Wednesday, August 31, 2011

#8 wordless wednesday


daddy's lil girl,...


forever n always~




sharing is caring!!

selamat hari Raya...Merdeka!!

aitt lama dah rasanya x update belog..sibuk prepare untuk raya,, berhari raya and jalan raya...!!

Dah lambar rasanya..but its okay to wish all of you better-than-never rite??
so, kamek ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf zahir dan batin..mungkin ada yang terkasar bahasa, tersilap bicara, terkecil hati dan naluri..kosong-kosong okkay...

jum layan bingkisan raya ckit ja ni hehe =)



my other half. wink!~



love u all

oh ya,, hari ni 31 0gos lah

Salam Merdeka!

"Transformasi berjaya, rakyat sejahtera.."




sharing is caring!!

Sunday, August 28, 2011

marion counter sah mengandung?? elyana pula dapat baby girl? whoaa~~


ekcelli i'm one of the hard fan of marion counter
(belum die hard lagi ehhee)


walaupun got baby bump Marion Counter is still gorjes and look awesome as always kan??
chomel betul maternity picture dia...
nampak hepi and bahagia...
tahniah to Marion and hubby..
mau jadi mummy comel macam dia jugak lah...

i will (batok2...hehe)
hehe ngada2..


i bet she will deliver a baby girl!

why??
sebab:

-selalunya perempuan cantik akan melahirkan anak gadis cantik yang ramai
means kalau ibunya cantik...probability untuk dapat anak pompuan tu tinggi kot hehehe-
bukan sy ckp ar..sebab pernah terbaca artikel d newspaper..(research omputeh llagi..)
tapi yang heran apa kaitannya ek??
sebab penentuan jantina anak dibawa oleh lelaki...=P


owh by the way,, Elyana dah melahirkan sorang baby girl!!
tahniah..



alaa tak sabar nak tengok kecomelan anak dia hehe...k buhbye...
sebelom entri saya melencong and merapu ke sana kemari ekekeke
(walaupun dah melencong banyak dah...wink!~)

gudnite!




sharing is caring!!

Friday, August 26, 2011

Photo editing contest


ada photo editing contest lah!!!
dianjur oleh Eien Razak & Dayah jelita.


wahhh ada photo editing contest!!!
excited yeap!! truely madly deeply..


sebenarnya lama dah tak edit gambar..huhu
terlalu sibuk menyebabkan hobi yang paling saya suka ini jarang dilakukan dah huhu
ekcelli,, waktu boring saya rajin godek2 adobe photoshop untuk edit gambar
berjam-jam depan lappy pon tahan. :D

ok now here is gambar before editing process..


gambar selepas..

simply my pic...editing done menggunakan photoscape ja..hahaha
my first join contest
but its okay to try kan...
just for fun!

so saya tag semua org yang baca entri ini... =)


muah gnite everyone~~
kiss and hugs for eachone of u!

Zzzzz.....



sharing is caring!!

Thursday, August 25, 2011

kehilangan bukan bererti anda tidak layak gembira..

hati siapa tidak sayu bila mengenang nasib orang yang tidak beribu dan bapa sedangkan hidup kita meriah diulit kasih sayang yang tidak lekang dari sisi-sisi hidup kita.

-bersahur, berbuka bersama-sama orang tersayang, keluar bershoping baju raya sekeluarga, sibuk melakukan persiapan raya di rumah..sedangkan ada yang telah terasa kehilangan bila menjelangnya perayaan-tiada lagi jejak ibu tiada lagi kasih sayang bapa.., tiada lagi gelak tawa insan paling disayangi, walaupun bayangan rupa masih segar dan kekal abadi di ruang mata..kadang-kadang kenangan mengusik jiwa, katanya keadaan telah berubah... raya sudah tidak seperti dulu..

entri ini inspired daripada majlis penyampaian zakat dan sedekah kepada anak-anak yatim di sekolah. Rasa kasihan menjengah dalam diri mengenangkan hidup mereka bilamana di dalam usia yang muda remaja, mereka telah bertarung dengan keadaan hidup yang serba tidak lengkap dari segi kehidupan dan paling utama, tidak ber ayah dan juga ibu.

-berat mata memandang berat lagi bahu memikul-pandangan sayu dari mata, riak muka jelas menunjukkan bahawa mereka amat berasa kehilangan. Namun hati dibekalkan dengan perasaan yang tabah dan cekal dengan kehidupan yang dijalani.

Kepada yang kehilangan, kuatkan hati teruskan kehidupanmu. ya, memang sukar rasanya bila ditinggalkan orang tua. terung terang saya boleh menyelami perasaan anda bila membayangkannya pun rasa tidak sanggup apatah lagi tidak bersedia kehilangan orang tua tercinta.,airmata menjadi saksi betapa sakitnya perasaan kehilangan itu sendiri.

Namun, ingatlah walaupun ditinggalkan ibubapa di usia muda bukan bermakna kejayaan itu bukan milik anda. jangan pernah jadikan kemiskinan dan hidup kekurangan itu sebagai halangan untuk menjadikan anda seorang yang berjaya mengharumkan nama bangsa.

ingatlah pesanan cikgu...opps hehe..
Your present circumstances don't determine where you can go; they merely determine where you start.
Selagi anda berusaha anda akan berujaya. Dan sentiasa ingat Tuhan sentiasa membantu orang yang berusaha membantu dirinya sendiri untuk berjaya.

Every moment and every event of every man's life on earth plants something in his soul.
Setiap apa yang berlaku di dalam kehidupan kita ada hikmahnya. percayalah. sesungguhnya musibah dan masalah yang dihadapi menjadikan kita manusia yang kuat, cekal dan tabah menghadapi hari esok. God has plan for everyone of us. Treasure it and u smile then.
for everyone of us, especially me myself..[eventhough i'm fulltime worker now, we don't have to be satisfied what we own..and what we have,, bukan xbersyukur..tapi perasaan itu perlu ada supaya kehidupan kita ada progress dari tahun ke tahun,, and xla sentisa tang tu ja...kan betul tak?? walopon dah hidup hepi2 hujung bulan terima gaji saya still nak lebih dari itu,, hopefully i can achieve my dreams x lama lagi..what dream?? secret. xpayah canang satu dunia,, jika belum dapat apa2 lagi, yer dak?? :p] eh terpanjang pula mukaddimah ni opss

pencil and a dream can take you anywhere.

Things do not happen. Things are made to happen.



Semuanya adalah berkat usaha dari kita. kemiskinan bukan penghalang kejayaan penguat keazaman dan motivasi diri untuk berjaya. keluarlah dari kepompong itu. InsyaAllah anda berjaya dan akhirnya anda tersenyum kerana berjaya atas usaha diri sendiri adalah lebih membanggakanand its more worth it..agree??

selamat tujuh likur kawan2...tak lama lagi raya..yippie!!

selamat hari raya aidilfitri,
maaf zahir dan batin!



sharing is caring!!

Wednesday, August 24, 2011

#7 Wordless wednesday


hahahahahha bukan i cakap hoccay!!



misai berserabut???
pompuan cakap : eeeeuuw!!! such a turn off! =P







sharing is caring!!

Friday, August 19, 2011

25 animal best picture [ National Geographic ]


























aren't they CUTE???
i love them!

keep the earth, and they keep alive~



xoxo! nite~



sharing is caring!!

Wednesday, August 17, 2011

#6 Wordless Wednesday

it's Wednesday again!!
let's teach her how to be fame!!

plz click to view pic larger size




p/s:

this is my first time i upload photos of her! my beloved car, EVER!!

undoubtedly, i love her to the max!

xoxo! muaxx~





sharing is caring!!

Tuesday, August 16, 2011

kenangan zaman kecik dulu-dulu~

masih ingat kah zaman kecik-kecik kita..
zaman bahagia gumbira...
no tension2 cari duit, save duit yang kita tau is main main main..
and being happy is the best feeling EVER!!


siapa lahir tahun 1986 angkat tangan macam saye!!!!
alahh yang lahir tahun 1985, 1987 pun kena tempias jugala kan...sebab kita membesar seiringan!! hehe


jum kita imbau kembali nostalgia zaman kanak-kanak kita..
mesti rindu!


okeh,, di iklan-iklan tv kita selalu tengok ni..tagline??
"Tora datang lagi!!!!"
then kita pun terpengaruh soh mak ayah belikan XD

Power rangers...
seawal jam 5 petang dah mandi and dudok depan tv tengok kehebatan Power Rangers selamatkan dunia dari makhluk asing..
aku teringat dengan si yang selalu sebut "ayayaiyayaiiii..."

malamnya pulak kita tengok Doraemon...
kasian si Nobita selalu kena gelak sebab selalu jadi mangsa buli

Dragonball..ah yang ni tontonan WAJIB hari ahad jam 9.30 pagi.
dengan iklan Appollonya...kalau x tengok,, xupdate ngan kawan nak cerita kat sekolah lame! ;P
ni chewingum doulu-dulu...ada lagi ka jual sekarang?? haha
game kita time kecik-kecik.

1. apa ntah nama,,tapi mainan mesti ada ni..sungguh "in" time tu cheh haha
golek2 kat tangga..dll

2. waterfall...tembak-tembak sampai gelung tu masuk dalam palang disediakan..
tak pernah tengok lagi game ni skarang.
4. pistol air
5. brickgame..sampai gaduh-gaduh tarik-tarik nak main ni :P
6. gelembung - manual
{ikut suka aku ja bagi nama haha suka hatila belog aku..}
kadang-kadang rasa rindu kami beli juga main benda alah ni ..tehee
7. magic eye - ada hidden picture dalam gambar ini...
renung lama-lama then u akan dapat tengok apa hidden picture dalam gambar..

p/s: teringat dulu-dulu ada hidden pic dia gambar kuda terbang....
macam orang gila nak tengok gambar tu dengan menjarak/dekatkan gambar dengan kita...sungguh happy bila dapat view at last . korang ada??

perihal sekolah.

1. dulu-dulu ada program memberus gigi beramai-ramai...and pastinya di tepi PARIT!
haha,, dengan tengok darah gigi kawan-kawan sebelah hehe ,,cakap ada ka xda??

2. kalau mewarna mesti nak pakai kaler pensel LUNA..haha pastu simpan balik kaler yang diambil cun-cun ditempatnya,,xboleh salah mesti susun balik. bengong!
3. ni untuk water kaler..cap panda!

best tak best zaman kecik??
terasa masa sangat cpat berlalu
sekarang saya dah sweet 25!! switt??
huuhu tua dah...




sharing is caring!!