Advertisment at pinkbubblegum :) just email me

Advertisment at pinkbubblegum :) just email me
shopping here

Wednesday, September 17, 2014

Pitas Road Campaign | #pitasroad



Have you ever heard this situation? pretty sad isn't it? still macam zaman dulu-dulu. Kawasan ini masih tiada kemuadahan asas yang penting seperti jalan raya. Sakit pun susah nak dapatkan rawatan luar. I heard ramai yang meninggal di pertengahan jalan hendak ke hospital yang berhampiran :'(

My friend, Risma Robin have up a status in her facebook before, saying that
It was a very humbling trip to #PitasRoad. And I cried silently while listening to the people sharing their life stories. I was mad, furious, and I just couldn't stand it. A dad piggybacked his sick daughter, trying to reach his boat and get to the hospital as fast as possible. Only to find out that she died on his back. Didn't even make to the boat which is more than an hour away. The same dad, lst his wife and this time he only manange to gt his wife on the boat. Hospital seems to be do do far away. Two big blows. And that is only one story, form one person.

such a heartbreaking :'(

Pernah membayangkan bagaimana anak-anak kecil di enam buah kampung di Pitas, Sabah ini ke sekolah? Mereka terpaksa meredah hutan belantara, bukit bukau, ladang kelapa sawit, jambatan gantung sebelum menaiki sampan kecil dan berjalan ke sekolah yang berhampiran. Rasanya kita hanya pernah dengar kisah berjalan berjam-jam nak ke sekolah pada zaman mak bapak kita kecil, tapi zaman sekarang, 2014, budak-budak ini masih merasa kehidupan yang susah seperti puluhan tahun lalu. how sad the situation is. :'(


so here it is,, bagaimana situasi sebenar keadaan di Pitas, sabah. It's not about kenegerian. let say maybe ada yang berfikir "aku bukan rakyat sabah, buat apa aku peduli?" it's about kesedaran community, untuk membantu masyarakat dari enam buah kampung ini untuk merealisasikan impian untuk mendapat kemudahan jalan raya untuk kegunaan seramai 3000 penduduk kampung.







so how to help?

anda boleh ke web ini pitasroad.org

anda boleh memderma kepada komuniti ini..mungkin dengan adanya 85000 orang yang sedar akan kepentingan projek pitas ini menderma sekurang-kurangnya rm1.. inshaAllah impian mereka akan tercapai akhirnya. Buat adik-adik yang kurang mampu tetapi ingin membantu, just spread the news. Keep on sharing and spreading the pitas road campaign, dengan menggunakan hashtag #pitasroad .



What does the merdeka mean if there are people who still living a hard life which our dad or mum have been through before? :')

SELAMAT HARI MALAYSIA










sharing is caring!!

Monday, September 15, 2014

Dress Maxi Muslimah Online Malaysia | Cantik, Murah!!


Sekarang ni ramai je yang sukakan fesyen yang feminine comel dan ayu je. Ramai gadis kalau ayu jalan-jalan mesti ada yang pakai maxi skirt dan paling hot fesyen adalah Dress Maxi Muslimah. Gadis sofistikated mula berani memakai maxi dress yang ada color block, di mana top colour lain, maxi skirt nya lain..totally different tapi kombinasi yang cantik mata memandang. Ramai yang memaninati maxi dress pastel untuk menyerlahkan lagi keanggunan, nampak gadis lembut dan sopan santun. Selain itu, ada juga yang berani memakai warna yang terang untuk menonjolkan personaliti yang ceria dan happy go lucky. Jum kita tengok maxi dress muslimah online malaysia yang amat berbaloi harganya, pastinya murah dan cantik untuk u'olls ok! Trendy memanglah trendy yang penting paling murah, RM60 dah siap pos laju. Baju ready stock semuanya. Jum kita tengok antara warna baru dress maxi muslimah dari Iprincess Boutique.
 dress muslimah online

(1)dress muslimah murah online malaysia

tutu dress murah malaysia

dress muslimah untuk dinner

dress murah dan cantik


dress muslimah 2014

dress murah dusty pink
boleh buat baju untuk breast feed friendly mum tau!


dress bf muslimah 2014

dress muslimah untuk dinner
dress muslimah murah malaysia

 dress muslimah murah

dress murah hitam khaki 

dress merangkap jubah hitam murah lagi cantik.. 
kalau riben buka boleh jadi jubah,, two in one function tau

lace dress murah 2014

dress cantik malaysia murah 2014

 dress muslimah murah

dress bridesmaid murah malaysia

dress bridesmaid murah malaysia

dress bridesmaid murah malaysia



BAJU MUSLIMAH MURAH ONLINE 2014 RM50
Dress Butterfly Flexia Yeap
dress butterfly maxi murah 

yang ni pulak dress breastfeeding muslimah
sangat reccommendable untuk mommy yang menyusukan anaknya,,
ade butang kat depan so senang nak menyusukan.. harga murah..

breastfeading dress 2014

dress breastfeeding muslimah
go to Iprincess boutique untuk belian secara online

Terdahulu Iprincess boutique mempromosikan Denim dress dan jubah murah, malah  Jubah murah pun ada..Semuanya cantik cantik. oh ya, banyak lagi pilihan warna untuk dress maxi muslimah tu sebenarnya, Kalau minat dress ribbony boleh refer entry Dress ribbony cantik ini. anda boleh head over to Iprincess Boutique untuk pilihan warna. Voila! mata akan berpinar-pinar, rambang mata tengok warna hehe.. Happy shopping guys! ~




sharing is caring!!