i

Sunday, August 18, 2013

Best : The Conjuring | Movie Review.


The conjuring review blog malaysia

Jumaat is the day. The conjuring time. eh hello siapa tahan dengar review kat facebook status, trending di twitter, orang komen-komen di instagram tentang The Conjuring scary gila? Selalunya cerita seram movie ayu just alaa tepek-tepek bahu, tak takut pon..eh cakap besar la kan..takabbur.opssie! So bukan main lagi pujuk rayu orang mude minta bawak pi tengok filem padahal malam before tu demam..sanggup text pagi cakap dah sihat padahal kena ekon sikit dah tak tahan nak tidur sebab sakit. he :'). That's why he's been curious why why why? kenapa me kuat hati sangat nak tengok that horror film. Ok. I'm the one yang tak mudah percaya orang lain, i want to feel betul or tak cerita tu menakutkan. eh movie hantu orang putih seram? hello macam tak percaya, paling-paling pun zombie..hohoho.

So, What I feel about the Conjuring. Seriusly sound system cerita ni bagus, buat hati berdebar-debar, terkejut gila!! And most important thing, tengok dicelah-celah jari..mehmehmeh..Scary betul time hantu atas almari, tarik kaki and part "wanna play hide and clap?" oh gila fikirkan itu..matila matila minggu depan start kerja dan tidur sendirian berhad..huhu minta dijauhkan ingat kan scene-scene menakutkan tu :') Part yang mendebarkan pulak time bila kawan mereka tau dimana tempat April and maknya yang dah di rasuk tu terus pergi ke arah budak tu nak bunuh. Huhu. For me mula-mula memang takut gila dengan bunyi ketawa budak kecil, bunyi pintu terbuka, time hantu kacau dorang at first,, then time part klimaks tak menakutkan sangat la..sebab macam exocism jugak. well everyone has their own view right? Rasanya cerita hantu thailand lagi scary kot..sampai dapat imagine hantu tu time nak tido. i rate this film 7/10 la..

dah dah time to camwhoringlah guys! muka orang sakit, pucat :p



p/s: sudah pagi ahad. hati sungguh berat. Can't keep calm because school is coming :')




sharing is caring!!

7 comments:

  1. Tak pernah pula tengok movie orang putih menyeramkan. hehe. The Conjuring macam menarik pula. Lagi pun saya dah lama tak tengok wayang. Teringin nak tengok Percy Jackson : Sea of Monsters. Harap best macam yang pertama dulu, Percy Jackson & The Olympians : The Lightning Thief. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal kan..hehe,,kena tengok jugak..hehe..owh mcm best jugak yang ni kan? Percy Jackson : Sea of Monsters.

      Delete
  2. huuu..me da tgok jugak cite ni..eh same la kte..sy pon nak feel sndri cte ni bila org dok sebok kate seram.bagai..tgok pon celah2 jari..ahhaha...serammm la jugak..tpi betol cte thailand.lagi seram..sbb antu omputeh ni macam moden sgt laa...

    ReplyDelete
  3. Seram na jark bunyi review sis towk. Takut kamek tapi geram mewk nak nangga.. Hihi..

    ReplyDelete