i

Sunday, November 27, 2011

keputusan rasmi Malaysia Vs Bahrain kelayakan Olimpik 2012 : 2-3


alaaaa sedihnya...wisel penamat dah bunyi...dalam masa 6 minit sahaja Bahrain berjaya menjaringkan gol, sekaligus membawa kepada kekecewaan pada peminat bola sepak pasukan negara. Saat keluarnya Nazmi Faiz mansor, Malaysia di asak dengan 3 gol yang sukar nak dipercaya..Bahrain mengusai permainan tengah, Malaysia mungkin kehilangan fokus selepas gol pertama daripada Saad Al-Amir 84', juga gol penyamaan oleh Isa Ahmad 84' dan seterusnya gol kemenangan Bahrain pada minit ke 85 juga oleh beliau juga.


Amat mengecewakan,, mula-mula fikir kedudukan Malaysia yang depan 1-0 kepada Bahrain membuatkan kita menang..Namun pasukan Bahrain begitu membara untuk menang hinggakan dapat menjaringkan gol kemenangan tidak sampai 1 minit selepas gol penyamaan kedua, walaupun hanya 10 orang sahaja yang bermain. Hurm....memang Bahrain Malaysia malam ini...i mean..Bah+rain = hujan dan banjir la untuk pasukan kita..keadaan ini cukup derita untuk saya...Ku sangkakan Panas sampai ke petang rupanya Hujan di tengah hari...rasa amat kecewa lah...huhu


Namun, buat skuad Harimau Muda..Gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya...Go Tigers Auuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmm....malam ni aumm kecik jerr..tu kena makan leh Bahrain kot..hihik..main2 ok.. ^^



sharing is caring!!

1-0 Malaysia Vs Bahrain : Go Nazmi Faiz Mansor! Go Khairul Fahmi Go!



Separuh masa pertama sudah habis...Harimau Muda berjaya menawan Bahrain buat separuh masa pertama. Nazmi Faiz Mansor atau Nami yang berketinggian 1.67m telah berjaya menjaringkan gol pertama Malaysia VS Bahrain dari luar kotak penalti.....wow, terer ooo!! Pemain muda menunjukkan taring nya..well mesti peminat perempuan tergila kan budak ini kan...pakwe saya ni...aiii budak lagi la,, tak layak!! :D Keep it up skuad Harimau Muda! Go Malaysia..selamat berjaya!! jum tgk separuh masa kedua pulak =)





sharing is caring!!

Tak Nak Merokok Photo Contest : Hadiah bernilai RM2000 untuk dimenangi


Anda berbakat dan kreatif? ada kamera atau DSLR? Nak join pertandingan fotografi? andalah yang dimaksudkan...! kementerian Kesihatan telah melancarkan kempen untuk menangani gejala Merokok..Hadiah berbaloiiii ooo....bernilai hampir RM2000 untuk dimenangi.

erm terma dan syarat pertandingan:

TERMA DAN SYARAT

  1. Pertandingan ini di buka kepada semua warga Malaysia
  2. Pertandingan ini di buka dari tarikh 22 November 2011 sehingga 10 Desember 2011
  3. Setiap gambar haruslah menyampaikan mesej Tak Nak Merokok tanpa melibatkan sebarang rokok mahupun kotak rokok.
  4. Gambar yang hendak dipertandingkan mestilah tidak menyalahi tatasusila dan sensitiviti masyarakat Malaysia
  5. Setiap penyertaan akan dinilai bedasarkan 50% undian dan 50% dari pihak Kementerian Kesihatan
  6. Pihak kementerian tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kerugian atau tuntutan untuk menyertai pertandingan ini
  7. Keputusan pertandingan adalah muktamad. Sebarang rayuan tidak akan di layan
  8. Pihak kementerian mempunyai hak, mengikut budi bicara dan peserta bersetuju bahawa pihak kementerian boleh menggunakan semua nama, foto, dan maklumat penyertaan peserta/dan pemegang tanpa perlu mendapatkan apa-apa persetujuan atau tanpa apa-apa bayaran kepada peserta atau untuk tujuan publisiti, pengiklanan dagangan atau promosi dalam apa-apa media.
  9. Pihak Kementerian adalah tidak bertanggungjawab ke atas apa-apa maklumat yang tidak betul atau tidak tepat yang telah dihantar oleh pihak peserta dan tidak boleh dipertanggujawabkan ke atas apa-apa kesilapan, ketinggalan, gangguan, pemotongan, kecatatan, kelewatan dalam operasi atau transmisi kegagalan litar komunikasi, kemusnahan, virus dan sebagainya.
Semua foto, maklumat peribadi dan nama yang dihantar dalam Pertandingan ini, cap perkhidmatan, nama dagangan dan cap dagangan adalah harta kepunyaan Kementerian Kesihatan.


Jum ramai-ramai kta join pertandingan fotografi ini sebagai sumbagan kita untuk menyedarkan kepada orang tersayang yang kurang sedar tentang kesan buruk daripada aktiviti Merokok..Katakan Tidak pada Rokok dan Ya pada pertandingan Fotografi Katakan Tidak!


Biar muka hitam, jangan hitam paru-paru..Katakan Tidak pada Rokok! ingatlah orang tersayang... =)


sharing is caring!!

truth to be told.


sharing is caring!!

Pregnancy Photography ideas...budak-budak..sila jangan tengok!



Perempuan yang tengah preggy tersangatlah comel!
suka tengok...semuanya kembang, berseri...suami suka
sebab bini dia makin sexy, sipa tak suka bini sexy wei? hehe

jum layan pregnancy atau maternity photography ideas ni...

owh sebelum tu,
kenyataan dibawah akan menyebabkan anda akan
lebih menyayangi ibu anda

yang telah melahirkan anda...


I LOVE YOU MUM
wow..cool dalam air oh

tema chomel..bila black and white then ada kaler merah. =)
maternity
super adorable..luv it
pregnancy photo ideas
cute couple

Lol!

nice with ribens

menghitung hari ya Timah?

hahaha takut pulak tengok yang ni..

cliche..

manyak maternity sexy pose ini ooo....kalau kita baik takyah la..
kalau nak pun biar laki yang amikkan gambar and cuci sendiri..tapi cuba imagine, what if anak-anak dah besar, then dia p selongkar rumah..tiba-tiba terjumpa gambar separuh bogel anda...apa kes?? malu? hehe...itu fikirkan sendiri ya...=)


p/s: oh trend terkini wanita Jepun...kalau preggy jer, dorang akan pergi ambil gambar pregnancy photo naked di studio...pheww gila siott...malu mak kalau anak-anak or orang terdekat tengok...hihik...

#nak buat maternity photo? alaa...buat yang simple2 aja udah ler....janji ada memories ^^


sharing is caring!!

Saturday, November 26, 2011

Jangan...Monyet! jangan... kenangan masa kecik yang best!

buka laman twitter ayu pagi-pagi ni
tengok trending topik yang best..

#WhenIWasYounger

suka...bila mengimbas balik kenangan zaman kecil..zaman bahagia, zaman hingus-hingusan lagi waktu tu :D Kalau yang lahir tahun 80an macam ayu mesti tahu ni...video tauladan kat tv. Ingat tak? haha zaman kecik tengok la ni...(umo 25 tahun) baru tengok balik hahaha terasa masih kecil...and rasa nak gelak tengok bahan-bahan tontonan kita zaman kecil..mana la ada entertainment lain, tak da henfon, takda la main game, even takda celik-celik dah kenal komputer facebook skype twitter berbagai...aduh!


walau macamanapun...even tengok tv ja dunia pun dah rasa indah! Ingat lagi cerita teladan Jangan....MOnyet! ,Arnab dan kura-kura, Hikayat Sang Kancil dan Buaya, Gagak yang bijak, HIkayat Sang Kancil- Buaya dan kerbau.....dll...


ah jum tengok satu sedutan yang Ayu suka...suka wording dalam video hingga selalu diguna pakai time zaman dulu-dulu..."Jangan...Monyet! Jangan..." . Enjoice!

#music intro yang oldies sangat-sangat
#animation 2d...hihik..
#dan ayat ni best "Aku tak peduli, aku nak jugak" sampai 3 kali ulang!! hahahha

tak tahan gelak!



silalah ke link ini jika nak imbau lagi kenangan zaman kecik budak zaman 80an? Ingat brick game? power rangers? doremon? lagiiii? ahh tengok sendiri...
morning bloggers...


sharing is caring!!

Friday, November 25, 2011

Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun : Selamat tahun Baru!!

sedar tak sedar dah nak akhir tahun dah...dalam tahun Islam, 30 Zulhijjah 1432H jatuh pada hari Sabtu nie, 26 November 2011. Maksudnya hari Ahad 27 November 2011 merupakan Hari pertama Tahun baru iaitu 1 Muharram 1433H [awal Muharram]


Selamat Tahun baru...oh ya, untuk itu jangan lupa baca doa akhir tahun dan awal tahun 1433H seperti tertera kat bawah itu ok. hal ini kerana, kalau kita baca kedua-dua doa tersebut, InsyaAllah kita akan dilindungi daripada tipu daya syaitan dan dosa setahun yang lalu diampunkan Allah S.W.T., InsyaAllah. take note tau!


untuk Doa Akhir tahun 1432H, kawan-kawan perlu baca sebanyak 3 kali pada akhir waktu Asar iaitu sebelum masuknya waktu Magrib pada 30 Zulhijjah 1432H (hari sabtu tu).

doa akhir tahun maalhijrah
Untuk Doa Awal Tahun pula, kawan-kawan perlu baca sebayak 3 kali selepas waktu Magrib pada malam 1 Muharram 1433H.

Diriwayatkan "Barang siapa yang membaca doa ini sebanyak 3 kali selepas solat rowatib ba'diyyah Maghrib pada 1 muharam, Allah S.W.T. akan memerintahkan 2 malaikat untuk melindunginya daripadafitnah dan tipu daya syaitan selama satu tahun yang mendatang."

doa awal tahun awal muharram
selamat beramal~


[ sharing is loving ]



sharing is caring!!

Maddi Jane popular menerusi laman Youtube

Maddi Jane? Penyanyi Youtube yang cantik, muda, fresh, berbakat besar, baru berusia 13 tahun......buat banyak cover lagu-lagu baru..i just love her voice..got the looks got talent..






oh i adore her...do you?


sharing is caring!!

Wow Anastasyea[dot]Com buat segmen Bloglist untuk setahun, Jum join ramai-ramai!!


backlink tu penting untuk traffik blog
anda tahu itu bukan?

kalau tersenarai dalam bloglist kat laman web yang popular, berpengaruh dan ramai pengunjung
siapa tak nak kan?? tentu trafik akan mencanak naik...tak nak rugiii betul..dalam dunia blogging ini, kalau entri bagus, content menarik tetapi takda pengunjung tak guna jugak kan?? siapa nak baca? diri sendiri?? betul tak?

So jum join ramai-ramai masuk segmen Bloglist Setahun Dari Anastasyea.com ..Ayu dah join segmen ni, anda bila lagi??


syarat-syaratnya mudah saja...
1.buat entri bebas dan link kan entry korang tu kat blog Anasytasyea.com. -checked!
2.perlu like facebook dan click button Google+ untuk Entri dia Kamera DSLR Nikon D90 Gadget Idaman aku -done!
3. ada twitter? nah anda retweet Entri beliau Kamera DSLR Nikon D90 Gadget Idaman aku. yang ini terpulang dengan korang k...janji ada twitter.. =) -done jugak!
4.Last but not list, print screen syarat kedua yang korang buat tadi...sebagai bukti korang dah tweet, dah like facebook link dan click button Google+ link itu tadi..macam ayu buat ni...


ayu orang ke-12 yang click button Google+ okay...dan print screen mesti tunjuk nama korang k...macam nama Ayu Lil'princess tertera kat situ..ada faham?


ayu dah tweet jugak... =)



dah siap buat kesemua syarat, tinggalkan link entri anda kat tempat komen entri Bloglist Setahun Dari Anastasyea tadi..settle. cukup semua syarat, anda masuk bloglist beliau.senang tak senang caranya?? takyah nak pakai teknik SEO berbagai...buat simple ja,,


oh ya dan tarikh tutup adalah 4/12/2011 11.59 malam ok... =)


sharing is caring!!

Thursday, November 24, 2011

gambar perkahwinan Syeera Ayob dan Zahiril Adzim : oh cantiknya

princess like Syeera...gorjes plus cantik lah dia ni

ingat lagi kat kad kahwin tema vintage Syeera Ayob dan pasangan, Zahiril Adzim? Cantik tarikh kahwin mereka...20112011...romantik lah tarikh iteww...tau, walaupun dah berapa ari i tak kesah nak upload jugak sebab tergamam tengok kicah cinta dorang terukir indah dalam gambar...suka tengok hasil tangan Jangguttouch.com untuk photo perkahwinan Syeera Ayob dan Zahiril ni..i love the tones, and kaler tak lari and tak nampak gambar terlalu di edit...natural + warm, sejuk mata memandang...i really adore their work..






suka wedding tone macam kat gambar bawah ni..siapa bole buat ah??
if xkesah ajar ayu boleh??





dress like princess by very talented hatta dolmat... i love his creative work..mcm ramai artis pakai khidmat dia sekarang kan...sentuhan dia feminin and i suka...nak jadi princess jugak..tapi mahal kott...huhu, takpa tengok pun jadi lah khannnnnnn......

nak view gambar lagi?? pi serbu ramai-ramai
jangguttouch.com/blog/ dan laman facebook hattadolmat sekarang jugak okeh!!


teringin tak teringin nak kawen?? hehehe

sila sila la berimaginasi ohkeh.... =)

jum layan gambar majlis resepsi Syeera ayob yang comel ni pulak..



sharing is caring!!

#whatmoneycantbuy



and you can't buy happiness.. =)


sharing is caring!!

Cupcakes are cute yet yummy!!

nakkkkk sangat2 belajar decoration untuk cupcake
terasa diri sunggoh comel kalau leh buat kot...eeww

nak buat untuk ehem..
alololo..cumil nya









nak nak belajar buat!

ah sungguh kawaii u olls


sharing is caring!!

Wednesday, November 23, 2011

#15 Wordless Wednesday- pernah terfikir group picture kena macam ni? LOl!


tak baik tau!


lagi koleksi #Wordless Wednesday.. =)


sharing is caring!!

add math paper is coming- oh cikgu nervous lah!!


23.11.2011.

oh date yang ditunggu tunggu, paper add math @ matematik Tambahan SPM hari ini, pagi ini!! Macamanala student saya ah?? dah bersedia ke dorang? boleh jawab ke tak dorang? cikgu lagi cuak dari student..huhu, takotnya...kalao ramai lulus pun cigu sudah gumbira tau! huhu...cikgu doakan semua student cikgu boleh jawab,, jangan biar paper kosong ok...aduiii menakutkan la..gudluck you guys...u can do it..cikgu doa dari jauh ja k.. jangan buat cikgu kena marah bos taun depan ok? uwaaaaa- tak sanggup hadapi hari ini...

Chayok2 Paper matematik Tambahan!!!



sharing is caring!!

Tuesday, November 22, 2011

Buffered Earning untuk November 2011- Thanks Nuffnag!!



wah..terima kasih kepada Mr Nuffnag =) Nuffnag ni nakal...dia akan berlegar-legar dan muncul bila-bila, when kita tak expect pun..kalau time kita asyik nak check account Nuffnag, dia selalu buat kita tunjuk muka sedih depan skrin ='[ ...tapi bila kita tak pedulikan dia, Nah muncullah Buffered Earning berbagai..campaigns..hurm..memang mu suka main tarik tali kan Enchik Nuffnag! main-main manja dengan Ayu...tapi takpe...i maafkan u...main-main la sini lagi nanti k..hiihik...Kali ni BE untuk bulan November dari Maybelline Fashion Week 2011..well Nuffnag, you are nice to me in November...Please be nice again in December okay... =)


p/s: Tengs Nuffnag, and so many thanks to rakan rakan semua yang singgah....i love you all =)












sharing is caring!!

Monday, November 21, 2011

Harimau Muda menumpaskan Sang Garuda! Malaysia menang!


ternyata taring Harimau Muda masih menyengat, malam ini terjawab sudah..Lagu Negaraku akan berkumandang di Stadium Gelora Bung Karno setelah berhempas pulas dan bertungkus lumus mempertahankan Medal Emas untuk Sukan Bola Sepak negara. Selama 120minit pemain-pemain muda Harimau Muda ini membelasah dan mempertahankan emas untuk negara..hasil kesungguhan, semangat juang yang tinggi, komitmen dan fokus Harimau Muda berjaya merangkul emas ke 59 Malaysia.


Dengan ini detik tercipta dimana ibu segala pingat emas berada ditangan kita biarpun Indonesia bakal dinobatkan sebagai juara keseluruhan Sukan Sea ke 26 ini. Nyata penangan pemain-pemain muda berjaya menjadikan Bola Sepak Malaysia adalah yang paling kuat di Asia Tenggara.. Jaringan Gol Ashaarudin putra Omar telah membawa gol yang menggembirakan seluruh warga Malaysia setelah semua gusar dan cuak bila Indonesia berjaya membuat jaringan pertama seawal lima 5 minit permainan. Namun, jaringan Penalti daripada Badrul Bakhtiar berjaya menebus Sepakan Penalti yang ketiga oleh Fakri, hingga berjaya membawa emas yang diharap-harapkan oleh seluruh warga Malaysia.


apapun sangat gembira dengan kemenangan ini.... Go Harimau Muda,, go Apex go Ashraf Muslim...i love you,,, awak chomel! hehe


sharing is caring!!

Final Bola Sepak Sukan Sea : Malaysia Vs Indonesia, siapa hebat?

logo rasmi Harimau Muda...AUUUUUMMMM!!


Tinggal hanya satu jam saja lagi sebelum Gelora Bung Karno, Indonesia dibanjiri dan riuh dengan peminat-peminat fanatik Bola Sepak yang ingin menyaksikan perlawanan Final Bola Sepak Sukan Sea antara pasukan Malaysia dan Indonesia. Bersediakan Harimau Muda kita untuk bertemu semula dengan Sang Garuda serta berdepan dengan kegilaan jutaan penyokong Indonesia? Boleh kah Harimau Muda membaham Sang Garuda yang beraksi kasar ketika bertemu dengan Vietnam Sabtu lalu? Agak-agak siapa menang? malaysia?? haipppp mestilah Malaysia...Malaysia Boleh!!

Jum ramai-ramai sokong Malaysia malam ni keh...kasi gegar kawasan kedai kopi, ruang tamu rumah, stadium di Indon tu, or mana-mana ja lah....beri sokongan padu kepada Harimau Muda kita..... AuuuuuuuMMMM!!


p/s : agak-agak berapa gol malam ni?? 1-0 pun syukurrrr ok... main leklok k Harimau Muda *_~


sharing is caring!!

Maybelline Fashion Week-products review =)


yeah saya pengguna setia Maybelline..
i love the packaging, love the products.

saya pakai BB cream Maybelline untuk kulit mulus p kerja... =)
(kalau tak,, nah korang akan nampak jerawat kecil-kecil di dahi..adooii)



foundation angelfit yang saya suka... =)
(beli sebab terpengaruh tengok kawan pakai cantik..tapi mmg best ooh)

mascara Volume Express Maybelline ni ayu pakai zaman university dulu...(tapi kurang suka sebab wand dia gemok sangan hihik.. and ada rasa pedas kalau apply ke bulu mata... maybe ada alahan to some chemicals kot..all depends on individual okayy)

oh my favorite mascara ever...Maybelline volume Express Hyper curl Cat eyes Mascara..pergh bukan main panjang nama tergeliat lidah opah-opah kalau baca..not clumpy,last long, cepat volumizing bulu mata anda..sebab berus dia memang macam sikat..u akan dapat reach hujun bulu mata! and not smudge so pastinya no panda eyes anymore.....must try this one girl!
eyeliner pulak--- ayu masih bertahan menggunakan eyeliner gel from Maybelline.
senang nak apply, hitam + pekat (ini paling i suka), and last long..plus packaging dia jar yang cute, jadi gel x keras..and brush tu senang nak apply. cubalah u pasti suka!! =)

kalau rasa terlalu rush nak keluar p kerja or jalan jalan nahhhh ini lah jalannya...jangan biarkan mata anda nampak polos..at least ada eyeliner or mascara ok, untuk serikan mata...well dari mata turun ke hati hehe...so Eyeliner pencil dari Maybelline Eye studio banyak membantu saya...sekejap ja nak appply yang penting dia pekat +hitam..tak yah lah engko tenyeh-tenyeh mata tu sangat ohkeh? :) yang kaler coklat pun nice jugak tau!


oh ini satu lagi produk yang ayu sula Maybelline Pure Foundation Mineral Lose powder foundation...it a must! buat muka berseri and takda rupa "berdebu muka disaluti tepung koma" ok.. hahaha. kalau apply looks natural dan ada glow la sikit...pilih la yang sesuai dengan skin tone anda ok..
saya bukan jurucakap maybelline atau duta Maybelline itu jauh seklai...just nak share dengan you guys...Maybe it's Maybelline!

chaw chin cauuuuu..



sharing is caring!!