i

Saturday, November 30, 2013

(7 Gambar)artis semasa red carpet Anugerah Skrin 2013 : Cantik!!

Lumrahnya mata ini suka melihat yang cantik-cantik. i love fashion, i love how girls flaunt their beauty. i love how girls put on smile and being confidence and inspiring others. i love beautiful women. i love happy girls. ahh sudah. Ni hanya sebilangan je gambar artis semasa red carpet Anugerah Skrin 2013. Yang i think, cantiknya hair do dia, kemas and beautiful. yang ayu rasa lawanya dress dia, nak pakai jugak lah, teringin. Cantiknya make up dia. and list goes on. ha ha, yang tak masuk blog maksudnya kurang acntiklah. mihmihmih.. Jum layan 7 Gambar artis semasa red carpet Anugerah Skrin 2013. jum jum!

(1)siti Saleha anugerah Skrin 2013
cantik nya siti Saleha


(1)mon riyanti anugerah Skrin 2013
mon riyanti yang lawa bajunya

(1)zara zya anugerah Skrin 2013\
zara zya di anugerah skrin 2013
 zara zya..berbeza dengan penampilan Zara Zya bertudung

(1)Liyana jasmay anugerah Skrin 2013

(1)elfira loy anugerah Skrin 2013
Elfira Loy

(1)emma maembong anugerah Skrin 2013
emma maembong yang cantik

(1)anugerah Skrin 2013
siapa ini? hehe cantik bajunya..and lawa orangnya

harus tengok banyak lagi gambar artis di karpet merah Anugerah Skrin 2013


pic courtesy: Rotikaya head to link to view more picture ok..?
goodnite





sharing is caring!!

(5 gambar)Maybank2u New Interface 29 November 2013 | It take forever to login!

(1)maybank2u new interface 29 nov 2013

Bangun pagi buka Maybank website. click maybank2u.com.my tengok interface maybank2u baru. mula-mula takut nak login ke tidak. not like used to be. ingatkan eh jari menaip url yang betul ke? memang look lain and ingatkan oh website tipu ke ape an..biasalah sekarang, dunia it guna jari pun boleh kalau nak amik hak orang, amik duit orang. ok, tersasar jauh dari topik utama. back to the topik utama.

(1)maybank2u new interface 29 november 2013
takut-takut nak login Maybank2u lagi. bila dah taip username belum sempat nak taip password lamanya loading. haiyaaa, maybank2u. mu buat gua sakit hati. mu dah tau kan gua tak reti nak sabar-sabar dalam bab online ni ha ha.. tak puas hati, ayu cuba refresh. ingatkan line tak elok. line lambat. and cuba lagi. ok loading still lama. and it takes forever. sampai darah naik. sikit la. ;p tak puas hati nak kena tanya En Google ni.

"Encik Google encik google, adakah Maybank2u pakai new interface pada 29 november 2013? Lambat betul loading page nya" 

Encik Google pun menjawab berserta attachmentnya seperti korang tengok dibawah.

(1)maybank2u new interface

rupanya ada yang sama kes dengan ayu takut nak login maybank2u, tanya dengan admin maybank2u page adakah maybank2u pakai new interface. Dorang menegsahkan maybank2u pakai new interface. so jangan rasa takut nak login ok.


haaa yang dua lagi tu akan menyebabkan loyal customer maybank2u merindui maybank2u old interface. yang ringan je, yang mudah je nak login. lambat nyer nak loading page. terlampau berat, speed lambat. sabar ye semua.

(1)maybank2u new interface

maybank2u new interface 29 november 2013

Buat yang menggunakan maybank2u untuk bisness memang terasa kehilangan maybank2u untuk pagi ini. ha ha.. pastinya ada asa nak marah. well they've tried their best to upgrade the system.. korang cuba and cuba bila dah okt inform me k.. i nak minum air sejuk biar panas badan berkurang, hati sejuk and cool dulu..bye bye..

nak baca lagi.. head to facebook maybank k

updated news: 30/11/13 --- Maybank rolls back to their old interface. yeay! xde slow loading lagi. hoyeahh! 


sharing is caring!!

Thursday, November 28, 2013

Berita Johan as'ari bakal kahwini Lana Nordin : yes i'm terkejut!

Johan As'ari bakal kahwini lana nordin

Hurm..sumpah agak terkejut baca news gossip pagi ini di BeutifulNara. Ingatkan hanya untuk watak lakonan semata-mata. Ingatkan "Johan As'ari bakal kahwini Lana Nordin" sekadar propa dunia hiburan semata-mata. eh biar betul? Siapa Lana Nordin? pastinya peminat Johan As'ari dan Shila Amzah pelik dengan berita ini. yes, i'm terkejut.

(1 gambar)Lana Nordin terbaru
Lana Nordin pasti menjadi hot search harini. Well siapalah kita untuk menghakimi keperibadian orang. jangan judge the book by it's cover. mungkin Lana Nordin seksi tetapi hatinya lembut, peribadinya menarik perhatian Johan As'ari boleh menenangkan kegusaran Johan dalam melayari bahtera hidup? siapa tahu? hanya dia tahu. Mungkin suatu hari nanti dia lebih menjaga auratnya berbanding kita. who knows right?

jodoh ajal maut ditangan tuhan

Sesungguhnya jodoh itu misteri. Jodoh itu rahsia Allah S.W.T. Jodoh itu ketetapan-Nya sedari kecil lagi. Siapa boleh menentangnya. Siapa boleh menghalang. 
Jika jodoh pasti akan bertemu jua..


oh ya..sisipan Doa pendekat jodoh untuk korang..
doa pendekat jodoh

p/s: ok.. Allah menjanjikan yang terbaik buat kita. jodoh itu rahsia Allah. Kita merancang, Allah yang menentukan. 


sharing is caring!!

Wednesday, November 27, 2013

Doa Bahagia Suami Isteri | #wordlessWednesday



doa bahagia suami isteri rumahtangga

ramai yang kahwin waktu cuti ni kan..barakallah..semoga bahagia hingga ke syurga..
mendapat keluarga yang bahagia, mawaddah , warahmah..amiin..




sharing is caring!!

(5 Gambar)Siti Nurhaliza terbaru: kenapa kulit siti Cantik Sangat!!

Teringat lagi zaman dulu-dulu,, bila siti ade new album je mesti ayu pujuk my dad untuk belikan. dah sekarang simpan jadi koleksi je..hehe. Dulu Siti cantik, ayu. Sekarang lagi anggun. menampakkan keindahan wanita. Ehat i adore most tentang siti adalah kulit muka dia. Kenapa kulit Siti cantik sangat?? huhu memang bersih tanpa cela tanpa noda, kulit mulus je. Saluteee..ayu ni sekejap je nait jerawat. heran ku hairan..Jm lah layan 5 Gambar Siti Nurhaliza terbaru. Macam comel jer macam comel jer..memang comel lerrrrr...
ok boleh meraung tengok jelingan Siti Nurhaliza ni..aaaa

Gambar siti comel nya


Siti Nurhaliza yang anggun

Cantiknya Siti ni
hurmm adakah disebabkan penggunaan Simply Siti??
Kena tengok 5 Gambar Siti Nurhaliza ni jugak..sangat anggun berhijab..Pasti korang suka tengok Siti cantikk sangat..ok dah byee nak tido dulu hehe..Jom!








sharing is caring!!

Friday, November 22, 2013

Eh ye ke : Wanita mesra dan kelakar Kualiti pilihan?

rumah tangga bahagia tips hubungan

Tak payah baca isi, tajuk pun memadai. eh setuju? atau tidak? mesra, kelakar sebab dapat menyenangkan hati yang resah, jiwa kosong dan bersifat penenang dalam melayan menangani masalah kehidupan..true? oh, Jangan pulak kalau wanita mesra sedikit lelaki terus salah sangka and terus wujud perasaan cinta. apa-apapun, tips hubungan untuk sang lelaki yang ingin mengorat wanita: First and foremost wujudkan hubungan sebagai kawan terlebih dahulu. biar rasa selesa baru ke arah langkah yang seterusnya.  biarlah nak masuk hati orang tu ketuk hatinya dulu, beri salam dan diteruskan dengan langkah yang sepatutnya..kalau terus straight to the point, for sure..gadis akan takut. bukan senang beb nak wujudkan "rasa" ...kikikiki

P/s: itu kalau aku la...korang macam mana pulak girls? yang lelaki tu pulak setuju? hohoho



sharing is caring!!

Saturday, November 16, 2013

(Bank Soalan)Percubaan Matematik Tambahan 2013

Assalamualaikum w.r.t adik kakak...Pejam celik pejam celik, Peperiksaan SPM 2013 dah dekat dah, tenggal beberapa hari je lagi. Mesti adik-adik yang hendak menduduki peperiksaan dup dap dup dap gementar nak amik exam kan? Butterflies in the stomach..tidur tak lena, buku di mana-mana. Puasa Facebook, twitter, instagram, blog, dan semua social media yang korang ade. eh ye ke? mencabar betul zaman ni kan..banyak benda yang boleh melalaikan berbanding zaman ayu dulu, cuma lalai tengok tv jerr...handphone mana ada lagi. ingat lagi time jam 7 bawa buku tengok tv. bila my dad limpas, wahhh kemain lagik baca buku...dah pergi tempat lain buku dok di riba jek..buku pun tengok tv jugak..ngeh3. kenangan-kenangan. Eh melalut panjang betul. Yang nak duduki SPM 2013 ni dah buat ulangkaji? Boleh dapatkan tebgok dan cuba jawab soalan ulangkaji spm 2013 dari afterschool ni k, download free je. banyak soalan boleh try k. Buat yang tengah mencari Koleksi soalan percubaan Matematik Tambahan 2013, ni haaa ayu tolong kumpulkan untuk korang, specially untuk adik-adik. Ada soalan kertas 1 dan kertas 2 beserta skema jawapan sekali. So beruntungnya korang yang lahir zaman ni. semuanya di hujung jari. Boleh click link dekat negeri yang berkenaan untuk dapatkan soalan percubaan matematik tambahan 2013 tu k.
oh ya, bagi yang cuak nak amik SPM 2013 dan STPM 2013 bolehlah baca tips menghadapi peperiksaan di saat akhir supaya hilanglah serba sedikit perasaan gerun tu dan bagi tinggi motivasi sket nak duduki peperiksaan ni. Semoga berjaya mendapat result straight A's guys!!


You have brains in your head
you have feet in your shoes.
You can steer youself any direction if You choose. 
-Dr Seuss-


p/s: boleh lah start baca inspirational atau motivational quotes for students starting from now..mesti semangat nak duduki peperiksaan berkobar-kobar khannn..Good Luck dear!!




sharing is caring!!

Wednesday, November 13, 2013

Blogger pandai tulis cerpen, novel : Anda dalam list pencarian!!

free download imej playboy itu suami aku

Ahah... sekarang nak buat apa pun kena skill. kena ada kebolehan.Even nak "u-uk" pun kena ada skill kan..eee pengotor cik kiah! well it is reality. Kebolehan kadang-kadang tersembunyi, kadang-kadang kita tidak tahu menahu pun kebolehan kita until kawan-kawan, cikgu-cikgu, parents, adik beradik highlightkan. Ada kebolehan menyanyi, jadi penyanyi. ada keboleh berlakon, jadi pelakon. yang penting kena usaha. What ayu nak highlightkan di sini adalah kebolehan menulis.

Ok, sekarang drama adaptasi novel semakin menjadi pilihan hati rakyat malaysia, mana tidaknya lepas satu-satu. Dulu Popular dengan drama Setia Hujung Nyawa lakonan Nelydia Senrose, lepas itu diikuti dengan Love You Mr Arrogant. Sampai Zara Zya popular sangat kann..semua suka tengok irham dan zara. Sekarang gadis Malaysia demam drama Playboy itu suami aku. Dengar dengar novel Playboy suami aku best. Ok enough. back to my point. 

Jika and blogger personal atau siapapun anda, pandai menulis cerpen, pandai menulis novel, yang selalu update kisah cinta tahap romeo dan juliet kalian, mempunyai kemahiran bahasa dan penulisan yang hebat, pandai tulis cerpen mengisahkan detik terindah untuk dinovelkan, pandai menulis kisah cinta lebih hebat daripada Love You Mr Arrogant? anda memang dalam list pencarian! kerana kebolehan ini mungkin sesuatu akan menanti anda..fame? maybe. duit? yes anda akan menang duit. Baca Siapa ada blog, suka tulis kisah jiwang jika berminat dan untuk keterangan lanjut. yang penting kan usaha. 

p/s: Semoga berjaya :)






sharing is caring!!

Monday, November 11, 2013

(9 gambar)Fazura Menang Hot Chick Award di Shout Awards 2013 | Memang dah agak dah!



Yeay!! memang dah agak dah Fazura menang. i adore her hehe walaupun ramai calon lain yang hebat-hebat seperti gambar di bawah ni....memang hot chick semuanya.

christina suzanne







"Dorang semua ni?? memang tak setanding dengan I.. I lagi fazbulous occayy!!" 
ayat dibuat-buat tiada kaitan dengan yang hidup atau mati

Tenagok i macam gorjess jerr, macam lawa jerr.. macam hott jer

 Fazura tak mekap pun lawa laaaaa aww

So memang layak Fazura menang hot chick!
memang trendy
tak pernah mengecewakan 

she's so hott memangs sentiasa princess di hatiku..hohoho..
Love Fazura :)

nak tengok gambar Fazura lagi-dan lagi? rugi tak tengok gambar fazura kat entry ni Fazura makin lawa, atau suka nak tengok gaya rambut repunzel fazura yang akan buat korang fall in love? atau nak tengok pasangan hemsem bersama Fazura yang damn hot ni? aww ayu pun cair, like seriously. kbai semua.

p/s: saya straight, don't worry. he.





sharing is caring!!

Wednesday, November 6, 2013

#WordlessWednesday | Macam Cantik jer..macam Comel jer...Comel gilerr!


gambar budak comel di facebook

gambar baby comel di facebook

gambar budak comel di facebook

kan? :p




sharing is caring!!

Tuesday, November 5, 2013

BE Nuffnang 24 | Thor 2 GSC Partnership

Hi peeps! dah tengok movie Thor: The dark World? dengar-dengar kawan-kawan reveiw and bagi bintang  baik punya utk filem ni..why? sebab dia bagi 10 bintang out of 10..is it? ayu belum tebgok lagi..belum menyempat nak tengok wayang..maklumlah cuti sepatutnya duk rumah rileks tanpa buat apa-apa..hahaha mesti korang fikir boring, but i love that..menikmati quality time untuk diri sendiri...

Lama tak tengok Nuffnang...sebab ayu kurang update entri..malu pulak nak tengok earning Nuffnang, huhu tapi hati tergerak..and now rupa-rupanya ade iklan Thor tengah berlegar..kalau tengah online sekarang mesti ade nampak kan? kat sudut paling atas bleg..hehe tengkiu nuffnang, bagi rezeki lagi. Thank you advert from THOR beri kepercayaan pada blog ni untuk iklan..nanti pasti ayu tengok filem ni okeyh? rupanya dah 11 hari iklan ni ada..alhamdulillah rezeki..teringat BE yang lepas Guess Jean x ANTM.. masih ada lagi..aku hanyalah blogger picisan..terima kasih kerana menghargai.. :)

thor the dark world

thor the dark world advertisement

jana duit dengan blog mudah

korang boleh check info tentang iklan tu dengan click iklan untuk dapatkan maklumat tau..

letih nya bercuti..susah jugak jadi surirumah tangga sepenuh masa..letih badan..minta urut boleh? :p





sharing is caring!!

Sunday, November 3, 2013

Subhanallah cantiknya ibu Leuniey Natasha | Adore her!!

I have a dream. Ayu pernah dream to be a beautiful, gorjes and super trendy mom for my kids. ha ha ha. gelak jap..impian bukan main padahal kahwin pun tak lagi. ok, i always dream nak hantar my kids pergi sekolah and mengharapkan my kiddy's friend akan cakap "whoaa berapa umur your mum, macam muda jerr, macam comel jerr, macam slim jerr, macam cantikkk jerr" Lol. ok well i am a big dreamer who don't kan? actually ayu memang salute dengan ibu yang beranak enam but still maintain body slim, body masih bergetah dan berpenampilan cantik senantiasa. Because i want to end up like them one day, i want to be one of them.. i always say a big no no bila ada kalangan ibu yang pergi ke kedai/ market pakai baju kelawar jekk..and i pernah ingatkan adik-adik supaya marah ayu when i become one of them ..when i'm out of my mind..not to blame, but i think it is not proper at all and wanita haruslah bergaya dan jangan selekeh lah. it is just my two cents. kalau tak setuju, minta ampun minta maaf. i want women ada kesedaran untuk menjaga kecantikan, dress for themselves not only for their spouse..it's all about your confidence and making you feel beautiful in and out. kan.

eh melalut..actually i'm a big fan of leuniey natasha, isteri KFCM. yes, i know she's not artis but i thinks she's so beautiful and i adore her sampai stalk kat isntagram. ok i mengaku. and salute bila Leuniey tunjukkan gambar ibunya..Mak leuniey natasha sangat cantik dan muda..she's 47 years old...gila macam 30-an kan..kulit cantik and masih tegang je kulit muka. adore and salute!! tengok je lah gambar ibu leuniey beberapa keping ayu nak kongsikan. macam leuniey natasha jugak..
gambar mak leuniey natasha

mak leuniey natasha
the most beutiful mum in malaysia lah

gambar mak leuniey


mak leuniey natasha cantik
cantiknya kulit, mulus putih dan berseri.

mak leuniey natasha

mak leuniey natasha cantik
ok fine, cantik gila..jaw dropping. macam kakak Leuniey natasha je..

pic courtesy: lailantouch instagram

ni mak Leuniey, Mak Neelofa pun cantik jugak..head to entry
Cantiknya Mak Neelofa ..cantik cantik!!





sharing is caring!!

Friday, November 1, 2013

Dress Ribbony Cantik Murah | Dress Muslimah online

Giler cantik! siap rambang mata tengok warna dress ribbony ni. warna pastel baby blue sangat menarik perhatian, menampakkan si pemakai yang lembut dan feminine je..suker cik abang tengok. Dress Ribbony cantik dan pastinya harganya murah ini mudah digayakan untuk aktiviti kasual dan santai. Dress Muslimah ini cantik dan membuatkan si pemakai nampak bijak bergaya. Jum lihat koleksi warna terkini dress ribbony ni, ada lima warna baru telah diperkenalkan selain terdapat lima kaler sebelum ini yang telah direstock kembali.. Pastinya tertambat menawan cik abang sebelah pasti terpukau!

dress muslimah online malaysia baby blue
pastel colour ni cantik baby blue love sangat..
sangat sesuai untuk jadikan dress muslimah ni untuk pre wedding anda

dress muslimah untuk pre-wedding

dress muslimah murah online malaysia
dark purple ni cantik

dress muslimah murah online malaysia
nude blue yang sungguh aumm

dress muslimah untuk pre wedding kahwin
kaler terkois beige cantikk lembut je kaler dia

Terdahulu Iprincess Boutique menampilkan rekaan Luna Dress yang color blocking cantik dan georgeous sangat untuk gadis-gadis trendy dan comel seperti kamu kamu kamu..(tunjuk muka sendiri ok? ;)) ala entry Dress Maxi Muslimah Online Malaysia : Cantik, Murah!! dah baca lom? ketinggalan eh? sila baca sekarang jugak...!! hehe

Korang pasti tertawan..oh ya,, jika nak lebih banyak pilihan warna sila ke Facebook Page Iprincess Boutique terus, dan boleh inbox page atau sms/ whatapps nombor yang tertera k sayangku semua...ngantuk nyaaa besok last day sekolah,, harus tisur awal..semmangat semmangat beb! tata titi tutu!




sharing is caring!!