Advertise with pinkbubblegum :) just email me

Advertise with pinkbubblegum :) just email me
shopping here

Saturday, January 28, 2012

hahaha nice try untuk mengelak!! lariii..



better try it girls..ekekeke






sharing is caring!!

Friday, January 27, 2012

Stylista: Jumpsuit lawa kalau kena gaya..kan?



i think i fall in love with jumpsuit..
macam nampak fresh lain dari yang lain..
senang orang nak identify dari jauh..
eh?? ingin jadi center of attention ke? hahah
No lah...kepuasan diri- oh answer yang sunggoh typical hehe..


pernah jalan-jalan di The Spring, Kuching nak try lah kononnya..
[sebab ntah Jumpsuit tetiba menarik hati sanubari]
tapi apakan day....kakiku pendek!
oh damn...
hahah nak gelak pun ada..untuk si tinggi lampai memang lawa giler ah..
like so in, trendy, cool lah..lain dari orang nahhh dari jauh orang tengok wekk :p 
bajet retiss sunggoh meluat i  nokss..:P
but, i will find one nanti..tengah survey-survey...


cantikkan jumpsuit ni...kaler-kalerful..berpinar-pinar mata ayu tengok..suka!! @_@



floral jumpsuit..!! cute la wehh

ni lagi damn hot...leapoard print! i ske ade rimau-rimau nih.. =)

oke pemakaian jumpsuit kalau kena gaya memang lawa...
selalunya jumpsuit dipakai bersama clinche aka belt..oh i loikee, =)

nice! maybe mula-mula akan rasa lain macam sebab orang pandang-pandang and rasa pelik dengan pemakaian, but then lepas orang ramai puji u gonna like it..sebab u dare to try something new kan..

ahaaa..yang ni ngam untuk orang kemetot like me kot Lol!

oh nice...i want i want!

Jumpsuits in different designs..lawa lah!

artis pun pakai jumpsuit..like Kim Kardashian babeh!!

Jennifer Lopez, Kourtney Kardashians..and eh sape ni ah??
 opss larik..jgn saman saya sebab tak kenal awak ok..=)
 



ok rule of thumb mula-mula nak pakai Jumpsuit..
-jangan amik yang terlalu loose and terlalu tight-

bak kata Iwan..Yang sedang-sedang saja...yang penting...unleash your style..right?!

k bai!




sharing is caring!!

Thursday, January 26, 2012

umur sekadar nombor je lah!



adik : berapa umur kau Yu...?

ayu: [dengan konfiden nya jawab]...24 lah...

adik: ait..tak mungkin lah...aku dah 23 tahun..ko kan 3 tahun lebey tua dari aku? kan kan kan?

ayu: eh..bukan 24 ka?? [terus amik kalkulator untuk check umur sendiri..2012-1986 = 26..] aih tak mungkin lah...eii baru masuk 25 lah..ikut bulan teheeeeee =)))

adik: et mana aci...xda tetap 26 jugak ikut tahun...!! ko patut kawin lah dah tua!!

ayu: esh belum lagi lah masih muda remaja trang tang tang..

adik: ish...tak mengaku tua..fikir umur tak naik naik ka lepas 24 tahun??

ayu:    =.="  


sampai satu rumah dorang bising umur dah tua..aiyoyo..

umur sekadar nombor je lah...


kalau tak mana ada cakap begini..ehek! larikkkk


p/s: ini lah penangan orang yang takut menerima zaman penuaan berlaku huhu..
sampai umur sendiri pun lupa and bleh pulak stay di situ saja haha =D

k bai gudnite.


sharing is caring!!

Monday, January 23, 2012

outing colour rambut baru wee!! :)

owh puas hati bershopping sendirian
colour rambut baru...lalallala
feel fresh and barulah ada semangat baru
and happpy...oh ayu mmg suka sorang2 kalau buat rambut..
tak suka bila ada orang tunggu ayu berjam-jam lamanya but doing nothing
tak lah nanti rasa bersalah khennnnn hehe

and satu fakta penting untuk pilih salun Ayu pegi..
ayu akan tengok rambut si tukang buat rambut...haha
kalau dye rambut aka hair color dia tak menarik perhatian or cantik..
hurm macam mana lah nak pileh? nasib lah kan..

so now..pictures speak louder than words...jum zaas and layan..

mesti amoi cina pun heran camwhoring sendirian huhu

ish memang sunggoh tak malu oh!

lamanya tunggu T.T sabo jer lah..

taraa..Ayu memang tak nak kaler terang and obvious sangat..





nanti free-free dengar ceramh mak hahaha....
yang oke le..i likkeeee...[abaikan jerawat di dahi okeh]

#i'm a bad girl.. =D



sharing is caring!!

Sunday, January 22, 2012

what a day : Hangout with siblings and cuzzie.

teramat penat...actually kami tak plan pun nak kuar jalan ramai-ramai..
bangun pagi, online jap..tiba-tiba kazen call and ajak kuar..
memang rushing giler ah..
ni la "cowboy date"
perlu siap dalam masa 1 jam..huhu sadis ooh
rambut lagi makeup..nak tunggu adik-adik gadisku mandi sorang demi sorang lagi..adoyaiii
bikin panas juga kadang-kadang kalau tak cukup masa tak siap..sebab x confident ececeh...


gara-gara 
Fazura Johan Raja Lawak Nabil Raja Lawak dan Saiful Apek la ni!!

sebelum itu, kita makan duluuuuu..kat Secret Recipe, Spring Kuching.

lama jugak tunggu makan jum camwhoring girlssss..
alah jerwat di dahi ku itewww..

sedappp sambil menjilat kuku..erk!

tunggu nak tengok wayang punyala lama...
makanya...terbanglah fulus kat satu dress di Nichii
mode shoping ni..maklumlah baru terima gaji ehehehh..(gambar pun bergegar :p)


hah! pengalaman paling bengong aku hari nih!
ticket parking ni main hide and seek plak dengan Ayu..
macam chipsmore! kejap ade kejap takde pulak
sebelum masuk panggung wayang, dah check ada ticket..
dah nak keluar pergi bayar..tiba-tiba dia lesap..habis cari satu beg..tak ada.
memang dah nak bayar dah RM35 (menyerah ja kan)..tapi pakcik kaunter beriya soh cari dulu..
so, my kazen and i..balik la ke tempat seat ktorang dudok tadi..
[padahal waktu tu orang tengok filem ape ntah...kitorang suluh jer kat bawah seat haha, and
JUMPA benda alah ni!! ciss main-main keluar jew tak bagi tau kan..
actually ayu ada keluar kan something dari handbag semasa tengok wayang
but ah...tak zip kan beg..padan muka engkau hehe
kalau tak..memang tak berbaloi melayang RM35 sebab kecuaian sendiri and bengong! :P

shopping harini best..sebab ayu dah jumpa & tengok rupa duit syiling baru 2012 
yang orang uar-uarkan dikeluarkan bulan januari 2012..nah tengok la real!




ah sudahhh fenat..jum pi tidoq ya...


p/s: Filem Bujang Telajak Belum Terlanjur lucu la jugak..
ada part-part yang lucu,, ending tak best heheh tapi johan memang bengong lah hahaha kelakar!





sharing is caring!!

Saturday, January 21, 2012

kes cilok gambar di internet

baru online sebab keluar seharian...
capek banget!! but keletihan hilang bila terima message dari kawan di Flickr

jeng jeng jeng!


bermulalah misi Ayu "mengecheck" kebenaran...
sebab gambar Ayu digunakan sesuka hati oleh orang di blog nya...


oh ya...terbukti, that's Mine!!
my picture of hearts dekat account Flickr saya..sila click


baru tahu rasa @ perasaan bila orang pakai gambar kita tanpa acknowledge kan..huhu
sedih and not been appreciated..


they preview my picture..
but personally i think, it's not their intention to steal my photo and make it like theirs. but yet they ADORE my picture...(wahh positif nyer haku...hehe)


p/s: mula saat ini akan acknowledge tuan punya gambar k...susah jugak cari idea amik gambar tau tak? huhu
but they love my photowork maybe..hehe (positive) k bai..


sharing is caring!!

Lawa nya Fazura! i fall in love lah!!

"Super Gorjes!!"
Fazura atau nama sebenar Nur Fazura Sharifuddin also known as Faz.

cantiknya dia and i jeles sama sekali...
i love her look, her makeup, simple but adorable...
but most important thing is.....her hair!!
aww....berdarah hidung tengok rambut dia.
Ayu pun nak simpan rambut panjang macam Fazura lah!


Lawa Fazura ni kan..sweet sangat-sangat!
Gambar Fazura and Johan Raja Lawak di prebiu media filem Bujang Telajak Belum Terlanjur
gandingan Fazura (heroin) bersama Johan dan Nabil Raja Lawak and Apek Senario!
entah tak dapat dibayangkan tat film, sebab tengok iklan pun dah ketawa tengok gelagat Johan..
oh btw, Ayu tak boleh tahan tengok Johan mesti gelak besarrrrrr punya..

why letak lagi?? eh i love herrrr banyak pun takper...i adore her occay!

Jum layan lagi Gambar-gambar lawa dari Fazura

This is why i love her..i love all about princess..
and for me, Fazura adalah princess dihatiku!! hehe


even with simple makeup, still makes my jaws drop...lelaki pun sama khannnnn...
Lawa anggun cantik gorjes ah semua ada..seksi? oh bukan lagi... :p



zaman mula-mula kenal Fazura..Ayu minat Fazura sebab watak puteri
dalam Gol and Gincu!! hehe..memang macam puteri..oh ya, ayu pun suka Nora Danish! sebab berlakon jadi puteri hehe and she's super cute too! (oh tiba-tiba tak fokus ngan tajuk entri hehe)


memang sure akan pergi tengok filem Bujang Telajak Belum Terlanjur ni nanti..
nak gelak puas-puas and...tengok Fazura yang naturally beautiful tue!





p/s: Siapa lagi cantik, Neelofa or Fazura...pilihan anda?
ahh saya pun susah nak pilih..= .=


gambar prebiu filem : 2daysblogger


sharing is caring!!

Thursday, January 19, 2012

apa kamu nampak?

al kisahnya...
tengah mengajar...
ok now tengok tangan cikgu
(maksud saya...tengok macamana cikgu selesaikan masalah 
look to the whiteboard and tumpukan perhatian..)


tapi budak-budak 5E saya
"oh ok, tengok tangan cikgu"

then kedengaran....
"cikgu, saya nampak EMAS!"

huhuhuhu memang ayu naikkan lengan baju,
bukan suruh tengok gelang emas cikgu anakku...T.T

mau exam tapi main-main pulak...
by the way...memang salah Ayu la..salah bagi arahan hahahha
kan kena batang hidung sendiri 
PADAN MUKA khennnn..


ok sekarang rasanya mula gila serba sedikit dengan emas
ececeh..dulu-dulu time kecik..
kalau mak bagi emas,, tak nak...macam orang tua!
kalau nak pakai pun rela pilih yang kecik-kecik jer...haha
standard la khan...well, zaman belum kenal erti harga emas
tak tau betapa mahalnya harga emas...


i love gold banggle macam ni..tapi pergelangan tangan Ayu tak boolat,,leper...
tu yang sadisnya..T.T hehe
suka tengok orang bertangan bulat pakai gelang emas ni!!
Saya mesti pilih...!!


takper....akan ku makan banyak-banyak untuk membulatkan nya!! hehe

p/s: gambar sekadar hiasa...terima kasih Mr-who-knos-everything Google!






sharing is caring!!

Wednesday, January 18, 2012

#16 Wordless Wednesday - Uji Minda kotor!


wat did u see?

lagi Worldless Wednesday...

sharing is caring!!

Saturday, January 14, 2012

how to be nerd.

Regular is boring! 

start looking nerdy and get sexy geek looks!
only put on the Big Black Frame Nerd Glasses


chick girls are past! let's look like a real sexy geek...
Cool style isn't it? 


applicable for me during weekends only ngeee =)

say Hi to me!


p/s: oh that's not my Glasses, borrow from my lil sister merely for camwhoring only...Lol!
      lepas 15 minit, mula la pening-pening, sebab spec ada degree...Nah padan muka haku!! nak sangat      bergaya hehe




sharing is caring!!

Thursday, January 12, 2012

peek a boo



Hi
how's your day...?
i just miss blogging but have no time..
owes sleep early at night have no feelings 
just wanna lying in bed all night long hehe..
super tired me.
at the first mont of January heeee~


i miss my home..

p/s: oh i dont love sharing my bed and having someone snoring besides me...i can't sleep!
that's what i feel last night huuhuhuhuhuhu



sharing is caring!!

Tuesday, January 10, 2012

Musim Hujan atau banjir? aku tak kisah..yang penting

yang penting kita dapat tidur nyenyakkkk/..
malam-malam sejuk, macam ada aircond, nyenyak sampai ke pagi

sukka!! tapi tak best bila flu + hidung sumbat+batuk
Nah padan muka tak leh tido nyenyak!

#Real Facts about sleeping!

Yes, I do agree!
saya mengaku wen i have problems, i tend to sleep
so that i can forget about everything for a while
then, fikir lagi saya tidur..then lupa..
bangun, ingat, pastu tido la balik.....hahhaa

at my age of 24...hurm consider 24 k..i'm still 24 years 12 days ok..!
ok POYO amat!


ah sambung, at my age of 24..i still can't make up decision on my own
i still can't say No even i don't want or don't like something..
and i still lurus sebndul-bendulnya..hahah am i consider matured?

oh azam baru saya
nak jadi manusia berhati kering. boleh?




sharing is caring!!

Sunday, January 8, 2012

Nur Amalina Che Bakri

Nur Amalina Che Bakri becoming a trend days before..even when you Google her name, she's in the Wikipedia. who is her? She's the one who achieved 17 1A's in SPM  and becoming such an inspiration among students in Malaysia..talk about her biodata is not my point or talk about her leaked controversional Pictures is not my intentions. Well, i'm here not to stand for her, but please who are we to judge people? 

we cannot just hate her, insult her, bash and trash her by looking at those pictures where we don't know the truth.

You don't walk a mile in their shoes so don't judge by what you saw. Sometimes we simply accused people and hate. she's just living her life like us and never expect that there are strangers, society or 'too much concern' people out there, always be ready to judge her just like that. That's the bad side of Facebook, when you share too much about your  life, share what you're doing by uploading photos, maybe you will becoming the victims of an 'uninviting judges' as they cares about you so much..

well, take a lesson from this. don't just simply share your life Via Facebook. cause we don't know what people might think about us..nobody is perfect in this world including YOU.. =)


goodnight peeps!



sharing is caring!!

Saturday, January 7, 2012

7/366 days : I can't stand Fever, cough plus headache



its a new start of the year
but i'm so unlucky..as fall sick on the first week of 2012..
due to not good weather now, heavy rainfall almost everyday...till several parts of Kuching flooded
Oh My I cant believe Flood in Kuching..

ok back to the topic,
i cannot stand with this Fever, cough plus headache i have now..
hurm..should be nice to me 2012..i've remind u already before..hhuhuhu


why me?? huhu..i don't have appetite to eat..
i lose my voice and i almost can't talk!!
dont have enough sleep, oh this cough is really killing me!
so itchy at the "kerongkong" there
If i can take you out and clean it..and yes i use the word "IF" 
but sad..i can't huh


done drink plenty of water
oh even i bring bottle to class as i can't talk much 
as voice not come out Lol! tht's make me super tired.


done take Panadols!
if i take Panadols, that means i can't stand the pain anymore.
Go away Fever i don't need you to accompany me!!
(i am the one who always skip going to hospital and see doctor and also take pills..ngee
that's why if you see me take some, it mean my health is really not in a good condition XD)


done take the cough syrup..
what's the thing that piss me off?
I can't sleep at night
it is sooo itchy deep down at my "kerongkong" there


YES, i need enough rest...like this cute baby...
may i  take MC on Monday Mr Boss?
huhu


pity me. T.T





sharing is caring!!

Friday, January 6, 2012

First week of schooling..wink!


hahah how was your first week of schooling? excited? tired? what was your new year resolution?? i hope this coming new year bring me joy in teaching...why?? sebab dapat kelas banyakkk ok lah!! contohnya jadi guru tingkatan 4S1,, oh emmm geee..i love them..they're too pro-active...kalau pernah tengok Are You a smarter than a Fifth grader..ah my student macam budak-budak yang melambai-lambai tooo excited nak bantu u!! ahaha well kelas lain pun rasanya mencabar..oh mencabar jiwa dan raga...sebab ajar 4 exam classes taun ni...uwuwuuww..gambateh!! 

weh ahaha oh k i tell you why u should marry a teacher.. (owh promot diri yer..ngeh3, no lah just a simple thought)-selalunya me akan bertahan sabar dengan perangai pelbagai ragam student dalam satu hari..ada yang kadang-kadang biadap sampai rasa nak lempang jek, tapi bisa ku tahan Jebat...and take only a few minutes to cool down..

so when u think u want to bring me down..,fikir-fikirlah..sebab mental dah kuat to face you who wants to kutuk depan belakang tepi atas i ...do i really care.? sigh.

Keep looking away my head is held high
you wanna bring me down?
I dare you to try


p/s: tekak sakit memang tak best...batuk sangat menyiksakan! T.T



sharing is caring!!

Monday, January 2, 2012

Hi January...0h 02012012


I'm not in the mood to go to work..
after longgg break and holiday
and becoming a "penganggur" berjaya for almost 1 months ++

Lol!

tomorrow will heading back to where i belong...working
no working no $$$
owh the world is so mean..where all of us have to think about the Price tag..T.T
sometimes i want to live in "Zaman Hang Tuah"
sounds like best..why?

macam best jer...pergi ramai-ramai kat tebing sungai basuh-basuh kain sambil menyanyi-nyanyi kan...lol!!
bengong kau Ayu...da..nite all..


sharing is caring!!