Tuesday, July 30, 2013

Tarikh akhir pengeposan Pos laju sebelum raya aidilfitri 2013

Suka shopping online? Tak sempat nak shopping kat kedia? semestinya shopping online menjadi pilihan kita kan..click click, shopping sekarang hanya di hujung jari, simple, easy and modern. Tapi kena beingat jugak ok,, jangan lambat sangat nak buat pembaran, nanti tak sempat pulak baju raya, kasut raya, beg raya nak sampai sebelum raya aidilfitri 2013 menjelma..tup-tup sampai after raya menangis air mata darah pun tak guna..so kena aware dengan tarikh terakhir nak buat pembelian online, pastikan penjual tu boleh buat shipping awal ok.? :) So better makesure you pun buat pembayaran before 1 Ogos 2013 memang dijamin barang yang dihantar melalui pos laju akan sampai before raya. Pihak pos laju dah buat pengumuman penting tentang tarikh yang kena kita ikut kalau lah nak buat pengeposan supaya baju raya, kasut raya, beg raya yang diorder secara online sampai tepat pada masanya, i mean before raya lah kan..kiranya by the time nak pakai waktu buat open house dah ada lah kan..baru senyum lebarr semuanya baru...cheay..so till then..muaxx,,

oh ya..masih tercari-cari baju kurung? sila singgah enty Baju Kurung cotton edisi raya 2013 kot-kot berkenan dengan design,,tak pun sukakan baju kurung rekaan fashion designer terkenal hatta Dolmat ini? really love his collections,,or minat nak beli baju peplum? masih in lagi trend peplum sekarang tau, macam-macam design and pattern..love love!! ~

senang-senang terjah je Iprincess Boutique untuk pilihan baju kurung, baju peplum dan busana muslimah yang trensy and cantik-cantik,, you gonna like it my dear.. :)


p/s: so busy,, no time blogging. i miss writing huhu.. :') love ya.




Thursday, July 25, 2013

Welcoming #RoyalBaby | Satu je nak komen.

Congrats to Duke and Dutches of Cambridge
Kate Middleton and Pince William atas kelahiran baby boy nya..

hurm..satu je nak komen, kenapa Kate Middleton boleh je keluar hospital free hair? Pakai baju singkat je, pakai heels lagi..padahal negara orang putih lagi sejuk dari Malaysia..tehee kalau lah orang kita i mean malaysian bumiputera kot..mesti keluar hospital pakai skraf and wajib tutup kepala (kalau tak mak and nenek marah), pakai stoking bagai, pakai kain batik, pakai selipar jepun kan..takut masuk angin kata orang-orang tua..hihi,, inilah perbezaan budaya..

Ahahah apa-apalah...jum kita kasi banding kelahiran Royal baby Princess Diana dan Kate Middleton..


Sama pakai baju polkadot lahhhh :) so sweet



Wednesday, July 24, 2013

Coke Ramadhan 2013 | CPUV 12 Nuffnang



Yeeha,, inilah rezeki raya..rupanya ada pulak rezeki earning Nuffnang daripada Coke Ramadhan 2013. Setahu ayu Coke menjalankan kerjasama dengan Hot Fm untuk buat contest "Sebarkan Semangat Ramadhan" di kawasan tempat tinggal anda. selalu dengar iklan dekat Radio Hot FM kan? Kalau terpilih, nanti Coca-cola dan penyampai radio Hot FM kesayangan akan hadir ke tempat yang terpilih dengan juadah berbuka puasa. dengan adanya air coke sejuk..memang wallah,, sedapp,, ui terasa air coke kat tekak la pulak..Dapatkan keterangan lanjut berkenaan contest ini di Hot FM Website ok? Oh ya, Thank you Nuffnang i wanna hug you ketat ketat bagi advance
angpau raya :)

Tuesday, July 23, 2013

Persiapan raya 2013.

Huh,,, raya sakan nampak....? prepare sana prepare sini. Tiap minggu jalan,, hehe teman familie buat persiapan hari raya...puasa puasa pun tahan jugak jalan yer..ahahhaa,, biar gambar membicarakan semua boleh?? bagi yang follow Instagram ayu,, anda dah tengok sebahagian dah...tak supprise lagi kan..ehhe...gambar akan first masuk instagram,, basi dah baru sempat nak masuk blog..busy kemain sekarang huhu..Maksudnya nak tahu perkembangan kena follow Instagram,, ayu bau je buat account tehee,, sila-sila la follow i will follow you all back ;).. @ayulilprincess .Jom layan gambar persiapan raya ku.. hehe

ohoho anak gadis baru nak berjinak-jinak bermain pondok-pondok berangan nak buat biskut raya ini tahun..haha makanya segala bahan dan preparation untuk buat biskut sudah disediakan..rasanya? Wallahualam..minggu depan kita start buat ok..jangan jadi biskut hangit sudah.. :p

persiapan barang mekap? hurm..belum complete lagi..eh eh..pakai je la mana yang ada..ni dapat sample free Estee Lauder Mascara daripada BestBuy-World haritu dah pakai untuk turun kerja la pulak..tehee...nak shopping?? oh tunggu gaji..minggu ni lerr..

WARNING!!: gadis ini sangat perasan!

beli baju rayaaaaaa...my dad sempat grab baju raya..bukan main kami yang perempuan ke hulu ke hilir masuk keluar kedai butik baju tak dapat apa-apa,, bapak ayu cepat je berkenan baju melayu, terus cuba and beli. hah,, perangai lelaki kan, tak choosy and tak suka tunggu-tunggu,, asal cantik di mata terus beli je banding si perempuan yang "hurmm..tunggu dulu lah, maybe ada lagi yang cantik dari ni kut"...(padahal dah berkenan dah),,but then cari kat kedai lain masih lagi apply kata-kata pujangga yang sama..and at last got nothing! ah amek kau,, memilih la sangat kan...





pergi kedai lampuuuuu...hehe beli untuk rumah,, raya semua nak baru,,semua nak tukar..cantiknya pelbagai pilihan lampu yang cantik-cantik..i love modern design..tapi my dad mesti suka ada tiga lampu and bulat-bulat eihh pelik sungguh..and kami berjaya membuat propaganda supaya dia setuju ikut pilihan ayu and adik tehee..kebolehan mempengaruhi keputusan itu penting! ha ha



langsir baru untuk runag tamu harus ada..hehe,, pergi kedai buat langsir and customize lagi senang dari beli dah siap..at least boleh pilih material sendiri and design sendiri, puas hati and cantik..eh eh,, bukan yang ni pilihan kami tau,, it's supriseee... nanti raya pegi rumah tengok ok? hehe oh by the way,, langsir ni sangat comel untuk bilik gadis kan..comelnya warna dia pastel and sejuk mata memandanag..i want!!

nahhh my dad dapat tangkap baju Levis lagi..kami dok tunggu kat luar amik gambar snap-snap picture ler..

inilah gayanya orang yang letih menunggu..duduk dulu,, rehat and tak larat..puasa la katakan..ha ha

shopping for baju raya...how many baju raya do you have?? nanti kita update baju raya ayu k..suprise tak leh kasi tunjuk awal,, nanti tak berseri hehe itulah sedikit gambaran persiapan raya 2013..korang pulak macam mana? :)




Sunday, July 21, 2013

Estee Lauder Sumptuous Bold Volume Lifting Mascara Review.


Happy bila dapat tahu menang Mascara Giveaway BestBuyWorld laman shopping online yang agak terkenal jugak..Fatin Liyana and Fatin Suhana pernah buat review. Haritu terpandang iklan Giveaway yang dijalankan oleh BestBuyWorld..tengok syarat mudah je, just submit photo pakai mascara ke inbox page dorang je and 100 lucky person akan menerima mascara Estee Lauder Free. Love this kind of giveaway senang and tak perlu lah nak minta suruh kawan like gambar bagai (kalau yang itu sesungguhnya ayu malu nak ikut..malu minta tolong orang like gambar sendiri) or perlu buat blog entry yang entah belum tentu dapat hadiah lagi..memang tak win-win situation huhu. Suka cara giveaway BestBuyWorld ni sebab memang niat ikhlas nak giveaway item dengan pelanggan. 


Ok jum ayu nak wat review sikit tentang Estee Lauder Sumptuous Bold Volume Lifting Mascara #01 Extreme Black (Exclusive Gold - 2.8ml) Mascara ni dalam bentuk miniature yang handyful..boleh masuk beg kecil and di bawa ke mana-mana. So through out the day lau mascara tak betul, boleh pasang lagi..packaging amat menarik dengan colour gold, so elegant and feminine.. personally I like it. Ok bila mula-mula pakai eh mana ni? macam sikit je dalam botol, but then tenyeh-tenyeh wand brush asuk dalam baru ok..Bila apply kat mata pulak senang. Berus best sebab boleh capai semua bulu mata. Tidak clumpy bila apply kat bulu mata okeh. Mata cantik sebab bila apply memang hitam macam pakai falselashes i tell you. Well Extreme Black kan... I suka suka.!! After apply boleh ambil gambar bajet comel okeh. ohemmmmgee.



ok two picture is more than enough, nanti ada yang muntah hehe..
Berminat nak beli? Jum terjah ramai-ramai BestBuyWorld Web ni..macam-macam adaaa...

Saturday, July 20, 2013

(Barakallah) Abby Abadi dah 12 hari menjadi isteri Farhan


Cerianya muka Abby Abadi. Dapat suami muda hemsem pulak tu. and Comelnya Abby Abadi dalam gambar ni, macam anak dara. Barakallah, Abby Abadi dah 12 hari bergelar isteri kepada Farhan. Semoga ikatan perkahwinan berkekalan hingga ke hujung nyawa..Amiin. Oh Tahniah Abby! :)



Thursday, July 18, 2013

Sajak Dayana isteri pertama Ashraf Muslim | Sedihnya.


ashraf muslim sajak dayana siapa wan sakinah



Sedihnya baca bait-bait sajak Dayana, isteri pertama Ashraf Muslim. Isteri mana yang tak remuk hatinya diperlakukan sebegitu. Isteri mana yang tidak terluka bila suami membelakangkan dirinya untuk berkhawin lain. Inilah luahan hati Dayana. Semoga Dayana sentiasa sabar dan redha di atas ketentuanNya. Allah S.W.T tidak akan menguji hambanya melebihi kemampuannya.

p/s: ayu pasti ramai perempuan di luar sana tuut beremosi mendengar berita Ashraf Muslim kahwin baru dengan Wan Sakinah. Doakan kebaikan untuk Dayana dan mereka bertiga. Semoga Dayana diberi kekuatan menghadapinya.



Aww Banana Language | How to speak Minions.

Banana Language is here!! Do you love Minions??
Hahaha haruss ada..over jugak Mininons ni

hafal yer jangan tak hafal..parok parok hehe
Bahasa Minions pun ada jugak yer?

nak tengok gambar Minions yang lawa-lawa and comel kiut? Jum singgah entry

baru rajin nak buat keje kan.. :)

selamat pagi.. 



Wednesday, July 17, 2013

Koleksi Baju Kurung Raya 2013 | Hatta Dolmat

Assalamualaikum...sahur tak sahur ni? hehehe,, dah 8 hari dah kita berpuasa..pasti ramai yang dah kumpul koleksi baju raya kan? bagi yang belum ada baju yang berkenan di hati, masih dalam dilemma mencari baju  raya idaman hati, ayu nak kongsikan baju raya yang cantik and trendy. Sekarang ni senang je dah nak beli baju raya collection daripada fashion designer yang ternama Jovian Mandage, Nurita Harith, boleh click di hujung jari je..

Jum kita sama-sama tengok koleksi Baju Kurung Raya 2013 daripada Hatta Dolmat pulak..i love his work..cantik and the detailing is so feminine..ada lace, sequinns, ribbon.. love it so much! and apa yang paling penting adalah..Price range price untuk baju kurung raya Hatta Dolmat ini adalah mampu milik..harga daripada rm275 sehingga RM295 je..murah tak murah baju kurung Hatta? cantik and murah, its a very superb combination for me. agak murah la berbanding koleksi fashion designer yang lain yang sampai cecah 400 lebih ringgit ke atas..ohoho..Jum kita tengok koleksi baju raya Hatta Dolmat 2013..jum!

cantiknya baju hitam ada lace emas ni..pasti pemakai nampak elegant

i love this fuschia colour..ditambah detailing ribbon kat dada..
pemakai nampak feminine, pasti cik abang suka

warna orange ni pun lawa gak..nampak anggun la si pemakainya

merah la mak ngah..fuhyoo soo elegan love it!


lokks nice, simple yet fashionable kan..memang bergaya di pagi raya..

so, koleksi raya Hatta 2013 ini boleh dibeli di hujung jari je..di zalora.com.my.. siapa yang rasa was-was bolehlah tengok review ayu bershopping di zalora..memang boleh dipercayai k..boleh window shopping and shop terus, takyah berpanas dengan jem di jalan raya..

selamat bershopping beli baju raya!!


Monday, July 15, 2013

Rilakkuma cute random pictures | Love it to the max!!

Tau pagi-pagi isnin ni pasti ramai yang monday blues kan? biasalah tu,, jum i cheer you up, layan tengok stuff yang comel-comel and kawaii di pagi hari. pasti mood berubah punya, feeling-feeling cumil and make u happy going to work or sekolah (bagi yang study lagi).. hehe, aww tak tahan tengok gambar rilakuma ni, comel sangat!! I totally being its biggest fan..nak beli banyak sumbat dalam keretalah nanti. Jum layan 10 cute pictures of rilakkuma....awww :3



breakfast yang sangat comel..boleh bagi idea untuk buat sarapan untuk yang tersayang ehhe
 





rilakkuma combine with pastel colour is sooooo lovely and kawaii

I'm searching for Samsung S4 phone casing
looked like macam ni,, mana ada jual ah? can you suggest one? thanks in advance :)

oh dah feeling better? masih monday blues tak? hehe
xoxo.


Sunday, July 14, 2013

Common stupid mistakes in LOVE.


wisely said quotes. sebab selalu happened di sekeliling. I've heard stories like this. always. Girls problem, they love the ones that hurt them much. Perempuan bijak pandai, masters holder pun jadi willing victim. Padahal ramai je lelaki lain berebut-rebut nak takhluki hati dia, but still they want to keep holding on. What screws girls most is the picture in their head of how it's suppossed to be. expectations does hurt. But somehow senang nak cakap, senang nak komen but if we are in their situation..what will you do? To boys, yes..you may win the game. but be contended. maybe all of you just take your girl for granted. you want to find more attractive, intelligent, more trendy, beautiful in comparing to your lover--yes life is full of temptations. But did'nt you ever realize there are people greater than you, have great personality than you..But Still She Chose you. just think about that.


ladies must read story marriage box 

till then.



Sunsilk CnF, Ford MCA Launch dan KL Sogo Raya 2013 online | CPUV Nuffnang awesome!


Alangkah seronotnya perasaan ini..bila tengok earning Nuffnang bulan julai 2013. Macam tau-tau je nak raya so Nuffnang dengan baik hatinya kasi duit raya advance kat blog pinkbubblegumprincess.blogspot.com ni. Situasi yang sungguh mengharukan, CPUV Nuffnang ke 8, 9 dan 10 Nuffnang dah muncul Thank you Nuffnang! saya mesti pilih. asanya amai jugak blogger lain yang dapat earning ni dari Nuffnang, tengok banyak je yang dapat iklan yang tengah running. baiknya hati Nuffnang kan..Alhamdulillah iklan Drypers quality dan Kanebo Kate SS masih lagi berlegar-legar dalam blog. Happy tengok iklan Sunsilk dan iklan KL Sogo Raya 2013 online.. Ford MCA launch ni jarang pulak ayu nampak, maybe sneak out time ayu tido kutt.. Buat advertisers thank you sebab memberi kepercayaan kepada blog pinkbubblegumprincess.

Oh ya, for your information Sunsilk CnF now ada buat contest kan? Tau ke tak? Sunsilk tengah cari Stylista Hijabista untuk jadi Model yang akan memperagakan baju di Islamic Fashion Festival! pada yang berbakat, ada rupa and suka fashion boleh dapatkan keterangan lanjut di SINI. and tak lupa juga pada yang kreatif pandai menjahit, design baju muslimah, jubah, or kurung and in fashion design anda senang di cari untuk dipilih sebagai Pereka Fesyen Hijab di Malaysia. hurm kalau ayu berbakat memang ayu nak lah,, lagi-lagi yang pandai menjahit,, memang boleh cipta label tersendiri and boleh jana income o.. rugi kalau ada bakat tak join.

Untuk Ford MCA Launch (JUL) rasanya lelaki sangat alert dengan perkembangan automotive tau hal ini, ayu agak lambat sikit update hal kereta tehee..hanya dengar dari mr boyfriend je. Jenama Ford ni memang tak asing lagi, mesti pilih! And puasa baru je tiga hari tapi promosi sempena Hari raya Aidilfitri dah  mula berlangsung.  Dengan click facebook page KL Sogo and akan senang nak tahu bila ada promosi SALE, promosi buat ahli KL Sogo, koleksi raya yang terdapat di KL Sogo. Yang best nya adalah anda boleh window shoppping dulu and ada details tentang tempat item dijual. Then boleh la terus ke kedai tersebut. hurm memang sangat jimat masa supaya tak letih jalan satu bangunan nak cari satu barang..maklumlah cuaca panas lagi-lagi puasa cepat letih hehe..Untuk keterangan lanjut boleh ke page KL Sogo ni k. and for readers, thank you for everything. rajin-ajin komen nanti ayu blogwalking jugak..Insha Allah :)

Till then, see you tomorrow guys :)




Saturday, July 13, 2013

Don't Panic : Work tomorrow hueee..

Work tomorrow don't panic

Huhuhu,, alahai sedihnya..ingatkan petang Jumaat tadi boleh balik rumah dah nak berbuka bersama family, esok terpaksa kerja pulak sebab ada sekolah ganti. huhu Tak kasi chan langsung minggu pertama nak berbuka puasa ngan my parents huhu..sabor ajelah duhai hati..esok kita balik ok. Belum apa-apa dah mohon makanan sedap-sedap kat ayah untuk berbuka esok..ngada-ngada nak bermanja-manjaan, padahal umur dah tet...oh i sentisitif nyah! :p tapi tak sabar nak balik esok, Mom's cook is always the best in the world lah! Sedap hingga menjilat jari. Hurm esok pulak sekolah ganti..

part paling malas tentang kerja ialah pilih baju nak pergi kerja..hahaha memang fail, sebab last minute, main tangkap muat je. apa yang muncul di depan mata pagi esok yang tu la ayu rembat ha ha ha. tapi bingung jugak, orang sedap-sedap tidur and lewat bangun time weekend, kami awal pagi dah bangun..huhu tapi takpe ayu biar je dulu korang buat ayu jeles...sebab nanti ayu cuti raya sampai dua minggu,, so biar putih mata pulak korang khannnn... :p hehee

Friday, July 12, 2013

10 pictures of Candy Crush cake design : Looks Yummylicious!!

addicted to Candy Crush games? sampai sanggup cari tips and trick or even cheats untuk level susah kat facebook or Youtube? ahhaa parah sudah..tak baek menipu,, ayu takda pakia cheat pun tau..tak thrill la ekeke...Jum alang-alang gilakan Candy Crush apa salahnya sambut birthday pun design cake Candy Crush jugak..oh memang demam Candy Crush la nampak gayanya.. hehe Jum layan 10 pictures of Candy Crush cake design yang Looks Yummylicious ni!! boleh bagi idea nak bagi customize cake untuk yang tersayang...khannnn ;)

i love this one,, gandingan pink and chocolate memang namapak mengancam!!

cute candy crush cake design


mobile candy crush cake design



really cute one!! look alike dengan yang dalam game haha haha

motehrs day cake speacial


alolo,, i love the dak chocolate there!! 

may i request birthday cake like this?? hehe cute tho..