i

Monday, March 17, 2014

MH370 I Fitnah berleluasa.


Dah 9 hari pesawat MH370 hilang tanpa jejak. Setiap hari kita dihidangkan dengan pelbagai spekulasi. Facebook's new feeds rasanya tidak pernah kering dengan spekulasi kehilangan pesawat MH370. Sedarkah kita diambang dunia dengan fitnah berleluasa . Facebook merupakan medium fitnah yang paling berkesan . Boleh baca spekulasi yang dikeluarkan, jangan percaya seratus peratus dan kena kaji. Jangan disebabkan nak popular di facebook, atau ingin menjadi penyampai berita yang paling awal baru je baca header dah post atau share. Have u ever imagine the news dibaca oleh ahli keluarga mangsa? Can you imagine how is their feeling? jagalah hati dan perasaan mereka. Berat mata memandang berat lagi bahu dorang memikul. Kita sebagai manusia biasa, tenaga amat terhad. Kalau kita tak dapat bantu, please jangan kusutkan lagi keadaan. Bak kata Tun Dr Mahathir "Tak Tweet tak bermakna tak peduli"
Kalau tak boleh cakap perkara yang lebih baik, elok diam dari kondem sana sini. Apa-apapun, berbaliklah kepada fitrah alam. Berdoalah. Doa adalah senjata mukmin. InshaAllah kebenaran akan terungkai jua. Pray for MH370. Amiin




p/s: yes, undeniable otak ligat berfikir ke mana lah perginya pesawat MH370 ini
tapi peliharah diri anda dari fitnah dajjal 


sharing is caring!!

0 10 orang send love letters:

Post a Comment