i

Friday, September 19, 2014

(3 GAMBAR)Anak Awal Ashaari dan Scha

Hi.. lama tak jumpa korang kan.. i hardly update my blog :') ok dah.. continue with the main topic. Anak Awal Ashaari dan Scha Al-yahya? ohemmmmgeeeee i excited giler u olls.. ingat lagi tak ayu pernah teka anak awal dan scha ni perempuan tat day di entry ini (Gambar)Anak Awal ashaari dan scha Alyahya | Baby shower.. ritu.. ingat tak? That's why i'm so happy bila dengar pada tanggal 22 Julai 2014, bersamaan 24 Ramadhan, puteri scha dan awal ashaari telah selamat dilahirkan pada jam 1705 seberat 3.17kg. iee agak montel tu.. :') Teringin betul nak tengok gambar anak awal ashaari dan scha ni sebab gmbar tak tunjuk muka langsung.. mesti cumil giler.. tengok gambar tangan pun jadilah kan... hehe *susah tul "die hard fan" schawal ni..


anak scha dan awal

anak scha

gambar anak awal ashaari dan scha


comelnya scha dan awal. 
semoga kelahiran puteri dorang memberi cahaya kebahagian buat scha dan awal

alolo.. comelnya bilik baby scha dan awal..

terfikir ape name yang scha alyahya dan awal ashaari akan beri kepada puteri dorang..
ade nama ramadhani ke? atau sentuhan ramadhan? hihi
sesuai tul dengan Schawal.. hehe


kan??


updated!: Nama anak scha dan awal 
Lara alana bt ahmad awaluddin
comel kan...

semakin besar lara semakin comel :)

gambar anak awal ashahari

gambar anak scha dan awal

comel kan anak scha dan awal!

boleh jugak kalau nak tengok wajah princess love anak che ta dan zain


sharing is caring!!

(CUTEST)Cat on earth.. aww cutest overloaded!


i just love them..innocent and noble animal on earth, which brings happiness for many people..by looking at their face our burdens and stress just flush away..Let us see their cutest face. Cutes cat on earth!
cutest fluffy cat online


cutest kittens in the world

cutest kittens

cutest cat on web

cutest cat on earth

cutest cat on earth

cute overloaded!


sharing is caring!!

Wednesday, September 17, 2014

Pitas Road Campaign | #pitasroad



Have you ever heard this situation? pretty sad isn't it? still macam zaman dulu-dulu. Kawasan ini masih tiada kemuadahan asas yang penting seperti jalan raya. Sakit pun susah nak dapatkan rawatan luar. I heard ramai yang meninggal di pertengahan jalan hendak ke hospital yang berhampiran :'(

My friend, Risma Robin have up a status in her facebook before, saying that
It was a very humbling trip to #PitasRoad. And I cried silently while listening to the people sharing their life stories. I was mad, furious, and I just couldn't stand it. A dad piggybacked his sick daughter, trying to reach his boat and get to the hospital as fast as possible. Only to find out that she died on his back. Didn't even make to the boat which is more than an hour away. The same dad, lst his wife and this time he only manange to gt his wife on the boat. Hospital seems to be do do far away. Two big blows. And that is only one story, form one person.

such a heartbreaking :'(

Pernah membayangkan bagaimana anak-anak kecil di enam buah kampung di Pitas, Sabah ini ke sekolah? Mereka terpaksa meredah hutan belantara, bukit bukau, ladang kelapa sawit, jambatan gantung sebelum menaiki sampan kecil dan berjalan ke sekolah yang berhampiran. Rasanya kita hanya pernah dengar kisah berjalan berjam-jam nak ke sekolah pada zaman mak bapak kita kecil, tapi zaman sekarang, 2014, budak-budak ini masih merasa kehidupan yang susah seperti puluhan tahun lalu. how sad the situation is. :'(


so here it is,, bagaimana situasi sebenar keadaan di Pitas, sabah. It's not about kenegerian. let say maybe ada yang berfikir "aku bukan rakyat sabah, buat apa aku peduli?" it's about kesedaran community, untuk membantu masyarakat dari enam buah kampung ini untuk merealisasikan impian untuk mendapat kemudahan jalan raya untuk kegunaan seramai 3000 penduduk kampung.







so how to help?

anda boleh ke web ini pitasroad.org

anda boleh memderma kepada komuniti ini..mungkin dengan adanya 85000 orang yang sedar akan kepentingan projek pitas ini menderma sekurang-kurangnya rm1.. inshaAllah impian mereka akan tercapai akhirnya. Buat adik-adik yang kurang mampu tetapi ingin membantu, just spread the news. Keep on sharing and spreading the pitas road campaign, dengan menggunakan hashtag #pitasroad .



What does the merdeka mean if there are people who still living a hard life which our dad or mum have been through before? :')

SELAMAT HARI MALAYSIA










sharing is caring!!

Monday, September 15, 2014

Dress Maxi Muslimah Online Malaysia | Cantik, Murah!!


Sekarang ni ramai je yang sukakan fesyen yang feminine comel dan ayu je. Ramai gadis kalau ayu jalan-jalan mesti ada yang pakai maxi skirt dan paling hot fesyen adalah Dress Maxi Muslimah. Gadis sofistikated mula berani memakai maxi dress yang ada color block, di mana top colour lain, maxi skirt nya lain..totally different tapi kombinasi yang cantik mata memandang. Ramai yang memaninati maxi dress pastel untuk menyerlahkan lagi keanggunan, nampak gadis lembut dan sopan santun. Selain itu, ada juga yang berani memakai warna yang terang untuk menonjolkan personaliti yang ceria dan happy go lucky. Jum kita tengok maxi dress muslimah online malaysia yang amat berbaloi harganya, pastinya murah dan cantik untuk u'olls ok! Trendy memanglah trendy yang penting paling murah, RM60 dah siap pos laju. Baju ready stock semuanya. Jum kita tengok antara warna baru dress maxi muslimah dari Iprincess Boutique.
 dress muslimah online

(1)dress muslimah murah online malaysia

1baju muslimah malaysia online 2015

1dress muslimah online murah malaysia 2015

yang ni pulak dress menyusu muslimah
sangat reccommendable untuk mommy yang menyusukan anaknya,,
ade butang kat depan so senang nak menyusukan.. harga murah..
1dress menyusu muslimah online malaysia

1dress muslimah murah 2015

1baju muslimah online murah malaysia












dress murah dusty pink

dress bf muslimah 2014

dress muslimah murah malaysia

BAJU MUSLIMAH MURAH ONLINE 2014 RM50
Dress Butterfly Flexia Yeap
dress butterfly maxi murah 


go to Iprincess boutique untuk belian secara online

Terdahulu Iprincess boutique mempromosikan Denim dress dan jubah murah, malah  Jubah murah pun ada..Semuanya cantik cantik. oh ya, banyak lagi pilihan warna untuk dress maxi muslimah tu sebenarnya, Kalau minat dress ribbony boleh refer entry Dress ribbony cantik ini. anda boleh head over to Iprincess Boutique untuk pilihan warna. Voila! mata akan berpinar-pinar, rambang mata tengok warna hehe.. Happy shopping guys! ~




sharing is caring!!

Tuesday, September 9, 2014

Aiman Hakim Redza Selamat Pengantin Madu best!!

Aritu minat gila dengan Zul Arifin,, tengok Rindu Awak 200 peratus semata-mata nak tengok Zul Arifin...Tapi cinta tak selamanya bersatu, saya sudah ada cinta baharu. Aiman Hakim Redza. Ya! Encik Zul jugak... Slot Lestary tv3 Selamat Pengantin Madu, hari rabu dan khamis jam 9 malam temu janji kita okeh?.. tengok iklan dah boleh agak drama ni best. hahaha,, lakonan Aiman Hakim Redza yang bersahaja, gatal-gatal look, hillarious, depan bini bukan main lagi baik ye,, rupanya pasang bini nombor dua.

Dah baca dah sinopsis selamat pengantin Madu teringin nak tau bagaimana penghujung kisah Hana dan Masmira ni.. Suami hemsem, muda , bergaya. Mampukah Hana bertahan? mesti Eina Azman dibenci dicaci makcik-makcik ni kan.. sebab merampas kebahagiaan Hana..harus tonton u'olls

sinopsis selamat pengantin madu


aiman hakim redza hot
paling kelakar bila Zul bagitau kawan dia Masmadi call untuk tanya batang kayu baseball time bini kedua telefon..nama Masmadi tu tak boleh blah.. nak gelak je dengar... Masmadi oh masmadi

eina azman selamat pengantin madu
nice lakonan walaupun nampak dibuat sangat.. hue

jangan lupa janji kita tau!


sharing is caring!!

Wednesday, September 3, 2014

Luangkan Masa untuk keluarga | Projektor Lazada

Alangkah indahnya bila tiba hari raya, atau majlis kenduri kendara....penuh SD card, memory card dengan gambar-gambar penuh bahagia, gembira sekeluarga. Namun kadang-kadang gambar tu pun terkubur dalam komputer tak pula kita ambil peduli. Boleh dikatakan berhabuk gambar disimpan kan kan kan...

"Memories warm you from the inside..and photos captures the moment so it will last forever"

Jadi luangkan masa untuk keluarga boleh menghidupkan kembali moment-moment indah. How? Dengan Projektor dan Mini Projektor segalanya pasti! Seronok kot boleh tengok gambar lama balik, perangai gila-gila tak boleh blah adik-beradik, gambar pets yang telah tinggalkan kita, gambar adik-beradik membesar bersama, pasti mengimbau kenangan lama.


Anda boleh mencuba Mini Projektor Lazada ni comes in size yang kecil, portable dan bersaiz pocket pun ada. Nice and user friendly :) or else boleh tru usha projektor di bawah. anda boleh click link tersebut untuk tahu harga, brand serta details Projektor Lazada ini. berbaloi-baloi!!

mini projektor lazada


projektor murah lazada

Pembelian Projektor dan Mini Projektor kini menjadi mudah kerana anda boleh beli secara online. klik sahaja nak beli yang mana, Lazada will send it to your door step. Usah risau usah ragu, pasti sampai dengan keadaan in good condition...packaging tiptop! Laman web membeli belah terbesar di Asia Tenggara ni beb..

My colleague pernah beli camera dari Lazada Malaysia before...and he received it in a good condition. Boleh dipercayai...don't worry.. oh ya! please spend your quality time with family..optimize your contact time with your loved ones with Projector or Mini projector from Lazada.


-sponsored post-




sharing is caring!!