i

Tuesday, April 28, 2015

(Gambar)Kahwin Sam Bunkface : Baju nikah his wife lawa!

Ok..i'm not his fans..surely not. tapi disebabkan blog ini khas untuk readers yang mencari idea baju nikah and ayu tertarik dengan betapa simplenya baju akad nikah isteri sam bunkface ini, so i up kan entri ini. simple tapi cantik. less is more bak kata omputih...
1baju nikah putih cantik isteri sam bunkface
baju nikah lawa

veil nikah isteri sam bunface
veil nikah lawa

gambar nikah sam bunface
white will never go wrong

gambar kahwin sam bunface



so tahniah bini lawa :)



sharing is caring!!

Sunday, April 26, 2015

(Gambar) Jadual UPSR 2015

Bagi ibu bapa yang sangat mengambil berat akan anak-anak yang menduduki peperiksaan UPSR 2015, anda boleh memuat turun Jadual UPSR 2015 di Portal Lembaga Peperiksaan Kementerian Pendidikan Malaysia. Garis Panduan dan arahan semasa peperiksaan juga disertakan.

semoga Jadual  waktu Peperiksaan UPSR 2015 ini bermanfaat untuk anda semua :)

sharing is caring!!

Tuesday, April 21, 2015

Baju nikah pengantin Terkini | Syara Kim

Lama jari tidak menulis. lama juga blog ini tidak berkongsi tentang design baju nikah dan baju kahwin. betul? even though i'm still single and not planning getting married yet. lol. just sharing is caring. sebab readers telah menjadikan blog pinkbubblegum princess macam blog pencarian baju nikah terkini, baju kahwin terbaru, dan ade yang nak cari princess bridal attire. ok, kehendak wins! 

so here, nak share baju nikah dan baju pengantin dari syara kim... lawa-lawa, not to sexy, elegant, menyerlahkan gaya si raja sehari. white will never go wrong. perincian lace menyerlahkan kewanitaan seorang gadis.. look manis in it. Jom tengok design. mana tau ade yang nak suruh tailo jahitkan nak buat ala-ala ker :'p

Bridal attirre dari Syara Kim




i love this one.. so cute at the bottom :)

lagi? silalah ke page Syara Kim okay..
adios
selamat pengantin baru awak
yang bakal jadi raja sehari :')


sharing is caring!!

Tuesday, April 7, 2015

Pasukan Kadet Bomba dan penyelamat SMK Lake | Juara Peringkat Zon Bahagian Kuching 2015

Alhamdulillah..akhirnya hasil usaha selama ini berbaloi dan terbayar. Waktu cuti training, setiap hari training smpaikan hari-hari terpaksa stay di sekolah and balik jam 5 petang..huhu..Tahniah ahli kadet Bombda dan Penyelamat SMK Lake atas usaha gigih masing-masing on 1st and 2nd of April lepas korang dah menjulang nama SMK Lake kerana telah menjadi juara keseluruhan bagi Pertandingan Kawad kaki Peringkat Zon Bahagian Kuching 2015. Kadet-kadet ini telah menjadi johan untuk acara kawad kaki, operasi berhalangan lelaki, brain and braun lelaki, kuiz, Aspect challenge lelaki..hurm perempuan? sekadar dapat nombor dua dan tiga hehe..ok gak la tu..kadet lelaki terbaik juga dari SMK lake, dan comander terbaik pun sama..tahniah!! syukur..next, we are going to Miri bulan 5 nanti..alaaa busynya,.. :') nak baca berita di Borneo Post pun boleh :) sikit je gambar saya dapat masuk di dalam blog hehe...till next time ^^
kadet bomba dan penyelamat smk lake

kadet bomba dan penyelamat smk lake

pertandingan kawad kaki kadet bomba dan penyelamat



sharing is caring!!

Saturday, April 4, 2015

Friends forever! berapa tahun dah tak jumpa!!

ok fine, blog lama tak di update..baru boleh bernafas sejak hectic weeks dengan loads of works to do.. sampai kena list out mana satu yang utama and due date dulu. memang fuhh lega sikit, at least boleh merasa bernafas and rileks sebentar. Hari-hari sentiasa terkejar-kejar dengan kerja and 24 hours is never enough for me. no more manjakan diri time, nak belek-belek muka, pakai mask, do the girls thingy..tak ada. awal tahun memang memenatkan dengan kegiatan kokurikulum and kurikulum juga- malas nak explain :'). makanya my blog terabai for at most hampir 3 weeks.. tehee..Cuti bulan 3 haritu pun lepas plan betul-betul dengan my besties baru boleh meet up..sebab i only have 2 hari free sebab hari cuti yang lainnya untuk training kadet bomba yang bertanding..jadi schedule agak pack macam business woman, kalah mak menteri) . 

nak juga tepek gambar kami di blog ku yang suam-suam kuku ini... last meet up time raya with carol and risma as both of them datang ke rumah.. well risma dah kahwin dengan jejaka sarawak, nahhh makanya dia kira jadi warga sarawak now.. izzatul lama dah tak jumpa, last year if i'm not mistaken.. got two other cheekies members yang tiada dalam gambar.. lama tak kumpul keenam-enam gadis cheekies since perkahwinan izzatul on 2010 rasanya..fuhh lima tahun dah berlalu and kami still begini. lepak lama untuk bercakap hahaha

ayu, carol, izzatul, risma

seorang single, yang lain sudah kahwin..



ok, memang saya ketinggalan bas.. hahaha waiting for carol's wedding reception this june. maybe cheekies (ok ini nama group kmi la kononnya) akan meet up semua ahli on tat day..nah kenangan lalu mengusik jiwa..teringat zaman muda mudi zaman universiti kan...how times flies..


sharing is caring!!