i

Tuesday, November 17, 2009

poco2 vs bola sepak d lundu 151109

olaa....lamak x update..berdebu dah blog d tinggalkan..ekekkee..
bah d mulakan cerita..ria 15 nov ya tek (wahh dekat nak ujong taun dh cepatnya masa belalu ehh) aku volunteer mok teman ma dad pg tgk pertandingan poco2 d stadium rah lundu ya..nya d upah amik video bah..so i join melihat2 la..lamak x kuar umah tek nak..gik pun suka2 jak nak tgk org menari..wlpn poco2..(alaaa...ada org anok bh poco2 = makcik2 pn tarian...hello...senaman wat?? so watever it is lah...do i care?? ;P

dtg2 awal tek...tgk2 belum ready gik..hue bertunggu gik..apa gik aku tek assistant amik gmbr...hue malu2 i..hehe jumpa org rami bh..x biasa ekekke..taik juak ompuan tok ;P toinnnk
tok lah wakel sileng...hrmmm merah menyala mak ngahh...theme : air asia haha sukati jak ku tok...kumpulan bertanding ada 6, p sidak men bol pn turut sama berlangsung ari ya juak..jam 3...maka 2 grup poco2 gik belum..bah lalu di sekalikan lah tek...

aku pande ter"accident" diat bola sepak ya indah...erm peringkat apa ho..dunno la..p aku tauk sileng vs stoh utk rebut tmpt ke-3 , while stunggang vs pbl (polis bomba lundu) utk rebut juara..tem team bol men bol gago masuk padg ya juak nak diat poco2...nang org bersorak ngan cdak men bol ya, kesian ku diat sgek grup poco2 ya sik d diat org tem polah persembahan sbb org nang dh distract dgn pelawanan bola sepak antara sileng ngan stoh ya..wahh nang rami org waktu ya ehh..xsukup tmpt dudok rasaku...sbb ada dudok smpe tepi pdg ya bah..

sik sangka ku ariya..lalu beriadah lah tek...tem ya ada pancanragam dr askar, tarian kebudayaan tp miak la yg menari...mcm pesta jak ehh nang berkaul lah...(ehh betul kah penggunaan ayat berkaul ctok owww?? haha :p)...agik2 berlawan kpg..mcm x tauk..mun sileng jumpa stunggang nang klaie antap abis lah..beranok2 xpuas ati..lucu ku tem ya...p suka la..mcm kamboh suasana ya..aku pn join polah bisin haha aku sa cm gik kecik..tauk x peminat bol sileng main2 mercun indah..nang fanatik abis ehh..berlagu2 beranok2..nang sot..haha...best mun tak org g ria..x bulak~ wink!

keputusan::

poco2 sileng menang no1
men bol sileng no3...bah jadila...kalah menang adat bertanding...xpa ariya sileng menang2 kedua2 game bh ckpla...walaupun no3 men bol nak..hehe


bah x cayak diat gmbr..p ckit jak lah...hue..

tok keadaan maseh tenang..diam jak..sblm perlawanan kali

na diat...miak bujang..mun gol pa gik bersorak sidak...bes da jak tem ya..
first time ku g senanya tem dh besa tok haha...
bah..gol lah ya...sidak sileng mena2 nyokong pbl tem ya..sebab sak ati ngan team stunggang..hehe
cdak kalah men match sblm ya bah..xpuas ati hehe
..ya mena2 alu nyokong pbl..
aku?? owhh i'm atas pagar...aku sokong "penyokong" ;P


bah pemain sileng....ya leman..skulmate i...jersi 16..berisik dh nya
yg kangkangan besar ;P

bah nya 2 tok penonton wajib...mun sorg dah d padang, org yg belum pg akan d cntc sak g pdg bol a.s.a.p.
ya sampey nenek ku sinde tem bpk ku plg aher "kali nyampe adiah bpk kau ngan dak lin ya nak ya aher plg ;P

even udak jamak (wife dk lin) pun xterkata papa2 lah dgn "kegilaan terhadap bol" laki nya haha same goes to ma mum

bah presenting...grup air asia sileng..hehe
body kak moly gik solid molid gik..
then...nang jodoh mok jumpa ehh..i terjumpa ckin..hehe gila lamak x temu..even sekampung ehh..bley bayang...aku xkeluar rumah nya pn xberjalan..haha...yala tek..terjumpa so 3 2 1..click!!

best ariya...enjoy abis....
rami org x terkata lah
maklumlah ya jak entertainment d lundu...
jaik atii hehe ^^

bah..dadaaaaaaa
tats ol from me
wif lots of love,

sharing is caring!!

0 10 orang send love letters:

Post a Comment