Monday, April 30, 2012

Dissapointed.




terlalu kecewa lihat video Demonstrasi Bersih 3.0
begitu kah rakyat Malaysia bertindak?
macam tak ada agama..
berkopiah tetapi kaki amuk...
majoritinya orang melayu.
mana keamanan dan keharmonian negara?
ke mana perginya kesopanan dan tata susila budaya dan adat ketimuran?


sepak terajang orang dan mencederakan manusia lain..
adakah itu yang kita mahu?
betapa rendah nilai akhlakmu dan akalmu
tak puas hati pun..perlukah demonstrasi jalanan ini diteruskan?
dapatkah masalah diselesaikan? buat masalah adalah.

saya paling sedih tatkala lihat video seorang wartawan dibelasah teruk berdarah..

hurm sedarlah bangsa melayu.
janngan sampai maruah agama tercalar..
saya tak sebelah siapa siapa..
politic is boring for me.

tapi lihatlah kesannya.


p/s: tahniah lah...maybe matlamat perhimpunan Bersih 3.0 tercapai dah...


Friday, April 27, 2012

Rambut baru Adira AF ada style lah!


style rambut adira af
Adira AF

cantik kan? putih...yang paling ayu suka adalah style rambut pixie cut Adira..
ngam and seswaii banget dengan dia..
pakai baju ape pon cantik..
even pakai dress pun adira still leh nampak girly..kan?
[did you see her bawa lagu Kembang Perawan, by Gita Gutawa dalam rancangan Mania
di Astro ria..kaler dress cantik and Adira looks so stunning =)]


terus rasa nak potong rambut pendek..hehe
nanti lepas raya kita buat experiment
kalau waktu raya bahaya..if sanak saudara ada yang tak berkenan
percuma la dapat kutukan..depan-depan 
memang pedas arr telinga ..
well rambut perlu update selalu supaya nampak fresh and young.
setuju with me?

jum layan gambar adira dengan rambut pendek nya..
putih gebu hasil makan Beutskin Essence katanya
produk adira guna

oh semartttt gila!
adira semakin putih
putih kan adira,, rasa nak try gak Beutskin essence nih..

gambar adira terbaru

 memang thumbs up untuk Adira AF new look smart new hair style!
love it


Tuesday, April 24, 2012

Tunggakan Gaji Baru SSM esok.



mesti banyak yang dah dok senyum sengih-sengih kambing
depan pc or lappy bila check slip penyata gaji baru khenn..
korang dah check?? 

penuh sesak and lambat loading lagi laman web Jabatan Akauntan Negara Malaysia
tipu arr korang kalau tidak ada senyum...
tunggakan 3 bulan gaji tu..gaji baru ooo..
esok, ramaila la orang pergi cucuk dinding...
takla banyak adelah sikit..syukur oo..
ade jugak penghibur di kala kering di hujung bulan ini..

siapa kering macam ayu?? padan muka!! hehe
Siapa suruh financial planning tidak ada..
main hantam saja..sudah habis baru makan megi..
makan roti celup milo! adakah kita serupa?
hidup membujang single pon kering tau! 
why why why..sedih =.=''
padahal berbelanja sampai lupa diri..tak dak duit pun aku still lagi berjoli
shopping baju ekeke..tak apa yang penting kepuasan itu ada...
nnti dah berkeluarga tak kuasa dah nak melayan nafsu shopping tu kan..
layan anak and laki...opps he..

bah,,, banyak gaji and banyak masyukkkkk
beringat-beringat juga...untuk menyimpan..=)
pesanan untuk ayu juga tu.

"It's not how much we earn, but how much we keep."-Irfan Khairi-

Monday, April 23, 2012

akibat jajalnya tangan!!



Digi Wwwow Awards?
ape ke benda nya tuh??

actually and personally i also dont know anything bout it..
but why why why...do my cute fingers let me click and submit the entries..
i'm still think about it till i write this post NOW..Lol!

Nahhhh sememangnya jari jemariku yang tak berapa nak runcing ini
(oh itu petanda bakal ibu yang baik tau...=)
sangat jajal and gatal..


Nuffnag : Blogger of the year konon..adui mok ketawa habis habisan..
tidak mungkin...mana mau letak blog Hanis Zalikha yang cool berabis iteww??
oh demm...i love her hair!! memang mahkota Hanis Zalikha tu!

nak lawan blog kupukupukecik or Yuyu Zulaikha memang tak arrr
takat celah kangkang dia jer kot blog Pink Bubblegum Princess ku ini Lol!
komen kat blog tu jer berpuloh2 tak mcm blog saya...kira pakai jari PON boleyh...
adoyai!!!

dah penangan cik jejariruncing lagi aka Elia lagila..
followers sampai puloh ribu beb...
ahaha...


tak apa...suka2 saja..ade ker yang nak vote..kasi malu saja..
well it's just for fun..nak cari orang tukang undi memamg tak arr..
dah pemalas.. saya seorang yang hangat-hangat taik ayam 
#realfactstakpercayatanyaadikberadikgua


kalau nak join hari ni last day tau...
sumbit your entries kat sini..Digi Wwwow Awards 
then get frenz to vote...start from Apr, 23 to May, 13.
do share untuk Pink bubblegum princess


ayu ikut memang tak ada motif langsung join..poyo jer..


p/s: "Tuah Ayam nampak di kaki..Tuah manusia siapa yang tahu"
ait?? ade hati jugak nak menang eyh?? ketawa guling2...
sesungguhnya diriku terasa malu ~


larikkkkkkkk...



Sunday, April 22, 2012

You are the victorious among all! Lol~

whenever you feel down and depressed
feeling like a loser and useless above all
when doubt is filled your mind..
just remember 
YOU Are the WINNER before you were born!



Hey it was YOU.
the most victorious sperms among billions =)


p/s: ehem...you are the quickest sperm and beat others...Winner after all!
Nah! there was you! [pointing at the sperm which is ahead from  =) ]

gambar sperma dan ovum adalah hiasan semata-mata..




Friday, April 13, 2012

gila gila angry birds!



mula-mula agak heran jugak knapa ramaiiii yang gilakan Angry Birds..
sampai cadar pun angry birds

patong mestilah kan...

deasign cake pun nak Angry Birds ker dik non?? 

apa lagi syarikat amik kesempatan semua nak kasi brand Angry Bird!

pendrivelah

 pencil case lah

boxer lah!

mug lah


 pencil holder pun!

pencil case comel ni pun Angry Bird?
saya lah paling suka pencil case macam ni time sekolah dulu-dulu hehe *bajet comel aww

budak-budak pun nangis kat depan pintu kedai nak dibelikan t-shirt Angry Bird yer tak?

baju tido pun Angry bird..kalau tak memang tak kewl la budak tu kan?? alala jgn mara

jam pun nak angry Birds...mestila semuaaaanya Angry Bird!! Duhh =.=''
Selipar lagi la nak Angry Birds...kan nak tanyang-tayang kat sekoool kat kawan-kawan
nak rasa in trend letteww yer adik..

mak budak pun suka Red Angry Bird...membara apa...baru suami terpikat!
ada eh?? pape jerr

dah semuaaaaanya anak nak Angry Birds...mammy yang suka kawai-kawai
pun nak ikut trend lerr...sampai bekal ke sekolah pun Angry Bird!!!

kelasss kau dikkk.. =)

 memang gila Angry Bird..naik pening jugak saya..
nak-nak lagi anak-anak pun goleng-goleng kan diri paksa mak cari 
Angry Birds coloring pages kat tenet..
nah amikk 





kind of addiction...nasib saya tak terikut juga..kalao tak...semuaaaaanya Angry Birds..naik rimas kepalo den..


Thursday, April 12, 2012

kenapa melayu tak maju maju?


kadang-kadang rasa sungguh malu dengan kaum sendiri
bertelagah macam tak ada iman..
bukan main tunjuk diri alim..
tapi...
saling sindir menyindir
saling kata mengata 
maki memaki antara satu sama lain
rasa diri lebih bagus..
atau lebih tepat mungkin berasa 'taksub' dengan ilmu agama yang dimiliki..
dan betapa sedihnya ada yang merasa dirinya bersifat 'maksum'..

siapalah saya untuk berkata apa...orang yang begitu cetek ilmunya..
namun secara logik akal dan pertimbangan akal yang waras,
sepatutnya kita melayu dan beragama Islam bersatu..bersefahaman..
tidak malukah bersikap sedemikian rupa?
akal ada, ilmu ada, iman ada tetapi apaaa pun takdak..

yang tak berkenan di hati sila sila lah tegur..dengan cara berhemah
jangan terus blame and tegur cara kasar..nanti orang lagiii tak suka lagi memberontak...
lihat pada pendekatan terbaik,,mungkin perlu menggunakan cara halus atau psikologi yang boleh membuatkan orang yang ditegur malu kepada dirinya sendiri dan mula bermuhasabah diri..serta mula berubah..? 

dan yang ditegur silalah menerima dengan hati terbuka..
dan lihat pada diri kenapa orang tak suka, kenapa orang mengata..kenapa orang menyindir
terima dengan positif..dan cari apa silap kita dan tidak terus berfikiran negatif terhadap orang yang menegur..
kadang-kadang kita perlu ingat, orang sekeliling adalah cermin kita..
kadang-kadang kita tidak sedar sikap kita menghiris perasaan orang lain
kadang-kadang kita alpa dalam tugas dan amanah..
that's why perlunya teguran dan nasihat bukan untuk menjatuhkan kita, tapi menjadikan kita lebih baik.

Yang mengata adalah orang Islam yang di 'kata' juga orang Islam..
adakah kita mahu orang lain bersorak melihat kita saling menghentam antara satu sama lain?
Tepuk dada, tanyalah iman... =)



p/s: Persefahaman memajukan ummah.



 

Wednesday, April 11, 2012

Tuesday, April 10, 2012

awww such a cutie video!! a must see ;)



"Then you can staaart, hmhmhmhm... to make it berar" HAHAHA 


she's still in pampers
omaiiiiigodd she's cute and awesome...
enjoys.. =)



p/s: is this really a good signs of good parenting? =D
what say you?




Sunday, April 8, 2012

stupid ME.


i'm 26.
people will think i'm old enough.
i am disappointed with myself.
i can't make a good decision.


p/s: i actually dunno why people interrupts people life but acting like they don't
don't they feel ashamed and guilt?
building happiness over someone's misery..


scary but real facts.



we are one of them rite??
so scary to think about.. hue

it'll all be okay in the end.



i juz love above quotes


life is effing hard for all of us..
pain, sadness, hopeless, loneliness
At one time, we face a very tough situation..who don't?
just keep faith..everything is gonna be alright in the end.


and do remember..
"Faith makes all things possible... love makes all things easy." 
~ Dwight L. Moody




Saturday, April 7, 2012

Miranda Kerr individu tercantik 2012!!

Siapa tidak kenal Miranda Kerr? Sexiest and beautiful mom in the world..
Isteri Orlando Bloom yang juga merupakan Victoria's Secret Angels telah dinobatkan sebagai
Individu Tercantik 2012 oleh Majalah Who.

Jum lihat foto gambar Miranda Kerr yang cantik menawan iteww...ahh i jelesh! 

ahh lawa nya minah ni..


ada baby bump pun cantik gilerr...

ibu kepada anak lelaki orlando Bloom, Flynn.

alaaa tomel tomel..

Orlando Bloom?/ omaiigod saya jeles..
suami dia hemsem.. =.=''
  tapi memang padan pun kan...



sumber: India today

Friday, April 6, 2012

Buffered Earning lagi?

wahhh lama tak spend time dengan family...jalan2 cari makan...balik-balik trus lekat meng'online'kan diri...Lama dah tak check Nuffnag..,gatal pulak tangan nak click kan..tak ku sangka Buffered Earning mulai muncul berlegar-legar di dinding blog Pink bubblegum princess nih...Inti cycle and Jacobs Peraduan Ibuku Inspirasiku..walaupun sikit tataps heppiiie..sebenarnya lama dh xda BE sejak bln 11 lalu sob sob sob..thx Nuffnag bagi rezeki buat blog yang ciput mcm blog i ni :P


fuh,, jalan-jalan jumpa kawan lama..my ex-classmate Shirley. aduwww honestly i have no confidence at all jumpa kengkawan dalam waktu terdekat ni...why?

muka saya 
sunburn!..Ya SUNBURN!! 
[ala2 Kim Kardashian..lah haha perahsannn habes]

nak amik gambar untuk korang pun tak da mood ar..
memang tak ar...kan..

aduhh malu tol..kalau boleh nak sembunyi and tak keluar-keluar rumah
sebab rupa ku yang manis sudah kusam haha...
{tolonglah ayu! jangan perasan boley?}

and one thing...
adik i dah mula try pakai contact lens..comel lah pulak i tengok..
terasa gatal jugak nak cuba...wkwkwkwkw..
nampak biji mata besar..like a doll..mcm ni
kawaiii nmpak berubah penampilan ooo...
awww comel =3
at least dia ada sebab kukuh...ya dia RABUN.
me?? hurm saja gatal nak try...
miahaha...nti kita try pulak lah kan..untuk bergaya jew hee :p


p/s: sebenarnya tak nak kalah dengan orang...orang pakai ayu pun nak jugak lah..
perangai tak ubah-ubah..adoyai~~

yipppie..cuti yang mengharukan!

i miss you, you, you and YOU....
lamanya tak update..berhabuk-habuk dah blog Pinkbubblegum Princess..

baru balik dari Mukah..wat along journey,
nice place, nice view..
jauh perjalanan, luas pemandangan..
kalau x kerana ikut mengiring pelajar ke Pertandingan Bomba,
tak mungkin rasanya ku jelajahi Sarawak tanah airku ini..
besar ohh...and lama duk lam bas..
kaki pun kebas...macam-macam gaya duduk dah eden try
pelbagai gaya tidur pun ada..nasib bek anak murid
semuaaaanya dok sopan tak ambil gambar cgu tengah layan tdo
entah ternganga besar pun tak sedar haha

lakers menang lagi.. =)
aduhh macam2 kejadian berlaku di Mukah..
dengan kanopi dan khemah kami terbang, lol..
budak nangis, jadi motivator..
budak pengsan..dah jadi nurse pulak..haha

bila tanya apa pengalaman paling tidak dapat dilupakan?
-semestinya aktiviti "RONda-ronda bandar Mukah."

why?- sebab kami perlu baerjalan 45minit owww ke pasar...memang AZAB habess
aduhh rasa nak nangis pun ada..ku tahan Jebat,, (well nak show kuat depan student khann)
FYI, perjalanan kaki yang paling jauh ayu pernah lalui..pergi 45min balik 45min..uwaa
sadis betull..cgu yang bawa kami tak bgtau pun perjalanan sejauh itu,,
kalau takkkkk....awal-awal saya BANGKANG yang ariff..huhu
budak-budak lagi kesian jalan 45min pakai boot kawad!! hadoii sakit tapak kaki la, melecet la jawabnya 
dah tu buat raptai pulak..kesian dorang..

ahh yang penting sekarang sudah cuti...lamanya dah tak merasa cuti weekend tau!
dari awal bulan 3..meme cuti ini sungguh mengharukan!! sob sob sob..
ok lah nak tido bye2..jum belasah tdo lama2 sbb lama dah tak lewat bgn pagi
i miss the time wen i wake up late in the morning got nothing to worry and think about.

Hepi holiday ya kawan2! xoxo