Advertise with pinkbubblegum :) just email me

Advertise with pinkbubblegum :) just email me
shopping here

Sunday, June 24, 2012

Zuhrah melintasi Bumi: subhanallah cantiknya!

memang macam katak di bawah tempurung, tak tahu pun peristiwa Planet Zuhrah melintasi Matahari..tak tengok live, tengok gambar menarik dari orang pun best kan..Subhanallah..indahnya kejadian ciptaan tuhan..Fenomena ini hanya berlaku lebih 100 tahun lagi..sekali sahaja dalam kehidupan, sebab kalau terlepas, kita perlu tunggu hingga tahun 2117 tau?..hurm..masalahnya masih hidup kah kita waktu itu?? huhu wallahualam..

jum layan gambar planet Zuhrah (venus) melintasi matahari..jumm cantiknya..terpegun..@_@






Zuhrah planet kedua dari matahari dilihat seperti titik hitam di permukaan matahari..macam taik lalat kat muka pulak kan kalau tengok betul2..hihi..eh,, main2 pulak..love how photographer can capture the moments so well and bolehlah dilihat oleh saya agar lebih menghargai keindahan alam ciptaan tuhan..

sumber gambar: National Geographic, nasa.





sharing is caring!!

2 comments:

  1. Tengok jugak planet Zuhrah melintasi matahari masa tu. Memang satu fenomena yang menarik dan jarang2 berlaku !

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete