i

Friday, January 31, 2014

Blog terbiar.. rindu korang!



Hi did you miss me?

kesiannya blog semakin terabai..
bukan my new resolution untuk mengabaikan blog kesayanganku ini.
sedih bila tengok entri blog bulan Januari 2014 cuma 5 entri sahaja.. :')

kalau blog ade perasaan mesti dia sedih, tidak dipedulikan
maklumlah baru buka sekolah
banyak gila kerja nak buat
semua nak dalam masa yang cepat, bukan blog je terabai..
account instagram, facebook pun sama ha ha ha

memang bekerja sesungguhnya
nasib baik tak kahwin lagi
i couldn't imagine if ayu dah kahwin dengan keadaan nak buat kerja rumah, kerja sekolah
kerja kokurikulum semua bercampur macam rojak
macam mana nak jaga laki nak jaga anak begini? huhu

dengan sibuk nak isi data murid di APDM untuk tahun 2014
dengan nak update data murid SSM lagi
sibuk dengan kokurikulum sebab
pertandingan Kawad pasukan kadet bomba 14 Februari 2014
home lagi tahun ni
ayu rasa nak fengsan hehe

ini bukan rungutan ok
please buang sentimen negatif mu

i ikhlas jadi cikgu.. i'm happy to have saham dunia dan akhirat.. InshaAllah amiin

doakan saya kuat untuk terus berjuang bekerja dengan sebaik yang termampu :)
oh ya,, Happy Chinese New year to all my friends, may this new year brings all the joy and happiness to all of you .. xoxo, publish!


sharing is caring!!

Wednesday, January 15, 2014

BE Nuffnang 1 2014 : Taylor's Phase 2

Permulaan yang baik untuk 2014.. alhamdulillah..walaupun jarang update blog iklan Nuffnang nak singgah jugak..Kali terakhir adalah pada december yang lalu by Inti Cycle 1 Degree Extend, tak sempat pun nak buat entri... January ini iklan BE dimulakan dengan Taylor's Phase 2 myQuest..  hurm,, sedih jugak sekarang life is sooo busy, macam tak cukup 24 jam sehari. huhu. I miss my blogging life yang everyday i spend time update blog..huhu :'(


by the way thank you Nuffnang and Taylor's Phase 2 
bagi iklan.. appreciate it soo much

p/s: dalam proses mengeluarkan duit Nuffnang.. yeay ade duit untuk beli handbag baru.. :)


sharing is caring!!

Monday, January 13, 2014

(1 Gambar)Jadual Gaji 2014.


Sudah semestinya perkara yang ditunggu-tunggu penjawat awam. Pasti yang berkeluarga anak ramai terasa sangat disebabkan beza hari gaji december 2013 dengan januari 2014 panjang sangat.. mungkin ade yang dah kering waktu ni? hohoho bagi yang single macam saya,, boleh jimat lagi..balik rumah mak..boleh makan free.. wkwkwkw.. ada banker bergerak kiki..jangan ikut okkay! :p Now nak share tarikh gaji 2014 atau tarikh pembayaran gaji bulanan bagi tahun 2014 buat penjawat awam.. seronok tak seronok...? tengok bila gaji makin bersemangat bekerja kan... eceece

jadual gaji bulanan 2014
nanti boleh la semak slip penyata gaji online k..

p/s: Yang penting bukan banyak atau sikitnya gaji kita.. apa yang penting seseorang yang bijak adalah seseorang yang pandai menyimpan untuk masa depan. kalau banyak gaji sekalipun tapi tiada saving, masih jugak rasa duit tak cukup.. namun kalau gaji kecil tapi pandai berjimat cermat.. pasti mencukupi..lagi satu yang penting adalah betapa berkahnya rezeki daripada gaji itu,, perbaiki niat..InshaAllah rezeki akan melimpah ruah..amiin :)


adios! xoxo :)

sharing is caring!!

Wednesday, January 8, 2014

Furla candy bag murah : giler comel lah!

Gadis. kalau dah namanya gadis harus dalam satu bulan keluarkan duit untuk beli set complete baju,  dress muslimah, beg, dan kasut. hohoho. shopphaholic. belum ditambah dengan jeans, barang cute dan tak penting bagai.. haha, itulah perempuan, nafsu sembilan!

Kalau suka bergaya, brand tak jadi penghalang. korang choose style korang sendiri, it's all about style. pandai bergaya, anda confident ..nah anda jadi perhatian. eh dress to impress. and dress for other ladies ha ha ha..sebba ia kepuasan, eh? krik krik krik

Ok now, jum tengok satu online shop ni.. Hyori Korean Fashion  

beg furla candy murah malaysia
furla candy bag red white


beg furla candy murah malaysia
furla candy bag berry purple

beg furla candy murah RM80 SEKALI POS
furla candy bag shine brown

beg furla candy murah ONLINE
furla candy bag shine gold

beg furla candy murah ONLINE SHOP
furla candy bag shine blue

harga berpatutan murah RM80 free postage


to order:
wechat: pinkbubblegum
whatapps: +60109720158 
atau inbox terus kepada pemilik page ini.. 







sharing is caring!!

Saturday, January 4, 2014

Kurung Chiffon Murah

Kurung chiffon patch lace memang cantik untuk digayakan.. samada majlis kenduri, majlis keraian, dinner atau bagi sesiapa yang dah mula nak beli baju kurung raya 2014 awal. Material chiffon full lining body dan lengan, tak jarang serta diwarnai dengan sulaman lace patch yang berkualiti dan cantik. Pelbagai pilihan warna boleh didapati. Pastinya harga amat berpatutan untuk si cantik yang suka bergaya. Jom tengok 4 pilihan kaler hot ini..

baju kurung raya 2014
kurung chiffon lace merah

baju kurung chiffon murah 2014
kurung chiffon maroon

baju raya 2014
kurung chiffon kuning

baju raya 2014
kurung chiffon berry purple cantik untuk digayakan padah ahri raya aidilfitri 2014 ni

terdapat banyak lagi pilihan warna di Iprincess boutique
do inbox page atau
wechat: pinkbubblegum
whatapps us ya..

promo price will be given bagi customer yang menyertakan
code: bubblegum semasa membuat pesanan baju.


terima kasih dan selamat malam semua.. ;)



sharing is caring!!

Wednesday, January 1, 2014

Good bye 2013, Hi 2014 :)


Yesterday 30th december 2013 is my 27th birthday..i'm happy for the blessed birthday, with the loving family and the one who-cannot-be-named always besides me on my big day.. and most importantly i have the best present and really a good news on my birthday..yeay!

I'm blessed with my life.. i never imagine that i will have two side of me.. i love the reality tat i reach my own potential and will always learn to be better in the upcoming year.. i love to do all i love to do, i mean my blogging life, my part time business - so appreciated to those who have supported me all this while, and i'm so much thankful for that. Since i would hate my job if i'm not in this business life as i find out that at the certain time (some at the lower point of my life) job is always being routine and i would be boring..Business thingy helps me to be myself and makes my life colourful and wonderful..explore the other world and learn more, it makes me upgrade and not stagnant.. i do think so..

but undeniably i love my job too since, it is so nice to teach people, to explore others potential, to believe in people potential and inspire them to be a success people. i know i can't become a doctor (lol siapa suruh bila exam sy pergi dating?) but i always dream that at least one of my students will become one..and i know they can..wait for this upcoming SPM 2013 results in march if i'm not mistaken. The best students is produced..yeay!

noble me isn't it? lol!  I hope 2014 will cherish me more, give me more suprise and will be awesome to go through. amiin.. thanks 2013 for the lesson, the beautiful and bittersweet memories, chapter 2013 has ended and now, eh today at this moment is the first page of 365 days of 2014. dream big, shoot for the moon even if you miss, you will land amongst the stars.. Happy new year everyone.., love. ayu



sharing is caring!!