i

Thursday, November 27, 2014

Tips online sambil buat duit jana pendapatan.



Rasanya ramai Malaysian meluangkan masa yang banyak di depan pc atau laptop malah dengan kecanggihan teknologi sekarang, smartphone..buat duit dengan internet adalah di hujung jari. Malah kita menghabiskan banyak masa dengan melayari internet. betul tak betul tak? hampir 5-6 jam sehari atau mungkin ada yang lebih...heee :)

Baru Cash out earning dari 8share..bukan banyak mana pun...just nak tau betul tak kita boleh jana pendapatan dari 8share .Selalu dengar ramai blogger pun share iklan atau jadi broadcaster di blog, facebook, twitter dorang..berbaloi pulak join Says ni..

Siapa tak tahu ape Says? 8share ni adalah media sharing advertisement ..maksudnya kita bantu syarikat  besar untuk iklankan produk mereka. Dengan daftar acc 8share kat SINI (daftar account secara free je okeh),,dah daftar tu terus share dan iklankan link iklan yang diberi,, jangan pulak tak buat apa-apa, manalah income nak masuk.anda boleh share link dengan kengkawan, family members. Suka hatilah korang nak share kat facebook, twitter atau mana-mana media yang korang ada.. Setiap klik kita akan dapat rewards earning rm0.20..Bunyi nampak sikit tau, tapi bila lama-lama kumpul jadi banyak la jugak..ingat tak dengan peribahasa sikit-sikit lama2 jadi bukit..

Rasanya semua readers sini tiap-tiap hari online kan? Apa kata daripada korang duduk berjam-jam chatting berborak dan lepak di Facebook , ambil la masa seminit dua untuk share iklan, tak susah mana pon.. sambil berenang kita minum air, tak gitu?.. tak rugi apa-apapun malah dapat income lagi (duit terduduk!)..tak nak ker?  Kalau diberi pilihan diantara duduk berjam-jam online sambil dapat jana income dengan duduk berjam-jam tanpa dapat apa-apa, mana satu pilihan korang? I'm the one yang suka benda yang boleh beri dua advantage dalam satu masa ni hehe,, terpulang kat korang :)

Ok, kalau earning korang nanti dah cukup rm50 button cashout akan keluar..itu adalah minimum cashout, kalau nak kumpol sampai banyak baru nak cashout itu terpulang...Nak cashout pulak prosesnya mudah je, dorang akan bagi Cashout status dan progress dekat dashboard..so senanglah korang nak monitor and tahu bila duit korang dah ditransfer ke account.. lagipun Says.my team pun akan contact korang untuk inform tentang perkembangan duit yang di "cashout" kan tu..ayu dah dapat duit dalam 13 hari je lepas cash out..so, jangan risau... Senang kan? tips online sambil buat dan jana pendapatan...kita boleh buat side income sambil online. Tak sangkakan? sambil blogging, sambil berfacebooking pun boleh dapat duit..

Selain Says korang boleh join churper jugak sama je dengan 8share.. I'm a churper too... artis popular , Sazzy Falak pun a churper tau!.. kalau nak daftar account jadi Churper boleh daftar/ sign up free account  SINI  :)

Ingat, daftar and share link...baru menjadi...apa tunggu lagi, daftar sekarang!! tak tipu punya.. :)






sharing is caring!!

Gambar minion pada cupcake? aww so cute!

alahai comelnya gambar minion kat cupcake ni
kalau dapat mesti sayang nak makan.. why you gotta be so cute?

mungkin ade yang nak buat hantaran cupcake dengan gambar minions? nah 
idea cupcake mini mminions untuk anda.. kot-kot ada yang cari idea untuk buat
birthday party untuk anak-anak, nak buat untuk boyfriend atau tunang tersayang?

Layan jer lah ok...
gambar minion

gambar minion


gambar minions


gambar minions

gambar minions

gambar minion

cutenya gambar minion ni..
geram!

head over here untuk Lagi Gambar Minion cuteness overloaded




sharing is caring!!

Friday, November 21, 2014

(GAMBAR)JADUAL DAN TARIKH GAJI 2015 KAKITANGAN AWAM

ok..sementara menunggu gaji untuk bulan november 2014..nak share jugak jadual dan tarikh pembayaran gaji 2015 dan bonus 2015 untuk kakitangan awam..ni haa... selalunya jadual ni di simpan di dalam wallet, hihi supaya alert and masa berbelanja nanti dapat refer supaya tidak tersalah perancangan kewangan..tetiba berbelanja lebih tapi masa nak gaji yang seterusnya lama lagi,, kan naya.. =.='' 

JADUAL DAN TARIKH GAJI 2015 KAKITANGAN AWAM

Menurut kenyataan rasmi Ketua Setiausaha Negara, Tan Srri Dr Ali Hamsa, tarikh pembayaran bonus setengah bulan gaji minimum RM500 akan dibayar bersama gaji januari 2015. Oleh itu, kakitangan awam akan menerima gaji beserta bonus pada 22 Januari 2015 kelak..happy tak happy? ke nak lebih?? Simpan tau jadual dan tarikh gaji 2015 bagi kakitangan awam ni..jangan salah perancangan kewangan ok?




sharing is caring!!

Friday, November 14, 2014

Korean beauty Tips.

Rasanya kita dilanda demam korea. Everything korea..Daripada TV Shows Running Man, drama series korea di TVBS di astro, music pulak semua dengar K-pop, gilakan Gangnam style..malah korean make up dan korean hairstyles tutorial pun kita layan dan belajar dari youtube, nak jugak rasa secomel ala-ala korean girls! ahha... rasanya omputih pun gilakan korean makeup, besarnya pengaruh entertainment korea kepada masyarakat dunia.
nak secomel atau kyowo macam yoona Girls Generation?

Girls Generation SNSD cantik di red carpet. oh ok ini hanyalah gambar hiasan.

How to look like a korean?

Rule no1: Mesti mempunyai flawless skin.
perasan tak bila kita tonton rancangan Strong Heart ataupun Star King, bila semua artis berkumpul dan mulut pun melopong...cantiknya artis pompuan korea..kulit cantik, bersih, licin, flawless! almost all of them have a very-very good skin, putih, and transluscent! ahh jeles..Nyatanya rahsia trick makeup flawless mereka adalah water-based skincare..ok p cari di kedai the face shop..hihi

Rule no2: Makeup look like tak mekap pon.
Apa yang best tentang korean makeup adalah makeup dorang natural..tak nampak pon dorang wear makeup. selalunya just a touch of lipgloss (ok sekarang popular pakai tony tint ala-ala korea), blusher, sentuhan eyeliner, dan mascara disamping flawless and glowing skin..seriously muka bercepuk-cepuk tu tak ada yer..hahaha, barulah kyeopta (cute in korean). :)

Rule no3: Mempunyai soft, flowing hair.
Yang menraiknya bila tengok artis -artis korea ni, rambut dorang cantik giler! daripada rambut straight, long perm, long curls mahupun short curls, ada bangs apa-apa gaya pun cantik..and buat me myself terlekat mata pandang muka dorang kat tv. siyesly super gojes..kuncinya adalah rambut yang lembut dan looks natural. walaupun rambut di set/ dibuat di salon pastikan ia looks like belongs to you originally..dan bila perm or curl rambut ataupun straighten, pastikan rambut kena maintain dijaga rapi..jangan sekali buat terus anggap dia akan cantik sampai bila-bila..nak cantik kena maintain beb..

itu saja tips buat masa ni, and korang kena elakkan 10 beauty mistake ini..boleh tua dari usia tau!! Jaga - jaga






sharing is caring!!

Wednesday, November 5, 2014

Anak scha dan awal : Lara.alana

sesungguhnya minggu ni gambar anak rozita che wan menjadi viral di facebook.. cantik sangat. jangan lupa anak rozita che wan dan anak scha dan awal seumur ye..saing la dorang nanti jadi pelapis generais pelakon hah! kenape update gambar lara alana plak? sukehati aku, blog aku hee.. no la,, just untuk simpan suke2. 

First, sebab i love this family. kinda perfect. mak ayah cantik dan hemsem anak lawa. and sacha dan awal so sweet sangat, loving. ouch i jeles u olss.. :') Second, suke tengok attirue awal dan scha serta baby. Third, supaya majlis akikah Lara alana, anak scha dan awl ni dapat dijadikan panduan bagi ibu bapa yang nak buat majlis yang indah untuk anak first dorang jugak..well anak first biasanya mak bapak ni semangat bagai..nanti dah second third kurang sikit...kikiki..tu anggapan ku! sahaja ya :')

Jum layan je ok... saya nak family mcm ni.. :') InshaAllah one day..amiin.















'

untuk lebih banyak gambar anak awal dan scha

untungnya budak-budak sekarang,, nanti dah besar dapat tengok banyak gambar time kecik kan..

nak cakap...
scha lawa sangat
awal..u are family man.. i love man like u,, u get my respect bro..
untuk  anak scha dan awal Lara alana...comel nye awak


sharing is caring!!

Monday, November 3, 2014

(2GAMBAR)Anak rozita Che wan dan Zain Saidin | aaa giler COMEL!

aaaa giler comel!! memang secomel-comelnya gambar anak rozita che wan dan zain saidin,, love love love.. putih melepak amik kulit ayah, bibir comel..memang lawa ni kalau besar nanti. wajah pan asian,  perempuan lagi,, memang cuckup pakej! comel arr rasa nak cium2..kemerah-merahan.. muka che ta pun nampak berseri-seri je lepas melahirkan. zain saidin pulak nampak happy giler dapat anak pertama bersama che ta. 

jum tengok gambar zasss
gambar princess love anak che ta
inilah princess love anak che ta


1gambar anak che ta dan zain
comel x comel? mesti jawab comel

gambar anak che ta dan zain

gambar baby girl che ta dan zain

gamabr anak che ta comel

gambar anak perempuan che ta comel
close up gambar anak rozita che wan dan zain


kami kat rumah ni dah sebut-sebut
comelnya anak che Ta dan zain saidin
comelnya comelnya
che ta pulak berseri-seri bajet macam dalam drama tv je kan.. lawa siot


dah gaduh pun muka dia ikut siapa, che Ta ke zain
tak sabar rasanya nak tahu nama anak che ta
buat masa ni cuma di gelar princess love oleh mummynya

nak update: nama anak che ta is aaisyah Dhia Rana (Sinar kecantikan) hurm..lawa sesuai dengan wajah baby.. namun bagi ayu huruf a kat depan tu.. nanti apa-apa kat sekolah semua dhia buat first. ujian muet oral, and everything semua depan..hihi,, sian dhia :')

puas tengok gambar anak che ta? mesti korang suruh kawan-kawan tengok jugak kan.. sebab tak tertahan nak simpan sorang-sorang gambar anak che ta yang super comel ini.. geramm !


pic credit to: beautifulnara, fb oh media

p/s: wahhh seangkatan dengan Lara alana anak scha dan awal ni.. tunggu kemunculan baby fasha sandha pulak nanti.. weehuu

sharing is caring!!