i

Sunday, August 25, 2013

Elysium movie Review. [ Aww Matt Damon is so hot! ]

Movie movie movie..can't resist! Wednesday is a movie day! Elysium best rugi tak tengok..like seriously. Science-fiction movie yang memang marvellous! Ditambah dengan heronya hemsem segak bergaya dalam cite nie, memang patut pun jadik hero! untuk menjawab Elysium Best tak? Sila baca lagi ok.
Elysium movie review malaysia
Kisahnya dimana Planet Bumi pada tahun mendatang 2154 tu kononnya dah tercemar, so golongan manusia yang terbahagi kepada dua : yang kaya tinggal di Elysium, tempat di luar angkasa, penempatan orang-orang yang tinggal mewah dan orang yang tinggal di Elysium tak akan sakit sebab ada mesin penyembuh yang kalau scan je terus sihat tapi syarat dia mesti netizen Elysium. So golongan miskin yang tinggal di bumi sentiasa menginginkan untuk hidup di Elysium, desperate nak pergi Elysium sebab menjamin kesihtan dan kehidupan kononnya. Sehinggakan ada penjahat yang buat kapal angkasa yang illegal nak masuk ruang atmosfera Elysium. Bermulalah Episod si Max yang 'legend' in crime di masa mudanya terkena penyakit akibat radiasi, so dia hanya ada 5 hari untuk hidup. so dia hanya terfikirkan untuk pergi ke Elysium untuk menyembuhkan penyakitnya..So cite ni heat up dengan pelbagai action, superb special effect, cool tech, cool weapons, hancur berderai tisu badan bila kena .. memang jaw dropping! seriously ayu terjerit jugak time tengok movie ni. memang nervous time si ejen Kruger, psikotic ex-millitary enforcer ni kejar si hero Matt damon tu. Sakit hati giler kat si kruger..A sick character! Lol. memang action dalam movie ni best giler..superb! 


definitely worth seeing! recommendable. Satu je ayu tak puas hati..ending dia,, why why why hero dia _____ jugak? lepas berhempas pulas dia lawan. And the movies just stop macam tu je, and i want more..dok duduk tunggu hopefully ada lagi..xde jugak..hahaha..kesian. For me, Elysium best. that's all.






sharing is caring!!

5 comments:

  1. Alu geram jwak kamek nak nangga nya.. Hihi..

    ReplyDelete
  2. macam best pulak sinopsis cite ni.. ^_^ salam singgah disni.. :)

    ReplyDelete
  3. Ayu, saya dah tengok Percy Jackson : Sea of Monster. Best! Hehe. :)

    Next, ada lagi wayang macam best masa tengok sedutan sebelum Percy Jackson mula. The Mortal Instruments : City of Bones. ;)

    ReplyDelete