Saturday, April 19, 2014

Egonya Sang Lelaki



Egonya sang Lelaki.
Tertarik dengan kisah seorang kakak yang buat curhat tentang masalah perkahwinannya. Betapa egonya sang lelaki yang telah bersamanya selama berpuluh-puluh tahun. Lelaki lupa saat bila dia menyakiti hati isterinya seolah-olah diaaaaaa sahajalah yang betul dan lupa semua kesakitan kepedihan yang dialami oleh isteri. Saya hanya mampu mendengar kisahnya, berat mata memandang berat lagi bahu memikul.

Buat lelaki yang bergelar suami.
Jagalah hati isterimu.

Bila isteri menanyakan khabar berita bila saat anda sedang leka bersama kawan janganlah ada yang cakap “Tahulah aku nak jaga diri sendiri, kenapa busy body sangat?” eh, ko lupa tu bini ko ke?

Bila si isteri bertanya ke mana anda pergi bila dia penat menunggu kepulangan mu di rumah , usahlah dijawab “kenapa sibuk nak tanya?”

Bila si isteri risaukan anda dah makan ke belum sihat ke dak, jangan lah lemparkan kata-kata kasar.
Ini kerana setiap kesabaran seseorang itu ada hadnya. Jangan nanti satu hari bini dah tak kuasa nak tegur kamu, dah tak kuasa nak Tanya berita kamu, dah tak kuasa nak ambil peduli akan hal makan minummu kesihatan mu, khabar berita mu.

Ingat manusia boleh berubah.

Bila masa anda abaikan isteri, dia akan sabar dan sabar.
Bila masa anda utamakan kawan berbanding isteri dan anak-anak, isteri kumpulkan kekuatan.
Bila masa anda biarkan isteri dan anak-anak terkontang-kanting menguruskan hidupnya sendiri, isteri belajar untuk berdiri di kaki sendiri, menguruskan semuanya sendiri.

Jangan pula bila satu hari nanti kau tak dihiraukan lagi oleh isterimu kerana hatinya telah tertutup buatmu. Hanya tersisa luka pedih tersimpan di hati.

Sang lelaki,
Buanglah egomu.


p/s: drama bila berkahwin ni berbeza lah pulak dengan waktu bercintan-cintun kata seorang kakak yang dah 13 tahun berkahwin. Buat ayu cuak nak kahwin oooooi =.=’’




sharing is caring!!

Friday, April 18, 2014

Dress Maxi Muslimah Online Malaysia | Cantik, Murah!!


Sekarang ni ramai je yang sukakan fesyen yang feminine comel dan ayu je. Ramai gadis kalau ayu jalan-jalan mesti ada yang pakai maxi skirt dan paling hot fesyen adalah Dress Maxi Muslimah. Gadis sofistikated mula berani memakai maxi dress yang ada color block, di mana top colour lain, maxi skirt nya lain..totally different tapi kombinasi yang cantik mata memandang. Ramai yang memaninati maxi dress pastel untuk menyerlahkan lagi keanggunan, nampak gadis lembut dan sopan santun. Selain itu, ada juga yang berani memakai warna yang terang untuk menonjolkan personaliti yang ceria dan happy go lucky. Jum kita tengok maxi dress muslimah online malaysia yang amat berbaloi harganya, pastinya murah dan cantik untuk u'olls ok! Trendy memanglah trendy yang penting paling murah, RM60 dah siap pos laju. Baju ready stock semuanya. Jum kita tengok antara warna baru dress maxi muslimah dari Iprincess Boutique.
dress maxi muslimah online malaysia
 dress muslimah online


dress muslimah murah malaysia

maxi dress muslimah online murah malaysia 2014

2014 maxi dress muslimah online murah malaysia


BAJU MUSLIMAH MURAH ONLINE 2014 RM50

dress butterfly maxi murah

2014 DRESS CANTIK MURAH MALAYSIA

2014 DRESS CANTIK MURAH MALAYSIA

2014 DRESS MURAH MALAYSIA ONLINE

 dress muslimah polkadot design


yang ni pulak dress breastfeeding muslimah
sangat reccommendable untuk mommy yang menyusukan anaknya,,
ade butang kat depan so senang nak menyusukan.. harga murah..
dress breastfeeding muslimah murah malaysia

dress maternity online murah

dress muslimah malaysia online

dress breastfeeding muslimah
go to Iprincess boutique untuk belian secara online


(paisley design) muslimah maxi online malaysia
dress muslimah paisley so gorjess tau!


Terdahulu Iprincess boutique mempromosikan Denim dress dan jubah murah, malah  Jubah murah pun ada..Semuanya cantik cantik. oh ya, banyak lagi pilihan warna untuk dress maxi muslimah tu sebenarnya, Kalau minat dress ribbony boleh refer entry Dress ribbony cantik ini. anda boleh head over to Iprincess Boutique untuk pilihan warna. Voila! mata akan berpinar-pinar, rambang mata tengok warna hehe.. Happy shopping guys! ~




sharing is caring!!