i

Monday, December 15, 2014

(film review)Manisnya Cinta di Cappadocia..


ok..dengan bangganya nak bagitau, I'm Fazura's biggest fan... nak tengok filem ni sebab ada fazura. Ada Lisa Surihani would be better. love her role yang cheeky-cheeky, girly, innocent look, gedik siket dari Puteri, Pisau cukur, oh ulang berkali-kali pun sanggup okay! Makanya ajak adik tengok wayang Manisnya Cinta di Cappadocia lakonan pelakon hebat Fazura, Shaheizy Sam,  Lisa Surihani, Ogy ahmad Daud, Eija, Faizal Hussein dan ramai lagi yang hebat-hebat pun berlakon sama..

(film review)Manisnya Cinta di Cappadocia

(film review)Manisnya Cinta di Cappadocia

Filem Manisnya Cinta di cappadocia ni arahan Bernard Chauly, skrip pulak by Rafidah abdullah..makin la teringin nak tengok filem ni. Ingat lagi dengan Pisau Cukur? Istanbul Aku Datang? haaaaa... filem komedi romantik gitu-gitu la.. cute, very sweet

 
Filem manis nya Cinta di cappadocia ni arahan Bernard Chauly, skrip pulak by Rafidah abdullah 3r tu..makin la teringin nak tengok filem ni. Ingat lagi dengan Pisau Cukur? Istanbul Aku Datang? haaaaa... filem komedi romantik gitu-gitu la.. cute, very sweet, teringat zaman bercinta monyet..filem Manisnya Cinta di Cappadocia ni adalah adaptasi dari novel Anis Ayuni iaitu Manisnya Cinta. 

(blog review)Manisnya Cinta di Cappadocia
how cute Lisa and Fazura be together as siblings.. Ezi dan Ifti.. nampak di permulaan filem pemikiran Ifti (Fazura) banyak membuat imaginasi yang gila-gila..padahal dia tak buat pun..like she wish to do that..(owh how bad, i don't know how to explain this duhh)

(blog review)Manisnya Cinta di Cappadocia
korang ingat lagi how is your first date? hah, nilah first date Ifti dan Nazmi..naik kereta kura-kura ni siap rosak and tolak..


(blog review)Manisnya Cinta di Cappadocia
Bestnya filem Manisnya Cinta di Cappadocia ini adalah hasil garapan pengarah yang hebat. scene lakonan superb, lokasi menarik, especially time naik belon udara panas and time dorang dinner..fuhhhhh cantik gilaaaa.. cair beb..Fazura cantik laa, mekap lawa, rambut cantik and lakonan lisa surihani natural sangat.. haha macam kami-kami adik beradik kat rumah je..perasan jap. lakonan fazura nampak matang dah, banyak improvement, sampai ke jantung beb. All in one, ade rasa scene kelakar, sweet comel gitu, and ade part sedih sangat. sampai menangis kau..menghayati watak Eja dan Fazura..xpeduli dahhh adik kat tepi orang kat belakang pun tarik hingus... hahaha menangis berjemaah :'( ape yang saya boleh katakan.. "Hargailah pasangan anda selagi dia ada..jangan dah hilang baru nak tercari-cari" What happen if we are not be given the second chance at all? 

Manisnya Cinta di Cappadocia quotes
"Marriage is a gamble" walau dengan sesiapa pun
"Not everyone wins happiness"

 Manisnya Cinta di Cappadocia quotes


tp ade ayat yang kelakar.. "tak sangka iman you senipis kulit bawang" hihihi..


Ape-apepun..ayu bagi limaaaaa bintang out of lima bintang ok..
Redfilm is the best! susah oo mau tengok saya tgk filem melayu di pawagam ha ha ha
Filem harus tonton, eh wajibbbb tonton..daaa selamat ke pawagam semua


p/s: hairan kenapa ada keyword "heliza helmi kahwin"...dia belum kahwin lagi kan?? pelik tol ..






sharing is caring!!

0 10 orang send love letters:

Post a Comment