i

Advertise with pinkbubblegum :) just email me

Advertise with pinkbubblegum :) just email me
shopping here

Tuesday, May 6, 2014

Idea baju akad nikah dan bertunang

Ok..now dah dekat nak habis musim persekolahan..dan cuti sekolah akan bermula..tinggal 3 hari je lagi..maka, dengan itu hujung-hujung minggu kita akan adanya jamuan makan free atau ramai orang kahwin..takpun, ramai yang mengikat tali pertunangan..betol tak? maybe dah terlambat nak share idea baju akad nikah atau majlis bertunang waktu ni..but its ok..hopefully dapat membantu siapa-siapa yang masih tercari-cari, masih lagi kalut fikir idea baju nikah, gaya, pattern atau kaler baju yang jadi idaman korang untuk your big day! :) tahniah in advance ok...

personally, baju sheera ayob ni jadi kesukaan hati..kenapa? sebab kaler pink..hehe, my favorite kaler...well actually it is not totally about the colour, tapi perincian manik yang ada dekat dada baju Sheera Ayob tu yang cantik..nampak sweet gitu, and menyerlahkan kewanitaan seorang dara...kan? simple yet sweet lah!
baju sanding pastel pink cute baju pengantin peach


selalunya kalau berbicara tentang baju akad nikah, mesti kepala hotak kita akan terus fikir kaler putih...and selalunya parents will go for kaler putih too..takpun baju nikah white cream..menunjukkan kesucian cinta antara pasangan..wah ada makna la pulak hehe...ok, putih is so classic and you never go wrong kalau akad nikah dengan baju nikah warna putih..nanti anak-anak korang pun boleh pakai on their big day...(nak ker dorang pakai? ehhe...just imagine how is the baju akad nikah taun-taun taun mendatang.. hehe eh put of topik lak )

korang boleh usha kat BuddyBeadSoul...baju akad nikah putih pink ni..me likey so much!

baju nikah putih pink
why? sebab putih pun ada kombinasi pink-pink siket..hehe,,alamak ayu memang seorang yang girly dalam pemilihan baju akad nikah ok..hehe..suka yang feminine sket,, roses patched dekat dada baju, perincian manik yang mewah..owhh so tempting.. :3

baju akad nikah putih
kain dia yang ayu suka....pleated type...nice kan? tak selalu kita pakai time raya,, so a bit different like always do make us feel very special on the very big day..don't u think so, ladies?

baju akad nikah putih roses pink
ahh...love it to the max!! pink+cream+purple = totally a great combination..good job BuddyBeadSoul

baju akad nikah rizalman ibrahim
cantik baju pengantin Rizalman warna putih untuk akad nikah putih ala Marion Rose Counter cantik, isteri SM Nasaruddin owh beraplah harganya tu..huhu
her Veil pengantin is super stunning...macam ah gorgeousnya dia...
baju persandingan dusty pink chiffon cute
tapi sekarang ramai yang pakai pastel kaler untuk baju nikah...warna paling ayu suka untuk akad nikah is dusty pink..aww memang sweet,,memang ala-ala princess like lah warna ni...macam baju pertunangan irine nadia Marcello..and gambar kat bawah ni, dari MinazBoutiqueStudio. boleh custom made lagi... :)

idea baju tunang dusty pink

baju pengantin warna tanah lembut
baju pengantin light peach ni pun ok..
cantik dalam gambar the Ministry of Moments...i love MOM.. :)

tak suke dusty pink, peach...why don't you try baby blue?
ni custom made jugak dari MinazBoutiqueStudio..i will one day..heheh perasantan.
baju akad nikah lace

elyana ni pakai baju nikah blue terquoise,, cantik memikat and the bomb lah kaler biru..

tak suke jugak? why dont go for purple? hehe...
look nice this pattern..but i didn't know siapa buat..sedih..
picture take from Ministry of Moments..

baju nikah terkini 2014 online murah malaysia


baju ni boleh didapati di Iprincess Boutique





akad nikah warna cream

baju tunang peach cantik buddybeadsoul
baju tunang peach cantik


kalau tak pasti nak baju macam mana boleh tengok enam pattern baju akd nikah di atas ni..
ada berkenan kat hati ker? selamat and congrats..

harap dapat membantu.. :)

Juga menarik:


Dapatkan idea perkahwinan artis popular Malaysia untuk mendapatkan inspirasi perkahwinan idaman anda dan pasangan. Hopefully can helps u guys on ur very best day... congrats! :)



sharing is caring!!

12 comments:

  1. xnak tgk baju2 pengantin... t kite jeles... hehe

    ReplyDelete
  2. semua pun cantik2..tp kalau pakai kaler pastel lg menarik kot..

    ReplyDelete
  3. pastel colour mmg sangat cantik..lembut mata memandang hehe

    ReplyDelete
  4. folo sini..haha nice sgt kale peach and babby blue

    ReplyDelete
  5. baju akad nikah pink, peach and dusty pink cantik sngat and nampak feminin kan.. :)

    ReplyDelete
  6. baju yg purple to from fuzana mokhtaza

    ReplyDelete
  7. rambang nya mata tgkk .. sume cantik cntik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sis,, hehe..takpe ikut mana yang sesuai dengan diri hehe

      Delete