i

Advertise with pinkbubblegum :) just email me

Advertise with pinkbubblegum :) just email me
shopping here

Friday, February 13, 2015

(Beauty Tips)Khasiat Madu dan lemon.

Hai, assalamualaiku w.r.t lamanya tak menulis di blog. sibuk dengan kerja harian, so i'm harly update my blog.. kesian.. :') ok cuti sekolah tak lama lagi, maka bermulanya musim mengawan eh? hehe musim perkahwinan. Bagi bakal pengantin perempuan kesihatan dan condition wajah adalah amat penting, sebab kalau boleh nak jadi yang tercantik on your big day..betul? Jadi kalau muka naik jerawat tu kena awal tahu apa faktor-faktor muka berjerawat..maybe sebab habit kita, pemakanan, stress level..yelah semakin dekat nak kahwin semakin stress..i've heard tat form my friends before..agak tension so kenalah selalu belanja diri di spa.. :) itu untuk yang ade duit banyak, tapi kalau yang nak berjimat tidak semestinya korang tidak boleh memastikan your skin condition dalan keadaan tip top menjelang hari bahagia kan? well kalau nak seribu daya, tak nak seribu dalih..ada caranya..guna bahan-bahan dapur je.. iaitu madu dan lemon :)


Bahan-bahan yang diperlukan cuba lemon dan madu. Then gosokkan gandinagn lemon dan madu tersebut di wajah dengan lembut. lepas 10-15 minutes boleh cuci wajah anda dengan air. Anda boleh rasa permukaan kulit anda supple, licin, lembut, and segar.. Kalau tak faham penerangan boleh lihat foto di bawah ini ya :') [sebenarnya lama tak upload gambar sendiri di blog hahaha..rindu :p ]
tips cantik guna madu dan lemon

tips cantik guna madu dan lemon

khasiat madu dan lemon untuk kecantikan

khasiat madu dan lemon untuk kecantikan
dah siap gosok and boleh cuci dengan air
Then boleh la amik selfie and perasan sebentar ..

tips kecantikan melayu lama

gadis melayu sarawak
kulit selembut kulit bayi..eh?

tips kecantikan melayu sarawak

Cuba try tips cantik ini pun boleh tau
korang pun boleh baca petua cantik cara melayu lama ini ok? :) and last but not least kalau nak jadi comel macam gadis korea boleh terus baca entri Korean Beauty Tips ini :)

Selamat mencuba princesses ..






sharing is caring!!

Saturday, February 7, 2015

Aaaaa Pening arr! SMM Sistem Maklumat Murid

Awal tahun memang busy gila-gila.. terasa blog berdebu bersawang dan semua yang berkaitan dengannya..Sibuk dengan pendaftaran, perancangan program, aktiviti-aktiviti sekolah. even ahri sabtu ahad pun masih buat kerja. Sy pun ade kerja rumah yang nak di submit and ade due selain educate people .. ade side business selain core business..kena tahan mental dan fizikal.. hohoho berbeza rasa badan dengan wewaktu mula-mula posting, kalau kerja pagi petang malam tak payah lama..cukup 3 hari memang senang nak kena demam and sakit.. kena knock down.. adakah ini petanda usia semakin tua? semakin menuju ke 3 series.. oooemmmgeee :')

Ni pun masih bertungkus lumus untuk update Sistem Maklumat Murid (SMM)..pening ooo satu tingkatan nak update..keja lain ade banyak menanti lagi..kena ada pengurusan stress yang betul ..sebab nampak jerawat kecil mula naik di dahi ku yang innocent.. [sila lihat entri: Faktor muka berjerawat ]


nanti mesti sibuk dengan SAPS Nkra pulak .. =.=''


semoga diriku tabah hehehe...
inilah terapi stress saya ^^


Selamat mencuci mata :)

sharing is caring!!