all of u yang bergelar educator..

semoga hati sentiasa ikhlas dalam mendidik anak bangsa.. 




sharing is caring!!

4 comments: