i

Advertise with pinkbubblegum :) just email me

Advertise with pinkbubblegum :) just email me
shopping here

Saturday, December 20, 2014

Inspirasi Perkahwinan : Baju nikah, veil tudung, pelamin cantik!


Ok i know gambar ini sudah basi. Dah lama pun Lynda Roslan dan abang blogger si Irene nadia marcello itu melangsungkan perkahwinan. ayu tau. tapiii nak jugak letak gambar kat blog ini boleh tak? boleh tak boleh tak?? sebab sempena sekarang musim cuti sekolah, memang agak musim mengawan .. kikiki ehh maksudnya ramai orang kahwin. betul? ok ayu suka tengok gambar perkahwinan Lynda roslan ni sebenarnya.. baju nikah cantik,, baju kahwin terkois cantik, gambar perkahwinan cantik, bunga tangan cantik, veil tudung nikah cantik.. ok kiranya boleh buat sebgai Inspirasi perkahwinan. Manalah tau ada yang tinggal sebulan lagi nak naik pelamin, tengah risau tak tahu idea baju nikah dan design baju kahwin yang korang suka..nah jum sama-sama kita lihat ok.. :)

baju akad nikah lynda roslan warna cream
baju nikah putih gorjess sangat. ok off white is classic, never make u out of date.
bunga tangan sekarang biasanya pengantin pakai bunga tangan dari bunga segar...

baju akad nikah lynda roslan terkois
cantiknya baju kahwin Lynda roslan ni..kaler biru terkois i like,, ala princess gown gitu

pasangan cantik dan sepadan. oh ya, nak kahwin carilah wedding photografer yang superb.. boleh refer 5 link wedding photographer yang hebat di sini.

veil nikah dan baju nikah cantik 2014
ok ayu tertarik dengan limpahan maniks dan labuci kat tudung nikah lynda roslan dan baju niah dia mi..sangat stylista. ok joom zooming!

veil nikah cantik 2014
cantiknya veil nikah terkois ni. sooo gorjess

baju kahwin cantik
gambar nikah pun lawa... awwww

baju nikah dan pelamin cantik

last sekali pelamin nikah pun superb..i love it too.
pelamin nikah putih, senang nak edit tone kat gambar hehe pendapat ayu la..
biar ptuih je,, supaya cantik dalam gambar ekekke..k chow dulu..semoga mendapat inspirasi ye kawan-kawan..eh gorjes-bride-to-be. InshaAllah...amiin.. :)

juga menarik:
Inspirasi Veil nikah cantik atau juga boleh cuci mata tengok design baju akad nikah dan bertunang. Kalau masih sukakan baju nikah peplum bolehlah jenguk entry koleksi Peplum Marie dari Nurita Harith ni ok..kalau rasa nak dapatkan inspirasi pelamin nikah cantik, boleh roger pelamin cantik di sini..


korang pasti suka 8 gambar Baju Pengantin 2014 ini lawa gila! ~ 


k bye semua..gudnite!






sharing is caring!!

Friday, December 19, 2014

A sweet escape | Retreat Beach Resort Lundu.

ok lama dah xupdate hal sendiri di blog. tp syg bila tengok gmbr..nak update di instagram dan facebook kang orang mengata, asyik muka dia je yang penuhkan feeds facebook. hihi..padahal orang share untuk diri sendiri.. so beter share di blog sendiri lah kan.. jarang-jarang kmi boleh spend time bersama. my little sister pun sempat balik rumah untuk sama-sama sambut anniversary my mum and dad di Retreat Beach Resort Lundu. such a nice, calm and peach place to treat yourself..jauhkan diri dari kesibukan and spend time together, bonding time mode is on.

My dad la orang yang paling susah nak bawak jalan..dia mesti risau dengan kucing-kucing d rumah haha..so make my little neighbours jadi pemberi makan kucing and kmi sampailah ke Retreat Beach Resort Lundu ni. Let pictures tell some story ok?
Retreat Beach Resort Lundu
ayu naik tempat tinggi and take pictures of my sisters and my paents di bawah.. scenery chalette di tepi pantai, is just so nice from up here

Retreat Beach Resort Lundu

ini orang banyak over, baru sampai sudah eksen minta gambar.
adik layankan aje lerr

ini laluan dari challete to kawasan pantai..so cute path


retreat resort lundu online booking contact


having chit chatting during evening take wefie together

my cheeky daddy and mum!

retreat resort lundu contact
spending time with nature

retreat resort lundu online booking
such a breathtaking place,, rasa macam dalam filem titanic mendepakan tangan d hujung kapal 
oh exaggerating here :')


cikgu ayu



ok biarla i belanja selfie sikit :p

ini sesungguhnya ajk hiasan dan suprise sudah beraksi!



my siblings


happy anniversary..
dapat hadiah terus tukar baju
baju couple katenyerrr



it's time to say good bye
actually Retreat Beach Resort Lundu ade swimming pool kalau nak bawa budak-budak mandi manda
boleh ramai-ramai main bola tampar pantai kalau pegi dengan kawan-kawan
makan dinner ok, meriah atas meja..

so kalau nak bercuti di Lundu bolehlah ke Retreat Beach Resort Lundu
ayu booking online je..lagi senang and dorang ckp murah sikit lah..
budget getaway :)


U can check out the room and price rate of Retreat Resort Lundu online booking here..
u can contact via email 
or just contact Retreat Resort at 60 82 453027

daaa..





sharing is caring!!